رئیس جمهور با بیان اینکه نگاه ما به مردم نباید اینگونه باشد که آنها را دیگران ببینیم و خودمان را خودی گفت: قرآن به ما میآموزد که خداوند پاداش هر کار خیر را ۱۰ برابر میدهد، اما برای کار بد به اندازه همان کار بد مجازات در نظر میگیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آقای پزشکیان رئیس جمهور صبح امروز دوشنبه در نشست مشترک سران و جمعی از مسئولان قوای سهگانه که به میزبانی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ایام دهه مبارک فجر، از قبول دعوت دولت از سوی سران و مسئولان قوای مقننه و قضائیه تشکر کرد و افزود: قدم اول در مسیر موفقیت شرح صدر و بالابردن تحمل، شنیدن سخن مخالف و انتقادپذیری است. همانگونه که سران محترم قوای قضائیه و مقننه فرمودند نگاه ما به سرمایهدار نباید نگاه به یک انسان استعمارگر و بد باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه همچنین نگاه ما به مردم نباید اینگونه باشد که آنها را دیگران ببینیم و خودمان را خودی، گفت: باید طور دیگری نگاه کنیم. قرآن به ما میآموزد که خداوند پاداش هر کار خیر را ۱۰ برابر میدهد، اما برای کار بد به اندازه همان کار بد مجازات در نظر میگیرد. حالا سوال این است که آیا ما هم اینگونه عمل کردهایم؛ آیا کسانی را که یک عمر خدمت کردند، اما یکبار پایشان لغزید، به اندازه همان لغزش مجازات کردیم یا آنها را برای همیشه از میدان بیرون راندیم.
آقای پزشکیان با اشاره به بخش دیگری از سخنان مطرح شده از سوی سران قوای قضائیه و مقننه مبنی بر اینکه شاخص مردم هستند، تصریح کرد: در انتخابات اخیر ۵۰ درصد مردم مشارکت نکردند، آیا آنها از ما نیستند و آیا ما خدمتگزار آنها نیستیم! نباید از خود بپرسیم که چرا از ما ناراضی هستند؟
رئیس جمهور با اشاره به عملکرد رسول گرامی اسلام در بدو ورود به مدینه در ایجاد برادری میان مردم و به خصوص میان دو قوم اوس و خزرج و نیز عملکرد ایشان در هنگام فتح مکه و اعلام اینکه مسلمانان همه با هم برادرند، با بیان اینکه این کار در بیان ساده است، اما اجرای آن به هیچ وجه ساده نیست، گفت: پیامبر حتی بعدتر پس از کسب غنائم زیاد در غزوه حنین برای جذب تازه مسلمانان مکه به آنها سهم بسیاری بیشتری داد، اما ما اینجا مردمی را که با اعتقادات و باورهای ما همراه بودند و ۹۸ درصد آنها به جمهوری اسلامی رای دادند، به جای اینکه بیشتر جذب کنیم، حرفی پیدا میکنیم، انگی میزنیم و بعد حذفشان میکنیم.
آقای پزشکیان با بیان اینکه اینها همه مردم این کشور هستند و ما باید خدمتگزار آنها باشیم، خاطرنشان کرد: این باور و اعتقاد قلبی من است؛ ما باید خدمتگزار همه کسانی باشیم که در این مملکت زندگی میکنند. باید بستر مواجهه عادلانه با آنها را فراهم و با انصاف و بر اساس حق با آنها رفتار کنیم و تبعیضی بین هیچ کدام قائل نشویم. اگر با مردم بر اساس لیاقت و شایستگیهای آنان برخورد کنیم، امکان ندارد از ما دوری کنند.
رئیس جمهور با اشاره به انتشار تحلیلها و اخباری از سوی بدخواهان ایران اسلامی مبنی بر اینکه ایران امروز در بدترین و ضعیفترین وضعیت خود است و میتوان به آن ضربه زد، اظهار داشت: دشمنان به این مسئله امید بستهاند که با دامن زدن به اختلافات در داخل کشور مردم را به خیابان بریزند و بعد خودشان سوار بر موج اعتراضات شوند. در مقابل ما باید همه تلاش خود را به کار بگیریم که فارغ از اختلافات، مشکلات مردم را حل کنیم و اگر هم جایی نمیتوانیم مشکلی را حل کنیم، محترمانه با مردم گفتوگو کنیم و به آنها توضیح دهیم.
آقای پزشکیان افزود: وقتی نتوانستیم به تعهدات خود در مقابل مردم عمل کنیم و مثلا نتوانستیم مطالبات او را بدهیم، اگر به خیابان آمد و اعتراض کرد، باید با او گفتوگو کنیم، اما در عوض با او برخورد بد هم میکنیم. حل مشکلات مردم وظیفه ماست، اگر نمیتوانیم لااقل باید با زبان خوش برای آنها توضیح دهیم و فرصت بگیریم تا بتوانیم آن مشکل را حل کنیم، نه اینکه با آنها برخورد خشن کنیم. البته مردم هم باید مراقب باشند که دشمن از اعتراضات آنها در جهت برهم زدن جامعه سواستفاده نکند.
رئیس جمهور تصریح کرد: همانگونه که رئیس محترم مجلس گفتند ما باید تلاش کنیم مشکلات معیشتی مردم را به هر شکل رفع کنیم؛ وضعیت فعلی گرانی و مشکلات معیشتی که مردم را تحت فشار قرار داده، قابل قبول نیست. اگر چه بخشی از این مشکل در دست ما نیست، اما مصمم هستیم به هر شکلی که شده سفره مردم را تا جای ممکن تامین کنیم. در جلسات سران قوا نیز همواره این دغدغه وجود دارد و تا قبل از عید کارهایی انجام خواهیم داد و برای سال بعد نیز قطعا روند را به شکلی دنبال خواهیم کرد که برای سفره مردم مشکل ایجاد نشود و بتوانیم پاسخگوی مردم باشیم.
آقای پزشکیان در ادامه به موضوع شعار سال و محور تولید و مشارکت مردم اشاره کرد و گفت: تولیدکنندگان و صادرکنندگان باید باور کنند که ما تسهیلگر فعالیت آنها هستیم نه مشکل و مانع. حضرت علی (ع) هم خطاب به مالک اشتر فرمودند که اگر کار تجار و صنعتگران رونق نداشته باشد، هیچ بخشی از نظام حکومتی نمیتواند به درستی کار کند. ما به اعتبار خلق ثروت و پولی که آنها به عنوان مالیات میدهند اینجا نشستهایم و اینجا هستیم که مشکلات آنها را حل کنیم؛ شاخص قوام و ثبات اجتماعی، رونق فعالیت تولیدکنندگان، صنعتگران و بازرگانان است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما باید بپذیریم که هدف حضور ما در دولت و حکومت، فراهم کردن بستر و تسهیل فعالیت منصفانه و بدون تبعیض و رانت برای فعالان اقتصادی است، افزود: اگر این بستر را فراهم کنیم، رونق اقتصادی هم ایجاد میشود و فعالان اقتصادی در داخل و خارج اطمینان پیدا میکنند که فعالیت آنها در کشور از پشتیبانی دولت و حکومت برخوردار است. نباید با فعال اقتصادی، کارآفرین و سرمایهگذاری به بهانههای واهی برخورد شود تا تولید را رها کند و برود.
آقای پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در عرصه سیاست خارجی نیز دولت گسترش روابط با همه کشورها، با اولویت همسایگان و کشورهای منطقه و دوست را دنبال میکند، گفت: در مراودات خارجی در حال تلاش برای گسترش و تقویت روابط بر پایه افزایش اعتماد متقابل هستیم. باور داریم که به خصوص با کشورهای اسلامی با یکدیگر برادریم. اساسا اسلام آمد تا تبعیضها را از بین ببرد و وظیفه ما این است که بستر این برابری و برادری را فراهم کنیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه شاخص از نگاه بنده رضایت مردم است و از هر مسئلهای که باعث نارضایتی مردم شود، اجتناب خواهیم کرد، افزود: حضرت علی (ع) به مالک سفارش میکند که اگر مردم تو را قبول نداشته باشند، با مشکل مواجه خواهی شد. وظیفه ما حل مشکلات مردم و کسب رضایت آنهاست؛ مردم به معنای همه مردم نه فقط کسانی که ما را قبول دارند. باید با همه مردم عادلانه و منصفانه برخورد کنیم. وحدت و انسجامی که امروز میان قوا وجود دارد، نعمت و برکت خداست و اختلاف عذاب عظیم است. امر به معروف و نهی از منکر هم در وهله اول برای پرهیز از اختلاف و چنگ زدن به ریسمان الهی است، در این زمینه هم مسلمانان خطاب قرار میگیرند، نه مومنان.
آقای پزشکیان با بیان اینکه همه مسلمانان جهان برادران و خواهران ما هستند، نه فقط مسلمانان ایران، گفت: از حضور امروز شما در این نشست قدردانی میکنم و امیدوارم با وحدت کلمه و هماهنگی بتوانیم همه مشکلات مردم را رفع کنیم و توسعه پایدار و سلامت جامعه را ارتقا بخشیم.
در این نشست علاوه بر سران قوای قضائیه و مقننه، دادستان کل کشور به نمایندگی از مسئولان قوه قضائیه و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه به نمایندگی از نمایندگان مجلس به ایراد سخن پرداختند.
همچنین پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز به نمایندگی از قوه مجریه، در سخنانی از رشد چشمگیر برخی از شاخصهای اقتصادی از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم تاکنون خبر داد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه، رشد توسعه تجارت خارجی به خصوص با کشورهای همسایه و منطقه، رشد شاخص بورس تهران، کاهش آمار بیکاری، نگاه ویژه در حوزه فارغالتحصیلان، مهار و کاهش تورم و کاهش رشد نقدینگی را از جمله دستاوردهای اقتصادی دولت دانست و با اشاره به اینکه دولت برای رفع ناترازیها در کشور با افزایش تولید و کاهش مصرف برنامه مدونی دارد، گفت: برای رفع ناترازیها در کشور، با اجرای عملیات میدانهای آزادگان و پارس جنوبی به دنبال افزایش تولید و همچنین سرمایهگذاری در بخش انرژیهای تجدیدپذیر با ظرفیت ۳۰ هزار مگاوات هستیم.
وی اجرای عدالتسرزمینی، عدالت اقتصادی و عدالت آموزشی را در گرو حذف سازمانها و دستورالعملهای موازی و تکراری دانست و با اشاره به آنکه شورای هماهنگی اقتصادی قوای سهگانه باید همانند رهبری، بدون واسطه با فعالان بخش خصوصی به گفتوگو بنشینند، عنوان کرد: مسئولان براساس شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است، بدون واسطه با فعالان بخش خصوصی گفتوگو و جلسات منظمی را برگزار کنند.