رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم از برگزاری نخستین همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم در قم خبر داد و گفت: این رویداد نقطه عطفی برای تبیین جایگاه علمی قرآن در عرصههای مختلف علوم انسانی و تجربی است.
وی با بیان اینکه فرآیند آمادهسازی این همایش از دیماه سال ۱۴۰۰ آغاز شد،افزود: تا امروز بیش از ۵۰ نشست علمی در قالب کرسیهای تخصصی برگزار شده که بیسابقه است؛ این نشستها فرصت مناسبی برای نقد و اصلاح مقالات و تولید محتوای علمی فراهم کرده است.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم به تولید مقالات علمی در این رویداد اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۳۶ مقاله تدوین شده است و این تعداد تا پایان همایش به ۱۴۰ مقاله خواهد رسید؛ ارزیابی تخصصی مقالات، برگزاری نشستهای علمی حول محورها و انتشار مقالات در مجلات علمی پژوهشی از جمله اقداماتی است که برای تقویت خروجیهای علمی انجام دادهایم. یوسفیمقدم تأکید کرد: قرآن کریم کتاب هدایت بشری است و باید در عرصههای مختلف علمی حضور داشته باشد؛ پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم در این راستا مجموعهای از نرمافزارها و دادههای علمی را آماده ارائه به فضای علمی کشور کرده است که نقطه شروعی برای حرکت گستردهتر در مسیر مرجعیت علمی قرآن خواهد بود.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم همچنین به ساختار کمیسیونها و پنلهای همایش اشاره کرد و گفت: این پنلها در پنج محور اصلی از جمله مفهومشناسی، مبانی مرجعیت علمی قرآن کریم و روششناسی تحقق این مرجعیت برگزار شدهاند؛ هر روز به یک محور اختصاص یافته تا مباحث علمی به صورت جدی و دقیق بررسی شود.