مدیر کل شیلات خوزستان یکی از محدودیتهای اصلی در مسیر توسعه صنعت آبزیپروری را دسترسی به آب شیرین با کیفیت مطلوب عنوان و بر مدیریت پساب جهت تولید پایدار تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مرتضی سوری با اشاره به موضوع مدیریت پساب آبزی پروری جهت تولید پایدار در استان گفت: یکی از محدودیتهای اصلی در مسیر توسعه صنعت آبزیپروری، دسترسی به آب شیرین با کیفیت مطلوب است و ماهی جزو محیط زیست است و مزارع آبزی پروری به عنوان یک بیوفیلتر بزرگ و تالاب مصنوعی عمل میکنند که علاوه بر اینکه شرایط زیست و رشد آبزیان و سایر گونهها را فراهم میکنند همزمان در حال خودپالایی هستند.
وی افزود: پرورش دهندگان به صورت فصلی فاکتورهای فیزیکوشیمایی آب را پایش و اندازه گیری میکنند و براساس آزمایشات کنترل کیفی آب و مطالعات صورت گرفته، آب خروجی مزارع آبزی پروری در مورد بعضی از شاخصهای فیزیکوشیمیایی آب نسبت به آب منبع اولیه آبگیری حتی از شرایط مطلوبتری برخوردار است.
سوری ادامه داد: بخشی از تولیدات سالانه استان از طریق استخرهای دو منظوره کشاورزی تامین میشود و در این باره علاوه بر افزایش بهره وری، رشد تولید و اشتغالزایی موجب بهبود معیشت کشاورزان و توسعه مشاغل فصلی میشود.
مدیر کل شیلات خوزستان راهکارهایی برای کاهش آلایندگی آب خروجی و بازچرخش آب و کمک به خودپالایی از جمله استفاده از روشهای نوین در آبزی پروری و استفاده از بهبود دهندههای کیفیت آب، توسعه مکانیزاسیون مزارع، استفاده از هواده ها، حذف و کاهش کوددهی و... مطرح و اضافه کرد: ساخت مزارع پرورش ماهی میتواند به عنوان یکی از روشهای موثر در تغذیه و تقویت سفرههای آب زیرزمینی و جلوگیری از توسعه فرونشستها به ویژه در نیمه شمالی استان خوزستان رودخانه کارون، دز و کرخه مطرح شود.