پزشکان و امدادگران در همایش ملی نقش بسیج مردمی و منابع در هدایت عالمانه و فناورانه امداد، بهداشت و درمان دفاع مقدس از تجربههای خود گفتند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ شاهین آخوندزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه این همایش ملی یک روزه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که با حضور حدود هزار نفر برگزارشد گفت: تاکنون حدود ۲۳۵ مقاله از حوزه علوم پزشکی درباره بخش پزشکی جنگ در دوران هشت ساله دفاع مقدس منشر شده که بیشتر در بخش گازهای شیمیایی و گاز خردل بوده است.
معاون بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه پاسداران هم گفت: در دوران دفاع مقدس ۵۳ بیمارستان صحرایی را برپا کردیم و رزمندههای مجروح از خط مقدم تا بیمارستان در کمتر از ۲۵ دقیقه جراحی و درمان میشدند و حدنصاب آن در دنیا شکسته شد.
سردار سرتیپ دوم پاسدار احمد اخوان با بیان این بعد از جنگ، ۶نسل بیمارستان صحرایی را طراحی و پیاده سازی کردیم افزود: بیمارستانهای سیار نیروی زمینی سپاه در دنیا به عنوان یک الگو است.
همچنین مسئول موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت با بیان اینکه بخش پزشکی در دفاع مقدس کارهای بزرگی انجام داد گفت: حدنصاب حضور پزشکان درهمه جنگهای دنیا در دفاع مقدس شکسته شد.
سرتیپ پاسدار نصراله فتحیان افزود: در دوران دفاع مقدس، فقط از استان اصفهان بیش از ۱۰ هزار نفر از نیروهای امدادی، بهداشتی و درمانی در لشکر امام حسین (ع) و ۸ نجف اشرف حضورداشتند و صدها جراحی را انجام دادند.
وی اضافه کرد: فقط در لشکر امام حسین (ع) بیش از ۳۵ مرکز فوریتهای پزشکی برپاشد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم با اشاره به اینکه یکی از مشکلات رزمندگان بعد از دوران دفاع مقدس، عوارض گازهای شیمیایی بودگفت: محققان اصفهانی با همکاری پژوهشگران کشور، داروهای را برای درمان این بیماران تولید کردند که در منابع معتبر جهانی چاپ شده است.
غلامرضا عسگری افزود: از ۲۰۰ مقاله رسیده به همایش ملی نقش بسیج مردمی و منابع در هدایت علمانه و فناورانه امداد، بهداشت و درمان دفاع مقدس،۹۰ مقاله پذیرفته و در منابع معتبر چاپ شد.
در حاشیه این همایش ملی، بیمارستان ۱۲۸ تخت خوابی سیار تخصصی آیت الله صدوقی اصفهان در رزمایشی آزمایشی در کوتاهترین زمان برپاشد که از مجهزترین بیمارستانهای صحرایی غرب آسیاست.