انواع رقم های گندم با روش های نوین کشاورزی در خراسان جنوبی کشت شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، سرپرست سازمان حهادکشاورزی استان گفت: تسطیح لیزری، کاشت با دستگاههای بذرکار ویژه اراضی شور، اجرای سیستمهای نوین آبیاری کم فشار، مدیریت تغذیه با کودها و ترکیبات میکرو، اسیدهای آمینه، جلبکهای دریایی و بذرمالها از جمله روش های نوین کشاورزی است که در خراسان جنوبی اجرا میشود.
اکبری با اشاره به اصلاح و تولید رقم هایی سازگار در برابر تنشهای محیطی افزود: در حال حاضر رقم های گندم در خراسان جنوبی شامل برزگر، نارین، ارگ، بم، پیشگام، حیدری، سیستان، پریان است.
وی گفت: تمامی ارقام برای سازگاری و افزایش آستانه مقاومت یا تحمل در مقابل تنشهایی، چون سرما، گرما، خشکی، شوری، ورس، ریزش و حساسیت در برابر بیماریها اصلاح، معرفی و تولید شدهاند.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی افزود: کاشت گندم در غالب اراضی زراعی امکانپذیر است، اما هر نوع خاک با کیفیتهای مختلف نیاز به اعمال مدیریتهای به زراعی خاص خود را دارد.
اکبری درخصوص بهبود کیفیت و عملکرد گندم در خراسان جنوبی نیز گفت: دستورالعملهای فنی در طی دوره رشد و متناسب با مراحل فنولوژی گندم برای مناطق مختلف تدوین شده که در اختیار کارشناسان، مروجین، کشاورزان پیشرو، اعضاء بنیاد توانمند سازی گندمکاران استان و شهرستانها و سایر بهرهبرداران گندمکار قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه به طور مداوم برنامه برای تحقیقات علمی در زمینه بهبود نژادهای گندم در استان وجود دارد، گفت: برنامه تولید و تکثیر ارقام بذور گندم اصلاحشده و سازگار با شرایط اقلیمی و آب و خاک استان قبل از شروع هر سال زراعی و کشت پائیزه، تدوین شده، در طول فصل اجرا شده و توسط مسئولان کنترل کیفی دستگاههای متولی تولید و تکثیر بذر، رصد و پایش میشود.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی افزود: با توجه به اینکه بازه زمانی رشد گندم در خراسان جنوبی بر حسب مناطق مختلف گرم و خشک یا معتدل سرد به طور تقریبی از نیمه مهر ماه تا نیمه تیرماه را در برمیگیرد، مجموعه اثرت ناشی از تغییرات اقلیمی در محدوده رشد گندم واقع شده و بنابراین مزارع گندم استان با انواع تنشهای محیطی درگیر بوده و متحمل خسارات متعددی هستند که در کنار افت شدید عملکرد و تولید، گاهاً منجر به از بین رفتن کل سطح سبز مزارع و محصول میشود.