استاندار قزوین، حل بحران آب، ارتقای بهرهوری کشاورزی و توسعه صنعتی را از مهمترین برنامه های استانداری قزوین بیان کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، استاندار قزوین با حضور در برنامه «استاندار» شبکه خبر، برنامههای ویژهای را برای حمایت از سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر و توسعه صنعت استان مطرح و بر لزوم بهبود شرایط تولید و حل مشکلات زیست محیطی تاکید کرد. متن کامل این برنامه به شرح زیر است:
سوال: میخواهم با صحبت در مورد استان قزوین شروع کنم، اما قبلش از آن درباره نشستی که امروز با آقای رئیس جمهور داشتید بفرمایید چه گذشت؟
نوذری: بله. امروز یک نشست بسیار صمیمی با حضور وزیر محترم کشور و رئیس جمهور محترم داشتیم که در سه حوزه جناب آقای دکتر پزشکیان صحبت کردند موضوع اول بحث ناترازی انرژی بود که الحمدلله شرایط خیلی مطلوب شده و جناب آقای دکتر پزشکیان قصدش این بود که همچنان ما این موضوع را مدیریت کنیم. بحث دوم درباره اختیارات استانداران بود که قرار شد یک کمیتهای تشکیل شود و اختیارات را به استانداران بدهند اختیارات بیشتری به خصوص در همین بحث ناترازیها به استانداران بدهند و در سایر مسائلی که قطعاً استانداران نیاز به برنامهریزی بیشتری در سطح ملی دارند این اختیارات به خود استانها داده شود، موضوع سومی که آقای دکتر پزشکیان روی آن تاکید داشتند گرامیداشت دهه فجر، حضور مردمی و حضور فعالانه در بحث پروژهها و اقداماتی که انجام شده و در واقع حضور مردم در صحنههای باشکوه انقلاب اسلامی بود این کلیات برنامههایی بود که ما امروز با حضور آقای رئیس جمهور داشتیم.
سوال: پیامهای زیادی به ما ارسال شده است اولین و شاید مهمترین نکته آب بود، دنیا هم پس از انرژی بر آب متمرکز است و آب کانون محوری خواهد بود و حتی شاید خیلی از جنگهای آینده دنیا بر سر آب باشد، تحقیق کردم و متوجه شدم در گذشته سد طالقان را زدند برای استفاده در دشت قزوین آب آن برای تهران استفاده شد کشاورزی قزوین خیلی به مشکل خورد الان شرایط چطور است؟ برنامه شما به عنوان استانداری که به هر حال دو ماه است منصوب شدید درباره این دغدغه مردم و هموطنانمان در استان قزوین چیست؟
نوذری: یکی از عمدهترین چالشهایی که در استان دارم یکی از اولویتهای اساسی من حل آب شرب قزوین است، قزوین استانی هست که تقریباً میشود گفت آب شربش بالغ بر ۹۰ درصد از چاهها تامین میشود و این چند ساله ما با کمبود شدید بارندگی مواجه بودیم، و امروز ما به شدت با بحران آب به خصوص آب شرب مواجه هستیم بنابراین ما برای این موضوع در اسرع وقت باید یک چاره اندیشی کنیم، قطعاً جلسات بسیار زیاد و فشردهای در حوزه مدیریت آب داشتیم در سطح ملی پیگیری کردیم، چیزی که الان در حال حاضر به عنوان یک مُسکن بخواهیم بپردازیم این است که ما چاههایمان را افزایش بدهیم، اما این موضوع نیازمند یک برنامهریزی دقیق است، بحث سد طالقان که شما اشاره کردید قرار است ۶۵ میلیون متر مکعب از آب سد طالقان را انتقال بدهیم جهت آب شرب مردم قزوین.
سوال: قرار بوده سال گذشته این کار انجام شود؟
نوذری: نه متاسفانه پروژه خیلی ضعیف است در این دو ماه، شاید دهها جلسه در سطح ملی و در سطح استان داشتم و به نظرم میرسد ما نمیتوانیم با اعتبارات دولتی، چون بالغ بر ۱۲ همت ۱۲ هزار میلیارد تومان پول نیاز دارد برای انتقال آب این کار را تمام کنیم.
سوال: یعنی برای رساندن آب به قزوین؟
نوذری: بله.
سوال: آب تا آبیک آمده است؟
نوذری: بله تا آبیک آمده و دنبال این هستیم با ظرفیت بخش خصوصی و هلدینگهایی که در حال رایزنی هستیم از ظرفیتهای بخش خصوصی استفاده کنیم.
سوال: چه جذابیتهایی برای بخش خصوصی ایجاد میکنید؟
نوذری: ما الان یک صنعت بسیار بزرگی داریم و میتوانیم ۵ میلیون متر مکعب آب به خود آنها اختصاص بدهیم که در اختیار صنعت قرار بدهند میتوانیم از طریق مولدسازی یا تهاتر منابعی برای آنها تامین کنیم امروز هم معاون اقتصادی استانداری یک جلسه در سازمان برنامه و بودجه داشت، خود بنده هم به شدت دنبال این موضوع هستم سعی دارم که تا پایان سال آینده بتوانیم آب را تا شهر مهرگان انتقال بدهیم در فاز بعدی به شهر شهر قزوین منتقل کنیم.
بنایمان این است که از همه ظرفیتها و از همه پتانسیلهایی که وجود دارد استفاده کنیم، هم از محل اعتبارات دولتی و هم از محل بخش خصوصی و هم از محل مولد سازی بتوانیم آب شرب را تامین کنیم، چون یکی از دغدغههای اصلی مردم است مردم عزیز قزوین یکی از دغدغههایشان آب شرب است ما تلاش میکنیم که انشاالله سال آینده مشکل کم آبی نداشته باشیم.
سوال: کشاورزی هم از سد طالقان قرار بود تامین شود؟
نوذری: نه برای کشاورزی از کوههای الموت قرار است تامین شود که یک پروژه دیگر است. با سد طالقان میتوانیم تقریباً نیاز ۲۰ شهر و ۲۰۰ تا ۳۰۰ روستا را آب تامین کنیم، اما تامین آب کوههای الموت یکی از پروژههای بزرگ هست یک ابر پروژهای هست.
سوال: بارش هم در الموت و طارم و آبیک خوب است؟ برنامه برای جمع آوری و مدیریت آبهای سطحی چیست؟
نوذری: بارندگی امسال هنوز به سطح نرمال نرسیده متاسفانه امسال هم به شدت در استان قزوین بارندگی کم بوده ما بارشهای کمی داشتیم نسبت به سنوات گذشته، اما به هر حال اگر از کوههای الموت این آب انتقال داده شود یکی از دغدغههای من و یکی از موضوعاتی که من باید در سطح ملی پیگیری کنم این پروژه است نیاز به اعتبارات بسیار زیادی دارد واقعاً دشت قزوین الان یکی از دشتهای بسیار مهم با ظرفیت بسیار بالای کشاورزی است ۴ درصد محصولات کشاورزی کشور را تامین میکند و این یک مسئولیت بسیار بزرگی است، چون ظرفیتهای آنجا بسیار زیاد است این دو موضوع از دغدغههای اصلی من هست.
سوال: به ما گفتهاند حدود ۱۰۰ چاه با عمق ۲۰۰ متر در قزوین زده شده به این ترتیب اتفاقی که میافتد فرونشست زمین است چه باید کرد؟
نوذری: متاسفانه دشت قزوین ۱۷ سانتیمتر فرونشست زمین داشتهایم یکی از دلایلش هم همین برداشتهای بیرویه چه در حوزه کشاورزی و چه در بحث آب شرب بوده، بنابراین این مشکل اساسی است برای حل این مشکل در بلند مدت باید آب انتقال بدهیم و آب کشاورزی الان در واقع میشود گفت که بیش از ۹۰ درصد ظرفیت کشاورزی دشت قزوین از چاهها هستند و سالانه آب این چاهها ۵ درصد کم میشود بحرانهای زیست محیطی بحث ریزگردها و اینها موضوعاتی به وجود میآید بنابراین باید یک تلاش اساسی در بحث دشت قزوین صورت بگیرد مکاتباتی هم من داشتهام با خود مسئولین امر معاون رئیس جمهور و سایر مسئولین و اونها هم قول مساعده دادهاند.
سوال: آقای دکتر این برنامه را چند ساله میبینید؟
نوذری: آب شرب را عرض کردم در یک پروسه کوتاه مدت، یعنی بتوانیم سال آینده افزایش چاهها را داشته باشیم و بتوانیم آب شرب را تامین کنیم قطعاً این جز وظایف ما است.
سوال: امسال چقدر قطعی داشتید؟
نوذری: دشت الموت یک پروژهای هست که اعتبارات بسیار میخواهد و نیازمند برنامهریزی است که انشاالله پیگیری میکنیم به موازات آب شرب آن را هم انجام بدهیم، اما الان اولویت ما برنامه اساسی ما تهیه آب شرب برای مردم و شهروندان عزیز استان قزوین است.
سوال: نیمی از باغات سنتی قزوین به دلیل مسئله آب از بین رفته چه باید کرد؟
نوذری: واقعیت این است که ما مشکل آب داریم من در استان دنبال دو موضوع هستم دنبال افزایش کشاورزی نیستم دنبال بالا بردن بهرهوری در حوزه کشاورزی هستم، چون الان مشکل کم آبی داریم ما واقعاً مشکل بیآبی داریم، مشکل آلودگی هوا داریم الان بهرهوری کشاورزی مان را در استان قزوین باید افزایش بدهیم، اجازه ندهیم از چاههایی که غیر مجاز هستند استفاده کنند اجازه ندهیم در حوزه محصولاتی که آب بر هستند و صرفه اقتصادی ندارند فعالیت کنند یکی از مشکلاتمان این است که برخی از محصولات کشاورزی ما آب بر هستند و کاشت این محصولات ضرورتی ندارد دنبال این هستیم محصولاتی کاشته شود که بازدهی داشته باشند کیفیت داشته باشند و در واقع بتوانند در اقتصاد ملی اثرگذار باشند مثل کاشت زعفران.
تاکید دارم که ما به هیچ وجه افزایش در حوزه کشاورزی نداشته باشیم ببینید در یک محصول یک هکتاری یک تن برداشت مثلاً گندم را داریم باید به شکلی برنامهریزی و از شیوههای نوین آبیاری استفاده کنیم، شیوههای جدید علمی استفاده کنیم این را به ۵ تن ۶ تن ۷ تن برسانیم محصولات کشاورزی پر آب با سیستم آبیاری غرقابی جواب نمیدهد، یعنی امروز کشاورزی باید مجهز شود به سیستمهای آبیاری نوین برنامههای گلخانهای مان را افزایش و گسترش میدهیم.
سوال: رشد ۳ درصدی کشاورزی در برنامه هفتم هم باید از محل همین بهره وری باشد.
نوذری: اگر به این شیوه سنتی بخواهیم کشاورزی را ادامه بدهیم قطعاً نمیتوانیم یعنی سال به سال مشکلات ما بیشتر خواهد شد، ما با همین وضع موجود در حوزه کشاورزی استان قزوین جز ۳ تا ۴ استان اول است دشت قزوین ۸۰ هزار بهرهبردار دارد در دامپروری رتبههای بسیار مهم کشور هستیم ما در تولید تخم مرغ اولیم در بحث تولید شیر ما حدود ۹۴۰ هزار تن شیر داریم چیزی حدود ۳۹ هزار تن گوشت قرمز تولید میکنیم در بحث مرغ اجداد مرغ تخمگذار همه اینها جز رتبههای ۱ تا ۵ کشور هستیم، اما با همه این تفاسیر باید به سمتی برویم که بتوانیم هم کشاورزیمان را مدیریت کنیم و هم اینکه خود کشاورزان متضرر نشوند.
سوال:امیدواریم اصلاح الگوی کشت به نحو بایسته و شایسته اجرا شود میخواهم راجع به صنعت صحبت کنیم، اما قبلش، چون داریم بحث آب را جمعبندی میکنیم مقداری راجع به انرژی که آقای رئیس جمهور خیلی تاکید داشتند صحبت کنیم چه برنامههایی دارید؟
نوذری: در استان قزوین نیروگاه شهید رجایی چیزی حدود ۲۰۰۰ مگاوات تولید برق دارد یعنی ما سه برابر ظرفیت استانمان تولید برق داریم و چیزی حدود ۱۸۰ مگاوات از بحث انرژیهای خورشیدی و توربینهای بادی تولید داریم جدیداً شهرکی به نام شهرک صنعتی انرژی خورشیدی راه اندازی شده بالغ بر ۲۰۰۰ هکتار در برنامه برای تولید دارد.
با چندین بانک خصوصی و هلدینگها قرارداد میبندیم مثلاً جدیداً بانک پاسارگاد قرار شد که بیاید آنجا ۳۰۰ مگاوات برق پنلهای خورشیدی احداث کند.
یک کار دیگری در حوزه توانمندسازی مددجویان کمیته امدادمان داریم تسهیلاتی را در اختیار آنها قرار میدهیم که پنلهای خورشیدی نصب کنند روی خانههایشان و به طور متوسط حدود ۴ تا ۵ میلیون تومان برای آن خانواده درآمد دارد. برای بین ۲ تا ۳ هزار نفر این کار را میکنیم و تاکید ویژه رئیس جمهور هم بود و استان قزوین یک استانی است که بسیار ظرفیت دارد و مستعد هم است در پنلهای خورشیدی من نگاهم این است که بتوانیم ۲۰۰۰ مگاوات از نیروگاه شهید رجایی تولید کنیم یک چیزی حدود همین عدد را در بحث انرژیهای خورشیدی تولید کنیم و این دست یافتنی است از آن طرف هم وزارت نیرو باید زیرساختها را آماده کند که انشاالله این برق در مدار و جریان قرار بگیرد یکی از اختیاراتی که به استانداران داده شود که خودشان بتوانند این موضوعات را مدیریت کنند بحث انرژی است و در موضوع انرژی خورشیدی عزممان جزم است، یک موضوع ملی است به شدت مشکل ناترازی داریم و برای حل این موضوع راهی نداریم جز اینکه از ظرفیتهایی که وجود دارد استفاده کنیم.
سوال: به عنوان فردی که سالها در حوزه صنعت ارتباط هستم، پژوهش کردم، کار کردم یکی از بحثهایی که سالها در شهرکهای صنعتی دنبال میشود بحث انرژیهای تجدید پذیر و نیروگاههای کوچک مقیاس است، چند وقت پیش رئیس سازمان انرژیهای تجدید پذیر اعلام کردند که صنعتگران و تولیدگران اگر میخواهند فعالیت کنند و اگر اصطلاحا میخواهند برقشان قطع نشود باید به فکر تامین برقشان باشند، اما نکته اینجا است که در سالهای گذشته، این را بابت استان قزوین نمیگویم کلی صحبت میکنم، هر چقدر آمدند در حوزه انرژیهای تجدید پذیر متاسفانه قولهایی که به آنها داده شد عملیاتی نشد الان بیشتر از هر چیز نیاز داریم که شما به عنوان استاندار و سایر مسئولین این مشوقها را برای سرمایه گذاران در حوزه تجدیدپذیرها دنبال کنید این قول را میتوانید به سرمایه گذاران در انرژی خورشیدی، پنلهای خورشیدی و بادی بدهید که حمایتشان میکنید؟
نوذری: امروز یک نیاز و عزم ملی برای این مسئله است و همه ما آمدیم پای کار، چون واقعا مشکل، مشکل ملی است امروز در حوزه ناترازیها مشکل داریم به خصوص در بحث انرژی برق، ما علاوه بر شهرکی که عرض کردم ما در سایر مناطقمان در تاکستان، در شال، در سایر جاهایی که وجود میتوانیم زمین واگذار کنیم از منابع طبیعی، علاوه بر آن دو هزار هکتار ما ظرفیتهای دیگری داریم در سایر نواحی که واگذار میکنیم خود بنده هم بصورت ویژه با زیرمجموعه هلدینگهای سرمایه گذار از بانک ها، افراد حقیقی و افرادی که میخواهندصحبت میکنم در این حوزه سرمایه گذاری کنند تمام ظرفیتهای استان را به کار میگیریم که آنها بتوانند راحت سرمایه گذاری کنند و یک سرمایه گذاری مطمئن هم است و خیلی هم جواب میدهد و امروز نیاز و اولویت کشور است.
سوال: پس زمین در اختیارشان قرار میدهید از لحاظ تسهیلات چطور؟ حمایت میکنید؟
نوذری: دو بخش دارد یک بخش تسهیلات و یک بخش هم آورده سرمایه گذار باید باشد در بحث هم جزو برنامههای دولت است که کمک کند در همه این زمینهها تسهیلات هست، برنامه هست، زمین هست، مستعد، زمین مسطح و ما تابش خوب خورشید چیزی که کارشناسان میگویند، میگویند قزوین یکی از نقاط بسیار خوبی برای بحث پنلهای خورشیدی است.
سوال: برویم سراغ صنعت، از یک طرف استانی هستید که به صنعت شناخته میشوید، از یک طرف اسم صنعت که میآید داد تولیدکنندگان ما هوا است، چرا؟ بحث قطع برق و گاز و این جور مسائل، کلی هم قانونهای خوب داشتیم حمایت از تولید و بهبود محیط کسب و کار و این ها، این قدر قانونهای خوب داشتیم که حتی میگفت آقای دولت اگر در رفع ناترازی انرژی مشکلت به جایی رسید که مجبور شدی برق یک جایی را قطع کنی آخر سر باید بروی سراغ واحدهای صنعتی و اگر هم مجبور شدی باید جبران زیان این سرمایه گذارها را انجام دهی، هیچ کدام از این اتفاقها نیفتاد، تولیدکنندگان و سرمایه گذاران ما الان در چنین شرایطی قرار دارند، ابتدا از حال و روز صنعت استان قزوین بفرمائید و مهمترین چالشهایی که دارید و در نهایتا برنامههایی که داری؟
نوذری: استان قزوین استان صنعتی است چهارمین استان صنعتی کشور است، ما بالغ بر چند هزار واحد صنعتی در استان داریم که ظرفیت بسیار بالایی دارد، حدود ۱۶۰ هزار نفر در صنایع استان مشغول هستند. استانی است که من بارها عرض کردم قزوین استان ظرفیتها است، استان فرصتها است، بهشت سرمایه گذاری ایران است یک جای مستعد، استانی است که به پایتخت نزدیک است و ظرفیتهای مختلفی دارد، زیرساختهای خیلی خوبی دارد ما ۱۹ ناحیه و شهرک صنعتی داریم و بخش عمدهای از صنایع غذایی، تولید دارو، شوینده ها، محصولات کشاورزی، محصولات لبنی در استان قزوین است اینها ظرفیت بزرگی هستند همین صنعت چالشهایی هم دارد امسال حدود ۱۳۰ واحد صنعتی در استانمان که نیمه فعال بودند بخش عمدهای از آنها را فعال کردیم یعنی دنبال این هستیم که احیای واحدهای راکد کنیم روزهای چهارشنبه را روز صنعت گذاشتهام، من مدیران حوزه صنعت را برمی دارم میرویم در صنایع هم بازدید میکنیم بطور متوسط هفت، هشت، ده واحد صنعتی را بازدید میکنیم و جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید را همان جا برگزار میکنیم یک بخشی از مشکلات استانی است که بالاخره مدیران هستند آنجا بررسی میکنیم و یک بخشی از آن مشکلات ملی هستند بحث ارز، مشکلات زیست محیطی است که خود بنده بصورت ویژه اینها را پیگیری میکنم، من اعتقاد دارم برای توسعه پایدار، برای رسیدن به یک سطحی از توسعه در کشور نیازمند این هستیم که صنایعمان را به روز کنیم. متاسفانه یکی از چالشهایی که اشاره کردید در بحث صنعت این است که برخی از صنایع ما به روز نیستند مصرف انرژی شان خیلی بالا است دستگاه هایشان قدیمی هستند و یک سری مشکلات دارند به طور متوسط من حداقل روزی دو سه دیدار با صنعتگران دارم چه در تهران چه در خود استانداری و دنبال این هم هستیم که مشکلاتشان را حل کنیم و خدا را شکر در این دو ماهی که من آمدم توانستیم بخشی از این واحدهای صنعتی که مشکل دار بودند الان هم یکی از ماموریتهایی که من به شهرکهای صنعتی و معاونت اقتصادی دادم این است که صنایع مشکل دار، صنایعی که راکد هستند، صنایعی که در تملک بانکها قرار گرفتند و مشکل دارند را بیاوریم در جلسات ستاد تسهیل آن جا برنامه و مشکلات آنها را بشنویم و حل کنیم، یکی از موضوعات دیگر در حوزه صنعت این است که ما بتوانیم بهره وری را بالا ببریم، الان دیگر ظرفیت افزایش صنعت نداریم شهرکهای ما و یکی از مشکلاتی که الان با آن روبهرو هستیم بحث آلودگی هوا است یکی از دلایلش همین صنعت است در حوزه کشاورزی که عرض کردم درصنایع هم به همین شکل باید ارزش افزوده را بالا ببریم، باید کیفیت و راندمان کار را بالا ببریم اینها جزو اولویتهایی هستند که ما درصنعت داریم.
سوال: برنامه چیست؟
نوذری: یک بخشی شان نیازمند تسهیلات است حالا تسهیلات ریالی و ارزی، بالاخره اینها را در همان جلسه مصوب میکنیم و انصافا بخشی از مشکلاتشان حل شده یک بخشی از مشکلات آنها مربوط به مسائل زیست محیطی هستند که تا جایی که بشود به آنها کمک میکنیم، یک بخشی از آنها مربوط به صادرات است دنبال این هستیم که از طریق اتاق بازرگانی استان بتوانیم مراوداتی داشته باشیم با اتاقهای بازرگانی کشورهای دیگر کما این که داریم این کار را انجام میدهیم در واقع یک بخش دیگر از مشکلات آنها در حوزه کارگری است بحثهای حقوق و اینها که خدا را شکر در همین دو ماهی که من آمدم در حوزه کارگری مشکلات کمتر شده و توانستیم بخشی از مشکلات آنها را از طریق تعامل و برنامه ریزی و جلساتی که داشتیم حل کنیم.
سوال: اخیرا خیلی صحبت شد در مورد کریدور شمال و جنوب روی نقشه که نگاه میکردم خط ریلی قزوین- رشت انجام شده انزلی آستارا هم تقریباً دارد تمام میشود، اما نکته اینجا است که انزلی و رشت جایی را ندارد برای انبار و بارانداز، اصطلاحا بندر خشک را بخواهیم دایر کنیم، اولین جا و بهترین جایی که نزدیک پایتخت است فکر میکنم قزوین باشد که این پتانسیل و این ظرفیت را برای ایجاد بندر خشک دارد، آیا برای این برنامهای دارید؟
نوذری: ما از لحاظ جغرافیای سیاسی هارتلند هستیم یعنی در مرکزیت ۱۴ استان قرار داریم هم به تهران، البرز و سایر بنابراین یک ظرفیت بسیار بزرگی است و ما باید از این ظرفیت استفاده بکنیم از آن طرف حوزه جادهای مان را داریم گسترش میدهیم جاده قزوین الموت و تنکابن این یکی از پروژههای بسیار مهمی است یکی از اولویتهای ما در حوزه راه قطار قزوین به قم است ما آنجا میتوانیم متصل شویم به جنوب کشور و بخشی از محصولات کشاورزی ما حدود ۳۷۰۰ واحد صنعتی داریم خیلی ظرفیت بزرگی است برای صادرات اینها، یک بخشی هم عرض کردم داریم با اتاق بازرگانی کشورهای دیگر برنامهریزی میکنیم و قطعاً این شدنی است و جزو برنامهها و اولویتهای ما است که ما این را انجام بدهیم. استان ما ظرفیت بسیار بالایی دارد و این ظرفیتها هم ظرفیتهایی است که باید به نحو احسن از آن استفاده کرد من فکر میکنم خود ظرفیت این جایگاهی که ما در آن قرار داریم میتواند توسعه استان را تسریعتر کند.
سوال: برویم سراغ گردشگری، امروزه آن رونقی که گردشگری قزوین باید داشته باشد را متاسفانه ندارد چه باید کرد؟ برنامه شما به عنوان دوازدهمین استاندار چیست؟
نوذری: قزوین بهشت گمشده ایران در حوزه گردشگری است، الان حدود ۱۳ درصد آثار تاریخی ثبت شده مربوط به استان قزوین است مثلاً باغات سنتی، باغستانهای سنتی قزوین. میگویند که ناصرالدین شاه یک بار برایش میهمان خارجی آمد گفت من شما را میخواهم به شهری ببرم که وسط یک باغ است، چون در گذشته دور تا دور قزوین باغهای سنتی بودند بخشی از آن باغها امروز هست مسیر الموت، قلعه الموت مربوط به حسن صباح، طبیعت بکر مسیر الموت، مسجد جامع شهر قزوین واقعاً یک آثار تاریخی بینظیر مربوط به دوران سلجوقیان است، آثار تاریخی که در سعدالسلطنه است و در سایر نقاط استان یعنی همه ظرفیتهایی که در اصفهان است حدود ۵۵ سال قزوین پایتخت صفویان بوده تمام آن بناهای تاریخی که در اصفهان وجود دارد در قزوین هم است ولی متاسفانه در حوزه گردشگری در استان یک مقدار مشکل داریم و آن طور که باید معرفی هم نشده است من امروز به دنبال این هستم که در یک پروسه دو ساله گردشگری قزوین را دو برابر کنیم.
ببینید سرزمین بکر، چهارفصل، آثارتاریخی، جاذبههای گردشگری، اما یک سری مشکلاتی داریم مثلا ما هتل پنج ستاره نداریم، داریم تلاش میکنیم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم. کلا من اعتقادم بر این است که حوزه گردشگری استان یک حوزه بسیار قوی است نیازمند این هستیم که کارهای تبلیغاتی بیشتری انجام دهیم در حوزه زیرساختها در بحث جادهها و جادههای روستایی، در جاده الموت که عرض کردم اگر آن مسیر افتتاح شود میتوانیم بخش زیادی از گردشگران داخلی حتی خارجی را جذب کنیم، چون یک ظرفیت بسیاربزرگی است، من اگر بخواهم ظرفیتهای قزوین را عرض کنم، صنعت، کشاورزی و گردشگری است این سه تا ظرفیت بسیار بزرگی است که ما روی هر سه برنامه داریم حالا به خصوص بحث گردشگری که من تاکید خاصی هم روی این موضوع دارم که انشالله بتوانیم گردشگر را در یک بازه زمانی دو ساله دو برابر کنیم باید جلساتی برگزار کنیم و برنامه ریزی کنیم از همه ظرفیتهای مختلف استفاده کنیم و این شدنی است.
سوال: ظرفیتهای سرمایه گذاری را در استان خودتان معرفی کنید و دعوت کنید از سرمایه گذاران عزیز که بیایند و آن جا سرمایه گذاری کنند، در خصوص مسائل اجتماعی، فرهنگی و مشکلات و چالشهایی که وجود دارد تحقیق و بررسی کردید؟ چالشها حتما احصا شده برنامه ویژه و خاصی دارید؟
نوذری: یکی از اولویتها اگر بخواهم بگویم چهارمین اولویتم چیست میگویم توجه به مسائل اجتماعی و فرهنگی، من دنبال این هستم که از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد، از ظرفیت مردم در حل مسائل اجتماعی کمک بگیرم، ما هرجایی که کار را دست مردم دادیم آن جا موفقتر بودیم قطعا این ظرفیتها در استان وجود دارد قزوین یک شهر فرهنگی است بسیاری از علما و مشاهیر بزرگ، شهر عبید زاکانی، شهر حمدالله مستوفی و خیلی از بزرگان دیگر مثل دهخدا و خیلی از بزرگان و شخصیتها مربوط به این استان هستند یعنی شهری مربوط به مشاهیر، بزرگان و نخبگان و بعد از انقلاب هم شخصیتهای بزرگی مثل شهید رجایی، مرحوم ابوترابی را داشتیم
سوال: زمانی که استاندار قزوین شدید و مسئولیت را به عهده گرفتید به جز مسئله آب، مهمترین مسئلهای که به عنوان چالش با آن برخورد کردید چه بود؟
نوذری: بحثهای زیست محیطی، آلودگی هوا، بحث ناترازیهای انرژی، صنایع راکد و چالشهایی که در حوزه صنعت وجود دارد.
سوال: صحبتتان با سرمایه گذاران و معرفی فرصتها و ظرفیتها چیست؟
نوذری: از مردم بزرگ ایران خواهش میکنم که استان قزوین استان بسیار بزرگی است و ظرفیتهای بسیاری چه در حوزه صنعت، گردشگری، حوزه اجتماعی دارد مردم عزیز را دعوت میکنم که از این استان بازدید کنند ما در مسیر شمال هستیم قطعا میتوانند یک شب را در آن جا ماندگاری داشته باشند شهر بسیار قشنگی است ظرفیتهای بسیار زیادی دارد در حوزه صنعت هم داریم تلاشمان را میکنیم و کمک میکنیم به صنعت که کمک به صنعت کمک به اقتصاد ملی است، در حوزه کشاورزی هم ما داریم تلاش میکنیم که انشاالله بتوانیم ظرفیتهای کشاورزی و بهره برداری مان در حوزه کشاورزی را بیشتر کنیم بنابراین آن چیزی که امروز وجود دارد و من به آن اعتقاد دارم، یک فضای همدلی در استان ایجاد کردیم
مجری: آقای دکتر در حوزه آب، در حوزه کشاورزی و گردشگری و صنعت قولهای خوبی دادند امیدواریم که دفعه بعد که خدمت شما باشیم خبرهای خوبی را از زبان شما بشنویم.