مدیرکل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه هم اکنون ۱۷۶ مددکار اجتماعی در بهزیستی زنجان فعالیت می کنند گفت:مددکاران میتوانند با تشخیص دقیق مشکل مددجو و برنامه ریزی برای توانمند سازی در بهبود زندگی جامعه هدف موثر باشند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز زنجان؛ خدابنده لو در همایش گرامیداشت روز ملی مددکار اجتماعی با شعار" مددکاری اجتماعی و به زیستن پایدار" با تجلیل از مددکاران شاغل در بخشهای دولتی و غیر دولتی همکار وسایر مددکاران دستگاههای اجرایی، افزود: هم اکنون ۸۹ مددکار در بخش دولتی و ۸۷ مددکار در بخش خصوصی و در مراکز مثبت زندگی و در مجموع ۱۷۶ مددکار مشغول فعالیت در بخشهای مختلف بهزیستی هستند که در گام اول مشکلات جامعه هدف را بررسی کرده و مسیر توانمند سازی فرد را ترسیم میکنند.
این مقام مسئول افزود: در حال حاضر یک مرکز حامی سرا، ۳۴ مرکز مثبت زندگی، ۵ مرکز شبانه روزی نگهداری کودکان و نوجوانان، ۱۲ مرکز توانبخشی مراقبتی شبانه روزی، ۳ مراکز سلامت، تلاش، حمایتی آموزشی کودک و خانواده (کودکان خیابانی)، ۵ مرکز اورژانس اجتماعی، ۱۲ مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد در سطح استان فعالیت میکنند و نزدیک به ۳۱ هزار خانوار زنجانی تحت پوشش بهزیستی از خدمات مددکاری اجتماعی برخوردار هستند.
وی تعامل و همکاری مددکاران دستگاههای اجرایی استان را در کاهش آسیبهای اجتماعی سازنده خواند و افزود: شفاف سازی امور باید سرلوحهی فعالیتهای همه مددکاران باشد و مددکاران باید از ظرفیت پویشها و موسسات خیریه و مردمی برای حل مشکلات و نیازهای مددجویان همراه با حفظ کرامت و شأن والای انسانی بهره گرفته و فرهنگ همدلی و بی تفاوت نبودن نسبت به مشکلات دیگران در جامعه را نهادینه کنند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان سالم سازی محیط زندگی مددجویان و کاهش آسیبهای اجتماعی را هنر مددکاران عنوان کرد و گفت: خدمات بهزیستی در زمینه ارایه خدمات تخصصی در راستای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، مددکاری اطفال و نوجوانان بی سرپرست در واحدهای شبانه روزی و شیرخوارگاهها و پیگیری وضعیت خانوادگی و اجتماعی فرزندان، وضعیت پزشکی و روانپزشکی فرزندان است.
خدابنده لو ادامه داد: اقدامات پزشکی قانونی، واکسیناسیون فرزندان، وضعیت تحصیلی فرزندان و واگذاری امر حضانت و سرپرستی کودکان به خانوادههای صلاحیت دار و با ارایه برنامههای تربیتی، مراقبتی، پرورش و آموزش امور تحصیلی تا زمان تشکیل زندگی مستقل صورت میگیرد.
وی افزود: در مراکز فوریتهای اجتماعی و خط ۱۲۳، تیم سیار، مداخله در بحران به صورت سرپایی و نگهداری، خانه سلامت، باز پروری و مرکز کودکان کار و خیابان وکاهش طلاق مددکاران وظیفه شناسایی و کمک به حل مسائل خانوادگی، همچنین کاهش تنش و استرس ناشی از اختلافات جهت حفظ تعادل عاطفی و روانی را برعهده دارند