عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس شورای فقهی بانک مرکزی گفت: بیشتر از ۷۰ میلیارد دلار از سرمایه ملی خارج از چرخه اقتصاد است. در دورهای مردم ارزهای خود را در بانکها میگذاشتند و ذخیره میکردند و به آن سود ریالی داده میشد، که تیر خلاص به اعتماد مردم زده شد و این پول از چرخه اقتصادی خارج شد.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام و مسلمین مصباحی مقدم در دهمین همایش تامین مالی اسلامی با محور جهش تولید و با مشارکت مردم در بازارهای مالی اسلامی امروز سهشنبه ۱۶ بهمن در سازمان بورس گفت: سرمایههای در دست مردم باطل نیست و ارزی که در خارج از جریان بانکها و فعالیت اقتصادی و تولید است نگهداری میشود و طلای ذخیره کنار گذاشته شده در سطح ملی بیش از ۷۰ میلیارد است باید مدیریت شود.
وی ادامه داد: میلیاردها دلار؛ و طلا در صندوقها نگهداری میشد که بعد از دستبرد به این صندوقها مجددا اعتماد مردم فروریخت. دولت و نظام بانکی باید اعتماد آفرینی کنند. سازمان بورس اعتماد مردم را جلب کند.
مصباحی مقدم در ادامه افزود: نظام بانکی باید اقدامی انجام دهد تا مردم طلا و ارز خود را بیاورند و سرمایه گذاری کنند. بازدهی بانکها برای سپرده کذاری پایین هست. راه اندازی صندوق پروژه برای پروژههای بالادستی و پایین دستی نفت و گاز است که بازگشت سرمایه بالاست و جاذبه بسیار قوی دارد تا ما امکانی را برای سرمایه گذاری فراهم کنیم و بازگشت سرمایه به هر میزان بود به سپرده گذارهای ارزی و طلا بدهند در این صورت سیل سرمایه به سمت بازار سرمایه و بانکها میرود. این پیشنهاد را در دستور کار قرار دهید.
مصباحی مقدم اضافه کرد: نظام بانکی باید اقدامی انجام دهد تا مردم طلا و ارز خود را بیاورند و سرمایه گذاری کنند. بازدهی بانکها برای سپرده کذاری پایین هست. راه اندازی صندوق پروژه برای پروژههای بالادستی و پایین دستی نفت و گاز است که بازگشت سرمایه بالاست و جاذبه بسیار قوی دارد تا ما امکانی را برای سرمایه گذاری فراهم کنیم و بازگشت سرمایه به هر میزان بود به سپرده گذارهای ارزی و طلا بدهند در این صورت سیل سرمایه به سمت بازار سرمایه و بانکها میرود. این پیشنهاد را در دستور کار قرار دهید.
حجت الاسلام و مسلمین مصباحی مقدم گفت: اقتصاد به معنای استفاده بهینه هست. در جامعه اسلامی هم فقیر وجود دارد، اما فقر فقیر با کمک اغنیا برطرف میشود و فقر گسترش نمییابد. جامعه اسلامی باید جامعه برخوردار باشد. جامعه اسلامی جامعه متقارب است و شکاف ثروت و فقر در آن نیست و ژولیدگی فقرا را با مازاد رفاه خود برطرف کنند. اگر کسی مقتصدانه مصرف کند و با مازاد آن به دیگران کمک کند حلال است در غیر این صورت با هزینه مصرفانه حرام است. مصرف یا معقول است یا اسراف؛ وسط ندارد.
وی با تاکید بر اینکه جامعه اسلامی باید جامعه برخوردار باشد افزود: جامعه اسلامی جامعه متقارب است و شکاف ثروت و فقر در آن نیست و ژولیدگی فقرا را با مازاد رفاه خود برطرف کنند.