ابوذریهای زنجانی امسال در موسم بهمن در سالن اجتماعات مجموعه ورزشی انقلاب جمع شدند و برگزاری آن را در این ماه به فال نیک گرفتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز زنجان؛ در جنگ روایت ها، جشنواره ابوذر اهداف مهمی دارد که از مهمترین آنها میتوان به تقویت مرجعیت رسانههای داخلی، تولید محتوایِ رو به آرمان و تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی با تاکید بر امیدآفرینی اشاره کرد
.ساعت ۱۰روز پنج شنبه چهارم بهمن ماه ۱۴۰۳ است، خبرنگاران یک به یک از راه میرسند و میزبان به رسم ادب خوشامد میگوید و صندلی آنان را نشان می دهدو خبرنگارانی از سراسر استان که برخی مدتها بود یکدیگر را ندیده بودند، دیدارها را تازه کردند
اهالی رسانه چه رسانههای مکتوب و چه رسانه دیداری و شنیداری تلاش میکنند نتیجه خروجی اثرشان، نمایانتر شدن لبخند رضایت مردم باشددوربینها روشن میشوند، تصویربرداران و عکاسان همچون همه برنامههای خبری و مراسم مختلف پابه پای خبرنگاران پوشش دهنده مراسم ایستادگان مراسمند..
مسئولان استانی راس ساعت در جشنواره ابوذر حضور دارند در مراسم امسال مهمان ویژهای هم به زنجان سفر کرده تا در مراسم از خاطرات خود و شجاعت ملت قهرمان و پیروز لبنان بگوید.
زنجان سرزمین حکمت اشراق
.دکتر آل امین مدیرکل صداوسیمای استان زنجان اولین سخنران مراسم جشنواره ابوذر است.
چهرهای حِکمی_رسانهای که اعتقاد دارد در حکمتشهر اشراق باید تلاش کرد با هر قدمی و قلمی زنجان به جایگاه واقعی توسعه یافتگی اش برسد.
او میگوید، خبرنگاران و رسانهها وظیفه سنگینی برای تعیُّن بخشی حکمت و خِرد در این سرزمین تاریخی دارند.
دکتر آل امین معتقد است: تکلیف اساسی و هسته مرکزی تولیداتِ رسانهها را صداقت در روایت تشکیل می دهد، صداقت اساس روایتهای رسانههایِ اخلاقگراست، رسانههای ناصادق حتما با شکست در افکار عمومی مواجه میشوند.
مخاطب هم باید در مدار و منطقِ آگاهی اخبار و مسائل را بعد از بررسی آگاهانه بپذیرد. هر آنچه دیده، شنیده یا خوانده شود قابل پذیرش نیستند. مخاطب باید با تحقیق به سراغ تحلیل اخبار و محتوای رسانهها برود.
دکتر آل امین مثل همیشه مواجههی انتقادی هم با این رویداد دارد. او میگوید آرایش جدیدی برای جشنواره رسانهای ابوذر لازم است چرا که امروز تحولاتِ سیاسی_رسانهای دنیا به ویژه در منطقه ما نیازمند کار رسانهای مشترک و افقی نو در خطِ رسانهای فعالان رسانههای داخلی است.
وفاق، بیش از هر زمان دیگری باید حلقهی متصل کنندهی و همافزای توانِ رسانههای داخلی باشد.
مدیر کل صدا و سیمای استان، از کنارِ پدیدهی نوظهورِ هوشمصنوعی هم به آسانی نمیگذرد. گویا به عقب نماندنِ ایران در رقابتِ جهانی برای تسخیرِ هوشمصنوعی در بین رقبا میاندیشد.
تاکیدش برای نزدیکتر شدن به هوشمصنوعی در جمع رسانهایها نگاهِ هوشمندانه به آینده جشنواره است.
زنجان دیار دلاور مردان
سردار سرتیپ کرمی فرمانده سپاه انصارالمهدی استان سخنران بعدی است که در پشت تربیون قرار میگیرد.
سردار در همه سخنرانی هایش مردم زنجان و دلاور مردان زنجانی را در عرصههای گونان ستوده است
او در خاطرات جنگ همیشه از روحیه بالای رزمندگان مثال می زند امروز ابتدا به جنگ ترکیبی و رسانهای دشمن گریزی زد وگفت: اصحاب رسانه در این جنگ نیز باید مثل مقاومت در کوچههای خرمشهر و شلمچه مجاهدت و ایستادگی کنند.
فرمانده سپاه انصارالمهدی استان ضمن آنکه از تحقق وعده پیروزی حق بر باطل گفت، همچنین میگوید دشمنان با همه ابزار و امکانات خود ایمان، اعتقاد و باورهای دینی مردم را هدف قرار داده و علیه اقتدار، عظمت و عزت ملت ایران عمل میکنند.
روایت مقاومت یک ملت
نوبت رسید به خبرنگاری که روایت کند مقاومت یک ملت را. ملتی که با دستان خالی، اما دلی پرامید در برابر رژیمی جعلی ایستادگی کردند،
آقای حسینی بای زمانی در عراق، سوریه و این اواخر در لبنان، بعنوان خبرنگار اعزامی خبرگزاری صدا و سیما انجام وظیفه کرده است او در لابه لای خاطراتش از لبنان سری به کوچه پس کوچههای ایرانمان میزند و امنیت وطن را تمجید میکند.
امنیت ایران مدیون خون شهداست
حسینی بای از لحظههای دردناک و مظلومیت لبنان و از تجاوز وحشیانه اسراییلیها میگوید و حاضران را به فضای غبار آلود جنگ و دلهره و بیخانمان شدن زنان و کودکان لبنان میبرد.
حسینی بای کار خبرنگار را معجونی از شیرینیها و تلخیها قلمداد میکند. به اعتقاد او خبرنگار اگر در میدان سختیها نباشد به تکلیف خبرنگاری خود عمل نکرده است.
خبرنگار باید برای رساندن صدای مظلومیتِ ملتها خودش را به دل خطرها بیندازد و مبارزه کند.
با پایان سخنرانیها بعداز حدود ۲ ساعت، نوبت به قدردانی از برترینهای ابوذر رسید
مصطفی ملکی، مسئول بسیج رسانه استان زنجان میگوید:: ۸۹۴ اثر را ۶۸ خبرنگار در بخشهای گزارش خبری، مصاحبه، یادداشت و سرمقاله، تیتر، اینفوگرافی، موشنگرافی عکس، کلیپ و گزارش ویدئویی، مستند، پادکست و رادیو به دبیرخانه این جشنواره ارسال کرده بودند
شعار سال، جهاد تبیین، پیوند رسانه و صنعت، مقابله با آسیبهای اجتماعی، دستاوردهای انقلاب اسلامی، بسیج و حوزههای اقدام، امید و نشاطآفرینی، خانواده، جامعه و فرزندآوری، سبک زندگی ایرانی -اسلامی و رسانه و مقاومت محورهای این جشنواره هستند، اما روایت پیشرفت بخش ویژه جشنواره است.
درابتدای تجلیل از برگزیدگان خانواده شهید رسانه استان شهید ابوالفضل رجبی دهکی قدردانی شد .
.از آقای مجید عباسی معاون خبر صداوسیمای. استان زنجان هم به عنوان خبرنگار پیشکسوت و فعال رسانه ای استان تجلیل شد .اقای ناصر گیوه ای هم بهعنوان خبرنگاروعکس ۸ سال دفاع مقدس مورد تشویق حاضران قرار گرفت .
حالا قراراست ۳۶ برگزیده تقدیر شوند طبق صورتجلسه هیات داوران دراین دوره از جشنواره فرایند داوری براساس اصول علمی واستانداردهای حرفهای انجام شده است، شاخصها معیاریهای داوری به عنوان ابزارهای اندازه گیری کیفی وکمی آثار، با دو ویژگی اصلی اعتبار و پایانی طراحی شدند.
این شاخصها برای ارزیابی آثار ارسالی در ۱۰ قالب اصلی جشنواره تعیین و باتوجه به ویژگیهای هرقالب تعریف شدند.
دقت در سندیت به عنوان یک اصل کلید مورد تاکید قرار گرفته است آثار ارسال شده باید از منابع معتبر بهرهمند بوده و فاقد اطاعات غیر مستند باشند.درفرایندداوری ه راثر با دقت و براساس معیارهای تعیین شده مورد ارزیابی قرارگرفت تلاش شده است با مطالعه و مشاهده دقیق آثار عدالت در انتخاب برگزیدگان به بهترین شکل ممکن رعایت شود.
برترین های جشنواره ابوذر
برگزیدگان.در بخش مصاحبه:دختری که فقط نور را میبیند- اثر سوسن رحمانی رتبه اول بخش مصاحبه را از خبرگزاری فارس از آن خود میکند.
هدیه معدن- اثر لیلا محمدی از صدای زنجان رتبه دوم را کسب میکند.
دختر زنجانی "سقا دلیسی" شد- اثر آذر عباسی ازصدای زنجان مقام سوم را کسب کرد.
ماه در محاق اثر فاِئزه تقی لو از ندای شهروند آنلاین شایسته تقدیر شد.گزارش خبری مریم محمدی ازخبرگزاری صداوسیما استان زنجان رتبه نخست را کسب کرد
سعید حاتمی هم از خبرگزاری صداوسیما استان زنجان رتبه دوم را از آن خود کرد.
بخش تیتر: زهرا بیات با اثر "آهسته برانید جیران باردار است " رتبه اول را از پایگاه موج رسا کسب کرد سمیه محرمی با اثر"اختلاف طبقاتی در دیارباقی" از پایگاه خبری صدای زنجان نیوز لیلا محمدی با اثر "آب درانتظار پول "از روزنامه صدای زنجان مشترکا دوم شدند.
پادکست:فاطمه عباسی با اثر پاییز آمد رتبه نخست را کسب کرد.
اینوفوگرافی:در این بخش رضا علیزاده رتبه نخست علی خلجی دوم و علی قشمی رتبه سوم را از خبرگزاری صداوسیمای استان زنجان کسب کردند.
موشن گرافی؛ غلامرضا تروان اول ، محسن مهری دوم؛ رباب ناطقی سوم شدند.و فاطمه عباس شایسته تقدیر شد.
بخش مستند: الهام قراخانی با اثر "مادر خوانده" اول شد اکرم شجاعی با اثر "در دوردست هابرای انتخاب اصلح"با اقای امیر حسین بیگ محمدی با اثر "زنگ تکلیف " مشترکا رتبه دوم را کسب کردند
حاتم معصومی با اثر"اردوی جهادی شهید ابراهیم هادی" رتبه سوم را بدست اورد
کلیپ و گزارش ویدئویی: عرفان یگان بیک رتبه نخست، محمد رضا ترابی رتبه دوم از آن خود کردند.بخش عکس:مهدی الماسی ازخبرگزاری مهر رتبه اول، حسن ارغا رتبه دوم و ارین بهمنی رتبه سوم را کسی کردندوخانم مهناز عالمی شایسته تقدیر شد
بخش رادیو:الهام خان احمدلو با اثر "فیروزه فینال" اول شد مریم بیات با محمد عسگری مشترکا دوم شدند و الهام قراخانی با اثر مسیر رتبه مشترک سوم را کسب کرد و لیلا شاهمرادی شایسته تقدیر شد.
سخن پایانی پرونده جشنواره دهم ابوذر در زنجان بسته شد. اما آنچه که در این میان پر واضح است تلاش رسانهها است تا ظرفیت ومنابع خدادادی شهرمان زنجان را با نگاه نو و حرفهای نمایان کنند تا بستر مناسب برای سرمایه گذاریها و تحقق اهداف پیرو استان فراهم شود و آن زمان است که ابوذری ها هم به اهدافشان میرسند.