سخنگوی صنعت آب با اشاره به کاهش چشمگیر بارندگی در سال جاری از افت ۱۰ درصدی ورودی آب مخازن سدهای کشور نسبت به سال گذشته و افت ۳۳ درصدی نسبت به متوسط ۵ ساله خبر داد و بر لزوم مدیریت مصرف آب تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فیروز قاسمزاده آخرین وضعیت بارندگی و مخازن سدهای کشور را تا ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ بیان کرد.میزان ورودی آب از ابتدای سال آبی تاکنون ۶.۷۲ میلیارد مترمکعب بوده که در مقایسه با سال گذشته ۱۰ درصد کاهش و نسبت به متوسط ۵ ساله ۳۳ درصد کاهش داشته است و خروجی آب از سدها نیز با افزایش ۴ درصدی، به ۸.۹۸ میلیارد مترمکعب رسیده است.
وی افزود: به وضعیت نگران کننده برخی سدهای مهم کشور از جمله سدهای استان تهران، سد زایندهرود، سدهای استان مرکزی، سدهای هرمزگان، سد دوستی خراسان رضوی و ... اشاره کرد و وضعیت برخی سدها را را اینگونه بیان کرد: سد کوثر (کهگیلویه و بویراحمد) با ۸۴ درصد پرشدگی، نسبت به سال گذشته ۲ درصد افزایش داشته است،سد چمشیر ۲۷ درصد پرشدگی دارد که رشدی ۷۷ درصدی را نشان میدهد. سد زایندهرود با پرشدگی ۱۲ درصدی، کاهش ۴۵ درصدی را تجربه کرده است. سد دز با ۳۶ درصد پرشدگی، ۱۱ درصد کاهش یافته است. سد کرخه ۳۲ درصد پرشدگی دارد که ۱۹ درصد بیشتر از سال گذشته است.
او گفت: از ابتدای سال آبی تا ۱۲ بهمن، میانگین بارندگی کشور ۶۰.۱ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین درازمدت ۴۷ درصد و نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد کاهش داشته است.
سخنگوی صنعت آب افزود: استانهای هرمزگان، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان بیشترین کاهش بارندگی را ثبت کردهاند، در حالی که استانهای گیلان، مازندران، قم، زنجان و کردستان شاهد کمترین کاهش بارش بودهاند.
قاسمزاده در پایان با تأکید بر اهمیت صرفهجویی در مصرف آب تصریح کرد: با وجود بارشهای اخیر در برخی استانها، همچنان میزان بارندگی بسیار کمتر از حد نرمال است و کشور بدترین سال نیم قرن اخیر را در شرایط بارشی و هیدرولوژیکی تجربه میکند، لذا توجه به مقوله مصرف بهینه آب و جلوگیری از هدرفت آب باید در تمام بخشها و ارکان جامعه مدنظر قرار گیرد.