همدان رتبه اول تولید سیب زمینی کشور را دارد و همه ساله مازاد این محصول به دیگر استانها و کشورهای همسایه صادر می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: سطح زیرکشت سیب زمینی در سال زراعی گذشته در استان ۲۰ هزار هکتار بود که در سال زراعی جاری با افزایش بهره وری آب محور، سطح زیرکشت این محصول کاهش مییابد.
حمزه خانجانی افزود: در سال زراعی جاری هر هکتار سیب زمینی براساس ارزیابی کنتورهای حجمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان هفت هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب مصرف میکند که در هر هکتار میانگین ۴۰ تن محصول تولید میشود.
او بهره وری سیب زمینی را پنج و نیم کیلوگرم بر مترمکعب در هر هکتار در سال جاری بیان کرد و افزود: تنشهای محیطی نظیر افزایش دمای هوا و قطعی و ناترازی برق در چاههای کشاورزی، بر عملکرد سیب زمینی در مزارع تاثیر گذاشته است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی همدان تاکید کرد: استفاده از بذر مرغوب و سالم سیب زمینی و روشهای نوین به زراعی و آبیاری، تولید این محصول را افزایش میدهد.