معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: سالانه بیش از ۱۳۵ هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا میشوند که این رقم درحال افزایش است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا گفت: هفته ملی مبارزه با سرطان با هدف افزایش آگاهی از عوامل خطر مرتبط جهت اتخاذ سبک زندگی سالم ونیز ارتقای مشارکت همگانی در پیشگیری، تشخیص زودهنگام و مدیریت این بیماری از تاریخ یکم بهمن آغاز شده است تا ۷ بهمن ماه ادامه دارد.
وی افزود: شعار پویش ملی سرطان در سال ۱۴۰۳"دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان" است که هدف آن کم کردن فاصله بین بی خبری از عوامل خطر، علایم و نشانههای سرطان و دانستن آنها، کم کردن فاصله از شناسایی بیماری تا تشخیص و شروع درمان، دسترسی به انواع خدمات تشخیصی و درمانی به خصوص روستاها و مناطق کم برخوردار، درمانهای با استاندارد مطلوب وکاهش فاصلهی دارا و ندار با پوشش بیمهای میباشد.
دکتر بختیاری نیا ادامه داد: سـالانه هـزاران مـورد ابتـلا بـه سـرطان در ایـران و میلیونهـا مـورد در جهـان رخ میدهـد کـه در صـورت تشـخیص بـه موقـع و زودهنـگام، امـکان کنتـرل و بهبـود کامـل سرطان بسـیار زیـاد اسـت.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه میـزان بـروز سـالیانه سـرطان در سـال ۲۰۲۰ میـلادی، نزدیـک بـه ۲۰ میلیـون نفـر بـود، اضافه کرد: این رقم تـا سـال ۲۰۴۰ میـلادی بـه بیـش از ۳۰ میلیـون نفـر خواهـد رسـید، همچنیـن عـدد مـرگ و میـر از ۱۰ میلیـون نفـر در سال بـه بیـش از ۱۶ میلیـون نفـر خواهد رسید که ۷۰% از ایـن افزایـش در کشـورهای در حـال توسـعه رخ میدهـد.
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز؛ در ایـران سـالانه بیـش از ۱۳۵ هـزار نفـر مبتـلا بـه سـرطان میشـوند کـه ایـن عـدد تـا سـال ۲۰۴۰ میـلادی بـا افزایـش دسـت کـم، بیـش از ۱۱۵% بـه بیـش از ۲۹۰ هـزار نفـر خواهـد رسـید.
دکتر بختیاری نیا میگوید: بر اساس گزارش ملی ثبت سرطان، در سال ۱۳۹۷ کل موارد جدید سرطان در استان خوزستان ۶ هزار ۹۳۲ نفر بوده که از این تعداد ۳ هزار و ۴۵۵ نفر مرد و ۳ هزار و ۴۷۷ نفر را زنان تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه شایعترین سرطانها در مردان به ترتیب شامل؛ سرطان پروستات، پوست، روده بزرگ، مثانه و معده و شایعترین سرطانها در خانمها به ترتیب شامل سرطان پستان، تیروئید، پوست، روده بزرگ و رحم گزارش شده است، افزود: برای پیشگیری از سرطانها و بهبود بقای سرطان، برنامه تشخیص زودهنگام سرطان برای سه سرطان مهم پستان، دهانه رحم و روده بزرگ پایلوت در قالب برنامه ایراپن از سال ۱۳۹۵ آغاز شد.
دکتر بختیاری نیا ادامه داد: تمرکز اصلی برنامه بر تشخیص زودهنگام افراد علامتدار همچنین غربالگری افراد پرخطر و با خطر متوسط است. با این اقدام برای اولین بار ارائه دهندگان خدمت در نظام بهداشتی درمانی شامل بهورز و ماما به ارائه خدمت پرداختند.