به دنبال آن هستیم تا با بهرهگیری از فناوریهای نوین، پژوهشهای خود را کاربردی کنیم و از این رو توسعه فناوریهای جدید مورد تاکید است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: از این رو در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، رویکرد توسعه همکاریهای بینالمللی و ارتقای سطح علمی کشور را دنبال میکنیم و با ایجاد تیمهای پژوهشی قوی و شبکهسازی با نهادهای مختلف، اقداماتی را در این مسیر انجام داده ایم.
مسعود گلستانی پور با اشاره به نقش این نهاد در توسعه پایدار خراسان رضوی افزود: جهاد دانشگاهی با تمرکز بر اولویتهای بومی و ملی، توانسته است به عنوان یکی از نهادهای پیشرو در حوزه پژوهش و فناوری شناخته شود.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: این نهاد با بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و پژوهشی خود، به دنبال ایجاد ارزش افزوده برای جامعه و توسعه اقتصادی در استان خراسان رضوی است.
گلستانی پور افزود: در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با توجه به نیازهای استان و کشور، برنامههای خود را به گونهای تنظیم کردهایم تا در کنار تبادل اطلاعات علمی، بتواند به توسعه پایدار و متوازن استان نیز منجر شود.
وی گفت: اهمیت همکاری با صنایع و نهادهای مختلف برای تحقق اهداف برنامه ریزی شده در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی باعث شده است تا به دنبال ایجاد ارتباط مؤثر و سازنده با بخشهای مختلف در جامعه باشیم.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی افزود: این نهاد با وجود دستاوردهای قابل توجه خود، با چالشهایی همچون محدودیتهای مالی و نیاز به توسعه زیرساختهای پژوهشی نیز مواجه است.
گلستانی پور گفت: غلبه بر این چالشها، نیاز به همکاری و حمایت بیشتر از سوی نهادهای دولتی و همچنین بخش خصوصی دارد و بر این اساس با استفاده از فرصتهایی همچون قانون جهش تولید دانشبنیان و همکاری با صنایع مختلف، تلاش میکنیم تا بر چالشهای موجود غلبه کرده و به توسعه پژوهشهای کاربردی و نوآورانه ادامه دهیم.
او ادامه داد: آنچه که باید به آن اهمیت بدهیم ایجاد فرهنگ پژوهش و نوآوری در جامعه است که این امر میتواند به توسعه علمی و اقتصادی کشور کمک کند.
گلستانی پور با اشاره به برخی از دستاوردهای جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: این مجموعه با توسعه فناوری کاهش صدای ایستگاههای تقلیل فشار گاز، موفق به نصب این فناوری در ۲۸ استان کشور شده است.
وی ادامه داد: این اقدام باعث کاهش مشکلات سلامتی کارکنان و ساکنان اطراف ایستگاههای گاز شده است و این در حالی است که تنها پنج کشور پیشرفته دنیا، این فناوری را در اختیار دارند.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به توسعه سیستم نوین کشت بدون خاک نیز گفت: این سیستم با کاهش ۹۰ درصدی مصرف آب نسبت به آبیاری قطرهای، حذف آفات خاکزی و کاهش مصرف سموم، موجب افزایش راندمان تولید محصولات کشاورزی شده است.
گلستانی پور افزود: جهاد دانشگاهی با تولید زخمپوشهای پیشرفته، به درمان زخم پای دیابتی و بیماران پروانهای کمک و این فناوری از قطع عضو در بیماران دیابتی جلوگیری کرده و وابستگی به نمونههای وارداتی را کاهش داده است.
وی گفت: ساخت ایمپلنتهای دندانی متخلخل با کاهش ۷۵ درصدی قیمت نسبت به نمونه خارجی و کیفیت برابر یا بالاتر، احتمال شکست درمان را کاهش داده و به نیاز رو به رشد کشور در این حوزه پاسخ دادهاند.