نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: تکلیف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در برنامه هفتم، اجرای ۲۰ میلیون هکتار آبخیزداری است که اجرای این تکالیف به قانون مشخص و بودجه مناسب نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ پیمان فلسفی نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: اجرای این تکالیف به قانون مشخص و بودجه مناسب نیاز دارد که با تعیینِ تکلیفِ لایحه آبخیزداری امکان پذیر میشود.
پیمان فلسفی بابیان اینکه: لایحه آبخیزداری به روند اجرای طرحهای آبخیزداری سرعت میبخشد گفت: در حوزه آبخیزداری قانون مصوب و صریحی وجود ندارد و اگر قانونی در این حوزه وجود داشت، براش اعتباری و بودجهای مناسب تری پیش بینی میشد.
غلامرضا نوری وزیرجهاد کشاورزی ۲۰ آذر ۱۴۰۳ گفت: لایحه آبخیزداری برای قانونی شدن در اولویت وزرات جهاد کشاورزی قرار گرفته که در یک هفته تا ۱۰ ورز آینده، به دولت ارائه و تا ۲۰ روز تا یک ماه تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد.
با این حال بعد از گذشت ۲ سال و نیم از تاکید بر تدوین و تصویب لایحه آبخیزداری، علی تیموری سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: از ۲۴ تا ۲۵ مادهای که در لایحه آبخیزداری تعریف شده، فقط ۱۳ تا ۱۴ ماده در کمیسیون اصلی تصویب شده است.
علی تیموری افزود: همه اختیارات در دست وزرات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی نیست، بخش از اختیارات زمانی است که کمیسیون زیربنایی دولت باید زمان بگذارد تا در درباره موادی که تصویب نشده این زمینه بحث و بررسی برای تصویب انجام شود.
بر اساس تحقیقات پژوهشکده حفاظت خاک وآبخیزداری، اجرای اقدامات آبخیزاری در شرایط تغییرات اقلیمی فرصتی برای مقابله با مخاطارت سیل و خشکسالی است.
طبق آمار سازمان مدیریت بحران: از سال ۱۴۰۰ تا کنون سیل ۲۱ همت به بخشهای مختلف کشاورزی خسارت وارد کرده است، خساراتی که با اقدامات آبخیزداری تا ۷۰ درصد آن قابل کنترل بود.