معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: از مجموع آثار ارسال شده به جشنواره بینالمللی فجر صنایع دستی، ۷هزار و ۴۹۷ اثر داخلی و ۱۹۸ اثر خارجی از ۲۰ کشور مختلف است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مریم جلالی در نشست خبری نهمین جشنواره بین المللی فجر صنایع دستی سرو سیمین افزود : جشنواره فجر صنایع دستی، یک زمینه برای جریان سازی و فرهنگ سازی است و حضور خارجیها در این جشنواره میتواند محور وفاق باشد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره در سه سال گذشته، افزود: در جشنواره هفتم از زنان گفتیم، در جشنواره هشتم از پیوند نسلی گفتیم و در حال حاضر در نهمین جشنواره به وفاق ملی و تنوع فرهنگی رسیدیم.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گفت: جشنواره را یک حلقه از زنجیره ارزش میبینیم که بتواند اهداف را هم راستا کند و هدف خاصی را تحقق ببخشد.
وی بیان کرد: بیش از همه باید خودمان به شعارهای جشنواره متعهد باشیم و شعار امسال نیز، در حوزههای مختلف تجلی پیدا کرده است.
جلالی با اشاره به اینکه جشنواره نهم، تجلی اصالت و هنر صنایع دستی است و تمرکز ما در جشنواره بر اصالت است، ادامه داد: جشنواره فجر صنایع دستی، سلسله رویدادهایی را پشت سر گذاشته و سعی کردیم چند منظوره، جشنواره را برگزار کنیم. جشنواره جایی برای شبکه سازی است و همچنین شرکت خارجیها در این جشنواره میتوانند محور وفاق باشند.
بهزاد احمدی فارسانی، مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی هم در این نشست گفت: فراوانی آثار فاخر آنقدر زیاد است که مجبور شدیم در کاخ موزه سعدآباد سه سالن را برای عرضه داشته باشیم.
احمدی ادامه داد: ۴ داور خارجی و ۵ داور داخلی در این جشنواره آثار را بررسی میکنند که پیام، روایت هنری، حفظ اصالت و سنتها از جمله مواردی است که در داوری آثار مدنظر قرار میگیرد.
وی بیان کرد: پس از برگزاری جشنواره نیز، شناسنامه دو زبانه به آثار فاخر داده میشود.
امین صانعی، دبیر اجرایی جشنواره نیز در این نشست گفت: در این جشنواره سه نمایشگاه با عناوین آثار فاخر، هدایای دیپلماتیک و فروش عیدانه هنرمندان صنایع دستی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه تقویت زنجیره ارزش مهمترین هدف برگزاری جشنواره است، ادامه داد: امسال در داوری ۷ ملاک به عنوان فرآیند داوری تعیین شده است و آثار از طریق سایت بارگذاری و به آنها نمره داده میشود.
دبیر اجرایی جشنواره گفت: مرحله اولیه داوری به پایان رسید و ۲۰۰ اثر برای نمایشگاه انتخاب شده است.
صانعی افزود: ۷۴۹۷ اثر داخلی از ۴۳۷۸ هنرمند به دبیرخانه ارسال شده و همچنین تعداد آثار خارجی ۱۹۸ اثر از ۲۰ کشور است. انگلیس، فرانسه، برزیل، چین، قزاقستان، تاجیکستان، اندونزی و ... از جمله کشورهای شرکت کننده در این جشنواره هستند و مشارکت خارجیها بیشتر در رشتههای سوزن دوزی سنتی، قلم زنی و سرامیک است.
او ادامه داد: بیشترین استانی که اثر فرستاده، ۸۵۳ اثر و مربوط به استان فارس است و بیشترین رشته هم در بخش صنایع دستی چوبی و حصیری است. همچنین ۸۵ خانم و ۱۱۵ آقا موفق به راهیابی به مرحله نهایی نمایشگاه شدند.
وی گفت: فرآیندهای داوری برخط انجام میشود و داوری نهایی نیز پس از چیدمان آثار در سعدآباد صورت میگیرد.