متخصصان شرکتی فناور موفق به تولید سامانهای هوشمند شدند که در همه مراحل کاشت، داشت، برداشت و حتی فروش، بهعنوان یک دستیار هوشمند، همراه کشاورز ایرانی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما: متخصصان یک شرکت فناور با همکاری وزارت جهاد کشاورزی سامانهای هوشمند را توسعه دادهاند که بسیاری از خدمات مورد نیاز کشاورزان را از ابتدا تا انتهای پرورش محصول در خود جای داده تا از سختی کار این قشر کم کند.
علیرضا نقوی مدیر طرح این محصول فناورانه در مصاحبه با خبرنگار صداوسیما گفت: سامانهای که ما توسعه دادهایم به عنوان یک دستیار میتواند در کنار کشاورزان اکثر نیازهای حوزه کشاورزی را پوشش دهد. این سامانه خدماتی مانند اجاره و رزرو ماشینآلات کشاورزی، درخواست نیروی کار، آبیاری هوشمند، خدمات ابری پردازش تصویر و خدمت هوش مصنوعی برای شناسایی آفات کشاورزی و چند خدمت دیگر در حوزه مدیریت مزرعه عرضه شده است.
نقوی درباره ماجرای تولید این سامانه گفت: ما از دو سال قبل بر اساس نیازی که در کشور بود در حوزه خرید تضمینی گندم و کشاورزی قراردادی، یک برنامه سادهای توسعه داده بودیم که کشاورزان به راحتی بتوانند بدون واسطه و مستقیم با دولت قرارداد خرید تضمینی گندم امضا کنند. اولین قرارداد کشاورزی قراردادی مبتنی بر این سامانه را یک کشاورز ۵۸ساله در یکی از روستاهای دورافتاده در سیستان و بلوچستان با دولت امضا کرد که این موضوع موجب شادی و دلگرمی و انگیزه ما شد تا برای تولید سامانهای گستردهتر مشابه محصول کنونی برنامهریزی و تلاش کنیم.
مدیر طرح این سامانه هوشمند درباره ویژگیهای آن افزود: هر خدمتی که کشاورز نیاز دارد از ابتدای فصل کاشت در امتداد مراحل داشت و در انتهای مسیر که فصل برداشت است در این سامانه دیده شده که نشان از جامعیت این نرمافزار است درحالیکه سامانههای خارجی چنین جامعیتی ندارند. امتیاز دیگر این سامانه، طراحی و امکان خصوصیسازی آن بر اساس اقلیم، آبوهوا و بافت خاک مناطق مختلف کشور و ارائه خدمات اختصاصی به هر منطقه است.
نقوی سامانه فروش مستقیم و عمده محصولات را دیگر ویژگی مهم سامانه برشمرد و گفت: در قسمت فروشگاه فضایی ایجاد شده است که کشاورزان محصولاتشان را به صورت مستقیم، عمده و در سطح بنکداری به خریداران عمده عرضه کنند.
سارا صراف، مدیر توسعه این سامانه هوشمند درباره روند طراحی این محصول گفت: کشورهای پیشرو در این حوزه کشورهای آمریکا، هلند و استرالیا هستند، ما توانستیم طی ۲ سال تحقیق و توسعه در این حوزه به دست متخصصان و مهندسان ایرانی نرمافزار جامعی را توسعه دهیم که کمتر از یکدهم هزینه نمونههای خارجی هزینه داشت.
صراف درباره برنامه آتی توسعه این سامانه افزود: قراردادی را با کشور روسیه امضا کردیم تا مازاد تولید کشاورزان ایرانی را به روسیه صادر کنیم و مذاکراتی هم در همین راستا با کشورهای عمان و قطر انجام دادیم.