عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به سیاستهای جمعیتپذیری و اشتغال در تهران و دیگر نقاط کشور، هشدار داد: این سیاستها منجر به ناترازی در تأمین آب شرب و بروز بحران کمبود آب در پایتخت شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در نشست تخصصی «آب و مسئله پایتخت» که در حاشیه بیستمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب و تأسیسات آب و فاضلاب برگزار شد، گفت: ناهمگونی توزیع جمعیت، نیازهای غذایی، کشاورزی و صنعتی را تشدید کرده و باعث ایجاد ناترازی آب شده است، بهویژه در کلانشهرها بهویژه تهران که منجر به کمبود آب شده است.
علی بیتالهی افزود: کمبود منابع آب زیرزمینی به چالشهای ناپایداری سرزمین و فرونشست زمین منجر شده و ساخت ساختمانهای بزرگ موجب قطع مسیر قناتها و فرونشست میشود که به ناپایداری سرزمین دامن میزند.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: مشکلات معیشتی و اشتغال باعث بروز همه این مشکلات شده و این موضوع در تصمیمگیریهای مدیریت کلان کشور، بحث انتقال پایتخت را پیش کشیده است.
علی بیتالهی ادامه داد: مشکل کمبود آب فقط مختص تهران نیست، بلکه مشهد، شیراز و سایر کلانشهرها با این مشکل روبرو هستند. اگر مصرف آب به درستی مدیریت شود، تامین حداقل آب شرب تهران به طور کامل امکانپذیر است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: بنا به گفته مسئولان کشاورزی، ۳۰ درصد از محصولات هدر میرود در حالی که ۹۰ درصد از آب مصرفی در همین حوزه مصرف میشود. اگر مشکل آب در پایتخت حل شود، موضوع انتقال پایتخت میتواند برطرف شود.