تیغ تیز سودجویان بر گردن درختان جنگلی داستانی تکراری که بعد از سالها هنوز صدایش نه تنها قطع نشده بلکه بلند تر هم به گوش می رسد. خبرگزاری صداوسیمای مهاباد بعد از حدود یک ماه تلاش شبانه روزی ، راوی بخشی از فرآیند قاچاق چوب در منطقه شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، کاک محمدیکی از اهالی سردشت که از خاطرات دوران کودکیش در دل جنگلهای منطقه می گوید وی که حالا یک دوستدار محیط زیست است در ششمین دهه از عمرش با نگاهی پر از اشک و گلویی سرشار از بغض برایمان از تیغ سودجویان که گلوی درختان منطقه را یکی یکی می برد می گوید.
کاک محمد روایت می کند که روزگاری قدم زدن در دل جنگلی های منطقه حس و حال دیگری داشت و تا چشم کار می کرد درخت بود.
اما کم کم سودجویان و قاچاقچیان چوب به جان درختان جنگلی افتادند و شروع به قطع درختان کردند به گونه ای که الان وقتی قدم به دل جنگل ها می گذاری نابودی جنگل ها توسط این سودجویان را حس می کنی.
بخش دیگری از خشونت و نابودی جنگل های منطقه شعله های آتشی است که قاچاقچیان چوب به جان درختان می اندازند محمد 26 ساله هم که ساکن یکی از روستاهای منطقه است می گوید بارها در طول شب و حتی روز دود ناشی از آتش زدن را مشاهده کردیم و وقتی مسیر دود را دنبال می کنیم به آتشی می رسیم که سودجویان منشا آن هستند دلیلش را که پرسیدیم به ما گفت ریشه این درختان را آتش می زنند تا دوباره رشد نکنند و در آینده ای نه چندان دور این جنگل ها را به زمین های کشاورزی تبدیل کنند.
دردناک تر از این ، شعله های آتشی است که قاچاقچیان چوب به جان درختان جنگلی میاندازند.
سودجویانی که گاهی بعد از قطع درختان موفق به حمل آنها نمی شوند و با دیدن یگان های حفاظت منابع طبیعی پا به فرار می گذارند .
در بسیاری از موارد هم شبانه از دل جاده های فرعی و حتی اصلی اقدام به حمل چوب های جنگلی منطقه می کنند.
اما مقصد این چوب های قاچاق کجاست ؟
در این مسیر هم سعی کردیم با دوربین مخفی جزییات خرید و فروش چوب را روشن تر کنیم.
مسئولان هم از برخورد با متخلفان این حوزه می گویند.
واقعا در مسیر قاچاق چوب جنگلی گره کار کجاست که با وجود سرعت گیر ها ی قانونی این سودجویان نه تنها سرعت کارشان کم نشده بلکه دندان طمعشان را برای منابع طبیعی بیشتر از قبل هم تیز کرده اند.
اساس آمارها در حال حاضر هر 20ثانیه به مساحت یک زمین فوتبال از مساحت جنگل ها کاسته می شود. با این روند تا سال 1460 جنگل های کشور توان اکولوژیکی خود را از دست می دهد.
فرهنگ سازی ،کاهش مصرف کاغذ، بازشدن راه واردات چوب و رسیدگی به معیشت جنگل نشینان و کاشت نهال و رسیدن به آمار یک میلیارد نهال ،توسعه زراعت چوب از جمله صنوبر و اکالیپتوس از راهکارهای مبارزه با این معضل است.