در رویداد «هفته علم ایران و عراق»، ۱۰ تفاهمنامه همکاری میان دانشگاه رازی و دانشگاههای عراق به امضا رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، رویداد «هفته علم و فناوری ایران و عراق» در تاریخ ۲۸ الی ۳۰ دیماه ۱۴۰۳ (۱۸ تا ۲۱ ژانویه ۲۰۲۵)، با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، معاونین وزارت علوم ایران، وزیر آموزش عالی عراق، مسئولان وزارت آموزش عالی این کشور و جمعی از رؤسای دانشگاههای منتخب دو کشور در عراق برگزار شد.
در این رویداد، دکتر فتحاللهی سرپرست دانشگاه رازی با ۱۰ دانشگاه معتبر عراق شامل دانشگاههای فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوش مصنوعی، حله، موصل، کوفه، حمدانیه، شطره، معارف، قادسیه، ملی علوم و تکنولوژی و تل افر تفاهمنامه همکاری امضا کرد.
دکتر جمال فتحاللهی سرپرست دانشگاه رازی به همراه دکتر مرادخانی مدیر دفتر همکاریهای علمی بینالملل دانشگاه، در این رویداد مهم که به میزبانی وزارت آموزش عالی و پژوهشهای علمی عراق در کربلای معلی در حال برگزاری است؛ شرکت کرد.
این رویداد فرصتی بینظیر برای تقویت پیوندهای علمی و پژوهشی میان دو کشور فراهم کرده است.
برگزاری هفته علم و فناوری ایران و عراق
وزارت آموزش عالی عراق در این اجلاس میزبان بیش از ۶۰ دانشگاه برجسته از ایران و عراق بود. همچنین رؤسای پارکهای علم و فناوری و نمایندگان مراکز تحقیقاتی جمهوری اسلامی ایران در این رویداد حضور داشتند. این امر نشاندهنده عزم جدی دو کشور برای توسعه همکاریهای علمی و پژوهشی و تقویت زیرساختهای فناوری است.
هفته علم و فناوری ایران و عراق بستری برای تبادل دانش، ارائه دستاوردهای نوین علمی و فناوری و ایجاد همکاریهای جدید در حوزههای مختلف تخصصی به شمار میآید.
این رویداد میتواند الگویی برای همکاریهای منطقهای در حوزه علم و فناوری باشد و فرصتی بیبدیل برای ارتقاء روابط دانشگاهی، توسعه فناوریهای مشترک و گسترش زیرساختهای دانشگاهی فراهم کند.
دستاوردهای دانشگاه رازی در این رویداد
دکتر فتحاللهی، سرپرست دانشگاه رازی، در این رویداد ضمن معرفی این دانشگاه بهعنوان یکی از دانشگاههای پیشرو در غرب کشور، به حضور دانشگاه رازی در رتبهبندی جهانی تایمز ۲۰۲۴ با کسب رتبه ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ دانشگاه و معتبر بودن در لیست وزارت علوم عراق اشاره کرد و به ارائه ظرفیتها و توانمندیهای این دانشگاه پرداخت.
در گفتگوها و تبادل نظرهای انجامشده، دانشگاه رازی موفق به امضای ۱۰ سند و تفاهمنامه همکاری علمی، فناوری و نوآوری با دانشگاههای دولتی و خصوصی عراق شد.
این تفاهمنامهها شامل موضوعاتی همچون تبادل دانشجو و استاد، راهاندازی دورههای مشترک، و همکاریهای علمی و پژوهشی است.
تأکید بر اجراییشدن تفاهمنامهها
در این اجلاس، دکتر سعید حبیبا معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان تأکید کرد: دانشگاهها باید برای اجراییشدن تفاهمنامهها اقدام جدی داشته باشند. در غیر این صورت، دانشگاههای ایران ممکن است از لیست دانشگاههای مورد اعتبار عراق خارج شوند.
دانشگاه رازی تا قبل از برگزاری این رویداد با ۲۱ دانشگاه کشور عراق یادداشت تفاهم همکاری علمی-آموزشی امضا نموده است و هماکنون بیش از ۸۰۰ دانشجوی عراقی در دانشگاه رازی مشغول تحصیل هستند.
در ادامه این گردهمایی، دکتر فتحاللهی سرپرست دانشگاه رازی به همراه سایر مدعوین، از دانشگاههای کربلا و عمید بازدید کرد و از نزدیک با توانمندیها و ظرفیتهای این دانشگاهها آشنا شد.