مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران گفت: میدان پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی دنیا یکی از مهم ترین منابع انرژی کشور محسوب می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما رضا دهقان مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران در نشست خبری در خصوص طرح فشار افزایی میدان مشترک پارس جنوبی گفت: در حال حاضر میدان پارس جنوبی از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی ادامه داد: میدان پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان است که ۷۰ درصد گاز و ۴۰ درصد بنزین کشور از از این میدان تامین می شود بنابراین این میدان برای ایران مهم است و در صدد آن هستم با توجه به میزان برداشت طرح فشار افزایی آن را به نحو احسنت انجام دهیم.
به گفته مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران، در راستای تحریم و توان شرکت های داخلی مطالعات مختلفی برای فشار افزایی در این میدان صورت گرفته است اما تاکنون منجر به تصمیمات جدی نشده به طوری که سال گذشته تصمیمات مهمی در راستای راهبری این میدان گرفته شده است.
وی افزود: ۷ قرارداد به ارزش ۱۷ میلیارد دلار برای فشارافزایی پارسجنوبی بهزودی امضا میشود و اولین گاز فشارافزایی شده در پارس جنوبی، در اواخر سال ۱۴۰۷ وارد شبکه خواهد شد.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: با توجه به پیشبینیهای صورت گرفته، از سال ۱۴۰۶ به بعد، سالانه معادل تولید یک فاز پارس جنوبی (۲۸ میلیون مترمکعب در روز) و از سال ۱۴۰۸ معادل تولید ۱۵ فاز پارس جنوبی (۴۲ میلیون مترمکعب در روز) از تولید این میدان کاسته خواهد شد.
وی بیان کرد: در راستای این چالشها، وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران طرح فشار افزایی میدان پارس جنوبی را بهعنوان یکی از مهمترین طرحهای راهبردی خود معرفی کرده است. این طرح با هدف حفظ تولید و جلوگیری از کاهش بیشتر فشار میدان، بهویژه در بخشهای مرزی با کشور قطر، طراحی شده است. در صورت عدم اقدام به موقع، کاهش تولید گاز و میعانات میتواند پیامدهای جدی برای امنیت انرژی و اقتصاد کشور به همراه داشته باشد.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران افزود: طرح فشار افزایی با هدف تأمین گاز و بنزین مورد نیاز کشور و نگهداشت فشار و نرخ تولید میدان گازی پارس جنوبی، تحت نظارت مستقیم شرکت ملی نفت ایران قرار دارد. این طرح در تلاش است با استفاده از فناوریهای نوین و همکاری پیمانکاران داخلی، ناترازی گاز و بنزین کشور را جبران کند و از وابستگی به واردات انرژی جلوگیری نماید.
دهقان افزود: پیمانکاران اصلی این طرح شرکتهای پیمانکاری داخلی هستند که همه آنها پیشینه موفقی در توسعه میدان گازی پارس جنوبی دارند و از توانمندیهای لازم برای پیشبرد این طرح برخوردارند. طبق برآوردهای انجامشده، این طرح بهطور مستقیم برای حدود ۱۷ هزار نفر اشتغالزایی خواهد کرد و در اوج عملیات اجرایی، تعداد افراد شاغل به حدود ۵۰ هزار نفر میرسد.
وی بیان کرد: از جمله اقدامات مهم این طرح، نصب و راهاندازی بیش از ۶۰۰ کیلومتر خط لوله زیردریایی برای انتقال گاز ترش و ساخت سازههای عظیم در هفت ناحیه مجزا است. برآورد میشود که وزن سازهها و تاسیسات در هر هاب بالغ بر ۶۰ هزار تن باشد و در مجموع برای ۷ هاب، طرح بیش از ۴۲۰ هزار تن سازه و تجهیزات خواهد داشت. همچنین تأمین بخش عمدهای از توربوکمپرسورهای این طرح از شرکتهای توانمند داخلی مانند توگا و OTC صورت خواهد گرفت.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران اضافه کرد: در نهایت، بر اساس ارزیابیها و با توجه به تحولات بینالمللی، این طرح بهطور کامل از توانمندیهای داخلی کشور برای اجرایی شدن برخوردار است و با تکمیل آن، اهداف استراتژیک کشور در زمینه تأمین انرژی، ایجاد اشتغال و ارتقای سطح رفاه مردم محقق خواهد شد. انتظار میرود اولین بهرهبرداری از تاسیسات فشار افزایی تا پایان سال ۱۴۰۷ صورت گیرد.