معاون وزیر نیرو بر تمام فرایند تعمیر و نگهداری مولدهای پراکنده حداکثر تا پایان فروردین ۱۴۰۴ بر حفظ ذخیره نیروگاههای برق آبی برای ماههای گرم سال تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ابوالفضل اسدی معاون برنامهریزی و امور اقتصادی، وحید ازوجی معاون مالی، پشتیبانی و امور مجامع و جمعی از مدیران ارشد و مجریان شرکت توانیر، مدیرعامل ساتبا و نمایندگانی از شرکت مدیریت شبکه برق ایران برگزار شد.
معاون برنامهریزی توانیر در این نشست تعامل با ذی نفعان در داخل و خارج از مجموعه برق کشور از جمله شرکت مدیریت شبکه، ساتبا، تولید برق حرارتی و شرکتهای گاز و پالایش و پخش فرآوردههای نفتی را مهمترین رویکرد این معاونت برای گذر از ناترازیها برشمرد و شرکتهای برق منطقهای را بازوان پر توان صنعت برق در این مسیر توصیف کرد.
اسدی تحلیل رشد بار مصرفی شبکه در مناطق مختلف کشور و ریشه یابی ناترازیها را حائز اهمیت دانست و بر لزوم تغییر رویکرد نظام برنامه ریزی متناسب با چالشهای ناترازی در صنعت برق تاکید کرد.
وی معاونتهای برنامهریزی را مغز متفکر صنعت برق عنوان کرد و تحلیل و پیش بینی بار شبکه را از مهمترین وظایف این حوزه برشمرد که مبنای تمامی برنامهریزیها برای توسعه شبکه و بخش تولید قرار می گیرد.
اسدی انتخاب ساختگاه مناسب برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر را حایز اهمیت دانست و از شرکتهای برق خواست فرصتهای جذب سرمایهگذاران واقعی در این عرصه را مغتنم بشمرند.
وی بهرهگیری از طرحهای بهینهسازی در کنار افزایش ظرفیت تولید برق را خاطرنشان کرد که در این خصوص ارائه گواهی صرفهجویی پس از ۲ سال با ساتبا به نتیجه رسید و هم اکنون در بازار عرضه میشود.
اسدی همچنین از اخذ مصوبه جدید در حوزه بهینهسازی مصرف از سوی توانیر خبر داد که صنایع بزرگ را قادر میسازد با مشارکت در اقدامات بهینه سازی مصرف از قبیل جمع آوری کولرهای گازی پنجره ای در منطقه گرمسیر یک جنوب، از افزایش سهمیه برق یا گواهی صرفهجویی بهرهمند شوند.
وی اتمام فرایند تعمیر و نگهداری مولدهای پراکنده حداکثر تا پایان فروردین ۱۴۰۴ با تاکید بر حفظ ذخیره نیروگاههای برق آبی برای ماههای گرم سال را از دیگر الزامات برشمرد و از گشایشها در حوزه تامین مالی با انتشار اوراق سلف، استفاده از فاینانس خارجی و گشایش LC برای شرکتهای برق منطقهای برای نخستین بار خبر داد.
معاون برنامهریزی توانیر پیگیری مباحثی چون رفع حبس تولید شبکه، تجدیدپذیرها، روشهای تامین مالی، ارتقای سطح ولتاژ شبکه و... را مستلزم بررسیهای همه جانبه فنی و اقتصادی عنوان کرد که باید همه جوانب آن بررسی و با اجرای پروژه های پایلوت همراه باشد.