مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴، امروز با حضور حسین سیمایی صراف وزیر علوم تحقیقات و فناوری، محمدیاسر طیبنیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، سیدحسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران، علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با زیربنای ۲۸۰۰ متر مربع و با سرمایهگذاری شرکت فولاد مبارکه و بهرهگیری از اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید دانش بنیان به بهرهبرداری رسید.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در آئین افتتاح این مرکز در سخنانی به اهمیت طرحهای علمی و فناوری در ایجاد روحیه و نشاط در جامعه اشاره کرد.
وی با مقایسه دستاوردهای علمی و آموزشی ایران از سال ۵۷ تاکنون، به رشد قابل توجه تعداد دانشجویان و اعضای هیئت علمی اشاره کرد و گفت: در سال ۵۷، ۷۵ هزار دانشجو داشتیم و امروز ۳ میلیون و پانصد هزار دانشجو داریم. همچنین تعداد اعضای هیئت علمی از ۷۵۰۰ نفر به ۷۵ هزار نفر افزایش یافته است. تا قبل از سال ۵۷ درصد عضو هیئت علمی بانو در کشور ۱۹ درصد و امروز به ۳۵ درصد رسیده است.
صراف با بیان اینکه سهم کشور در تولید علم چهار دهم درصد بوده و امروز ۲ درصد شده است، گفت: توفیق به دستاورد در حوزههای فناوری به خوبی محقق شده است، اما کافی نیست، در مقایسه با کشورهای منطقه خودمان در وضعیت مناسبی به سر نمیبریم، جایگاه علمی ایران در سال ۵۷ حدود ۵۲ تا ۵۳ بوده و امروز به ۱۷ رسیده و این تفاوت بزرگ است، اما انتظار و آرزوی ما ایرانیها خیلی بیش از این است، امیدواریم با رفع موانع، ایران به جایگاه واقعی خود در حوزه رشد علمی برسد.
وی با تأکید بر اهمیت پارکهای علم و فناوری به عنوان نهادهای واسط علم و صنعت، افزود: وجود این پارکها به دانشجویان این امکان را میدهد که ثمره علم و دانش خود را در صنعت مشاهده کنند و این امر انگیزه بیشتری برای تحصیل ایجاد میکند.
سیمایی صراف همچنین به قانون جهش تولید دانش بنیان اشاره کرد و گفت: این قانون بستر حقوقی و قانونی مناسبی برای همکاری صنعت و دانشگاه فراهم کرده است؛ امیدواریم صنایع کشور از این ظرفیت بزرگ قانونی که در مواد ۱۱ و ۱۳ این قانون وجود دارد، آشنا شوند و از این ظرفیت استفاده کنند.
وی تاکید کرد: مدیران نیز باید در این زمینه موانع را بردارند خیلی نیازی نیست که مدیران کمک کنند، همین که رفع مانع کنند کار انجام میشود، البته در این زمینه در بخشهای مختلف و به ویژه سازمان امور مالیاتی نیاز به فرهنگسازی داریم.
وزیر علوم با بیان اینکه توسعه ایران نیازمند توسعه علمی است، گفت: فناوری نتیجه علم است و خود علم نیست، دانشگاه متولی توسعه علمی است، اما خوشبختانه این توسعه منجر به فناوری میشود و پارکهای علم و فناوری در حقیقت در کنار دانشگاه یعنی علم و نتیجه علم که فناوری است.
وی ابراز امیدواری کرد روز به روز شاهد رونق بیشتر پیوند علم و فن، دانشگاه و صنعت و دانشگاه و جامعه باشیم.
سیمایی صراف از مدیران دانشگاه تهران برای پیگیری این طرح از سال ۹۹ قدردانی کرد و همچنین به فولاد مبارکه که با هوشمندی این طرح را انتخاب کرده و هم سود برده و هم به مسئولیت اجتماعی خود عمل کرده است، تبریک گفت و افزود: دانشگاه و صنعت موظف به تحقق مسئولیت اجتماعی هستند تا در قبال خدماتی که از کشور و شهروندان میگیرند، خدماتی را نیز ارائه دهند.
وی گفت: امروز افتتاح این مرکز نشان دهنده مسئولیت اجتماعی است که دانشگاه و صنعت احساس کردهاند و به خوبی از عهده آن برآمدند.
تولید هوشمند و شبکه سازی برای کنشگران صنعت فولاد در دستور کار است
علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افتتاح این مرکز را نشانهای از همکاری مؤثر بین صنعت و دانشگاه دانست و بر اهمیت تحول دیجیتال در عصر انقلاب صنعتی چهارم تاکید کرد.
اسدی به نقش قانون جهش تولید دانش بنیان در جذب همکاری صنایع بزرگ اشاره و ابراز امیدواری کرد با حمایتهای وزیر علوم، گامهای مثبتی برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری برداشته شود.
وی افزود: این مرکز در نزدیکی دانشکدههای فنی و با دسترسی به ۴۰۰ شرکت دانش بنیان و هستههای فناور مستقر در دانشگاه، میتواند نقش مؤثری در توسعه کسب و کار دیجیتال ایفا کند.