استاندار گیلان در بازدید از مرکز تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری گفت: توسعه شیلات؛ راهکار اساسی رونق اقتصاد دریامحور است.
وی با اشاره به ظرفیت استان در حوزه شیلات و پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردآبی و خاویاری گفت: بدون شک یکی از مزیتهای فوق العاده گیلان شیلات است، ولی در چند دهه گذشته شیلات آنچنان که باید جدی گرفته نشده و نقطه انحراف در این حوزه از سال ۵۳ آغاز شد.
وی با تأکید به عدم توجه به توسعه شیلات و دیگر زیرساختهای کشور در برهههای مختلف گفت: آنچنان که باید به این حوزه مهم توجه نشده و باید عقب ماندگیهای آن با سرعت بیشتری جبران شود.
وی با بیان اینکه اصلیترین زایشگاه طبیعی ماهیان در کشور تالاب بینالمللی انزلی بوده است، گفت: در چند دهه گذشته آنقدر به وضعیت تالاب بینالمللی انزلی بی توجهی شد که اکنون رو به نابودی است.
حق شناس تاکید کرد: شناخت کافی از اقتصاد شیلات و آموزش و ترویج آن نقش اساسی در سلامت جامعه و توانمندسازی صادرات کشور خواهد داشت.
وی تصریح کرد: صنعت شیلات، یکی از نقشآفرینان اصلی توسعه دریامحور است و مردمیترین و درونزاترین فعالیت در حوزههای مختلف، بحثهای شیلات و گردشگری است.
با وجود سابقه صد ساله تحقیقات شیلاتی در ایران، به دلیل اهمیت موضوعات مرتبط با ماهیان خاویاری در زیستگاه منحصربهفرد دریای خزر، مرکز تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری (ISRI) در سال ۱۳۷۳ تأسیس شد.
حفاظت از ذخایر طبیعی ماهیان خاویاری و توسعه پایدار آبزی پروری ماهیان خاویاری دو رویکرد اصلی تحقیقاتی است که توسط مؤسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر دنبال میشود.
در سال ۱۳۹۹، حدود ۱۳۰ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در بخش پرورش گونههای مختلف ماهیان خاویاری با هدف تولید گوشت و خاویار در کشور در حال فعالیت هستند که مرکز تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری پشتیبان علمی آنهاست.