مجری طرح توسعه میدان مشترک گازی بلال گفت: با توسعه این میدان، ۱۴.۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران افزوده میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ احسان محمدی اظهار داشت: این مقدار تولید گاز معادل مصرف سردترین استان کشور در فصل زمستان است.
وی با بیان اینکه میدان مشترک گازی بلال گاز ترش دارد که کار تولید و توسعه را سختتر میکند، افزود: بسته اول توسعه میدان با حفاری چاه توصیفی انجام شده است و با انتقال پایه سکوی، بسته دوم کاری توسعه این میدان مشترک آغاز میشود.
محمدی با بیان اینکه برخی مواقع شجاعت و تجربه کمک میکند کارهای غیرممکن را انجام دهیم، گفت: پیش از این با سرمایهگذاری ۳۰ میلیون دلاری، چاه توصیفی حفاری شده است و این پایه سکو را روی همان چاه و در بستر دریا قرار میدهیم که عملیات منحصربهفردی است.
وی با بیان اینکه میدان بلال از دو بخش نفتی و گازی تشکیل شده است که بهرهبرداری از بخش نفتی میدان را شرکت نفت فلات قاره ایران انجام میدهد و توسعه بخش گازی میدان با شرکت نفت و گاز پارس است، تأکید کرد: با توسعه کامل میدان گازی بلال، روزانه ۱۴.۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران افزوده میشود که معادل مصرف سردترین استان کشور در فصل زمستان است.
مجری طرح توسعه میدان مشترک گازی بلال با اشاره به اینکه مقدمات توسعه این میدان با واگذاری کار به پیمانکار عمومی در سال ۹۸ آغاز شد، افزود: بعد از آن تعیین بودجه و دریافت مجوز از شورای اقتصاد بود. کار اجرایی توسعه این میدان در سال ۱۴۰۰ آغاز شد.
محمدی به تحریمهای بینالمللی اشاره کرد و با تأکید بر اینکه با وجود این موانع فعالیت توسعهای در صنعت نفت ایران با قدرت ادامه دارد، گفت: میدان بلال در ۳۰ کیلومتری شرق میدان پارس جنوبی قرار دارد و مشعل این میدان در سال ۱۴۰۱ روشن شد.
وی تاکید کرد: در میدان مشترک همه باید کمک کنند تا سهم ایران را برداشت کنیم، برای توسعه میدان مشترک گازی بلال، وزارت نفت و شرکت ملی نفت همه توان خود را بهکار گرفتهاند.