مدیر مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: روند ابتلا به بیماریهای تنفسی مانند آنفولوآنزا در کشور رو به کاهش است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، قباد مرادی در نشست کشوری مدیران و رؤسای گروه بیماریهای واگیر کشور با اشاره به اینکه در کشور به بیماری تنفسی توجه ویژهای شده و این موضوع رصد و کنترل میشود، افزود: طبق آخرین بررسیها در هفته چهارم دی ماه، ۲۵ درصد از بیماریهای تنفسی در کشورآنفولوآنزا، ۱۰ درصد ویروس تنفسی، ۸ درصد سرما خوردگی یا راینو ویروس و فقط ۲ درصد به ویروس کرونا از نوع اومیکرون اختصاص دارد.
وی گفت: در حال حاضر دو مدل آنفولوآنزا نوع A و H۱N۱ در کشور وجود دارد که به خوبی کنترل شده است.
مدیر مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: در جهان سالانه حداقل یک میلیارد نفر در جهان به آنفولوآنزا مبتلا میشوند و برای حدود ۶ میلیون نفر این بیماری از نوع شدید است که در بیمارستان بستری میشوند و حدود یک و سه دهم درصد هم به دلیل این بیماری جان خود را از دست میدهند.
بیشتر بخوانید: اجرای طرح واکسیناسیون فلج اطفال در هرمزگان از ۱۵ دی
مرادی با اشاره به اینکه ما هم در کشور به دلیل آنفولوآنزا موارد فوتی داشتیم، گفت: افرادی که به دلیل آنفولوآنزا در کشور جان خود را از دست دادهاند، بیماریهای زمینهای داشتند.
وی گفت: در استان هرمزگان علاوه بر آنفولوآنزا باید بیماری تب دنگی که از طریق پشه آئدس منتقل میشود نیز کنترل شود که این بیماری در ۱۴۰ کشور دنیا گزارش شده است.
مدیر مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: برای جلوگیری از شیوع این بیماری باید مراقب پشه آئدس باشیم و آموزشهای لازم را به مردم بدهیم که اگر جایی مشاهده شد مبارزه با این پشه بسیار سخت است.
مرادی با اشاره به استفاده بی رویه از آنتی بیوتیکها در کشور گفت: یکی از مشکلاتی که آینده بشریت را تهدید میکند مقاومت میکروبی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز در این نشست گفت: در حال حاضر اولویت اصلی ما در استان پشه آئدس و بیماری تب دنگی است که باید با همکاری سازمانها برای پیگیری از این بیماری تلاش کنیم.
یحیی میرزاده افزود: امسال مواردی از بیماری تب دنگی را در شهرستانهای استان داشتیم، اما مرگ و میر از این بیماری گزارش نشده است.
وی با اشاره به بیماری آنفولوآنزا گفت: در استان هرمزگان هم مانند کشور بیشتر مراجعه کنندگان بیماریهای تنفسی با اولویت آنفولوآنزا است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به شهروندان توصیه کرد: برای جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفولوآنزا افراد بهداشت فردی را رعایت کنند، به صورت مرتب دست خود را بشویند و از روبوسی بویژه با کسانی که از سفرهای خارجی برگشتهاند، خودداری کنند.
احمد مرادی نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: استان هرمزگان در زمینه بهداشت و درمان خوب عمل کرده است و بیمارستانهای زیادی در استان در حال ساخت است که به ارتقاء وضعیت سلامت استان کمک شایانی میکند.