استاندار کهگیلویه و بویراحمد، در بازدید از طرح های شهرستان دنا، بر لزوم شتاب بخشی به پیشرفت طرح های عمرانی و اقتصادی این منطقه تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، رحمانی در این سفر از پل تنگ سریز به عنوان یکی از نقاط حادثهخیز استان و مجتمع گردشگری دنا بازدید و بر ضرورت تأمین منابع مالی و رفع موانع موجود برای تسریع در اجرای این پروژهها تأکید کرد.
وی با بیان اینکه، این طرح با برآورد ۷۴ میلیارد تومان به طول ۱۵۰ متر و پنج دهانه ۳۰ متری، مراحل اجرای آن تیرماه ۱۴۰۲ آغاز شد، عنوان کرد: در حال حاضر شمعهای پل ساخته شده، برخی سر شمعها نصب و کار ۵۰ درصد تیرها انجام گرفته است.
رحمانی با اشاره به پیشرفت ۵۰ درصدی پل تنگ سریز، افزود: یکی از اصلیترین مشکلات پروژه تامین نقدینگی بود و پیگیری کردم که موافقت شد، ۵۰ میلیارد تومان از محل اوراق بانکی در اختیار پروژه قرار گرفت.
استاندار با بیان اینکه، راه و شهرسازی و پیمانکار پیگیر اختصاص این اعتبار باشند، گفت در صورتی که این اعتبار وارد استان شود و بانک عامل همکاری لازم را داشته باشد، پیمانکار توان مالی به دست خواهد آورد و بقیه مراحل کار را انجام میگیرد.
وی عنوان کرد: برآورد این است که تلاش کنیم تامین مالی انجام شود تا سال آینده در اوایل زمستان پروژه مورد بهره برداری قرار گیرد.
استاندار در بازدید از طرحبومگردی و اسکان گردشگری در تنگ سریز هم به پای درد و دل سرمایه گزار این طرح نشست
آقاجانی سرمایه گذار این طرح با بیان نداشتن سند برای وثیقه و دریافت تسهیلات گفت این مکان گردشگری نیاز به گاز و آب دارد که چندین سال است این مشکلات برطرف نشده و طرح بلاتکلیف است
استاندار سپس با همراهی مدیران استانی و شهرستانی طرحهای گردشگری شهرستان دنا بازدید کرد و گفت: مجتمع گردشگری دنا در زمینی به وسعت ۱.۷ هکتار احداث شده است و در حال حاضر ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
استاندار با بیان اینکه، شهرستان دنا بخصوص شهر سی سخت یکی از قطبهای گردشگری منطقه جنوب کشور است، عنوان کرد: در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مسائل مجتمع گردشگری دنا مطرح و امروز لازم شد که از نزدیک بازدیدی داشته باشیم و مسائل این طرح را بررسی کنیم.
رحمانی اظهار داشت: عمده مشکلات این طرح مربوط به زیرساختها است و نیاز به تامین منابع دارد که قرار شد بخشی را متقاضی و بخش دیگر را حوزه گردشگری پیگیری کند.
استاندار در خصوص اختصاص تسهیلات به این واحد گردشگری گفت:، چون از طرحهایی است که قبلا از تسهیلات تکلیفی استفاده کرده است برای استفاده مجدد از تسهیلات بانکی با محدودیتی مواجه بوده که این موضوع را پیگیری میکنیم.
رحمانی عنوان کرد: قرار شد منابع طبیعی همکاری کند تا سند طرح صادر شود و سرمایه گذار بتواند از تسهیلات بانکی بیشتری استفاده کند.
استاندار در ادامه از غار ده شیخ بخش پاتاوه بازدیدی داشت و گفت: این مکان گردشگری منحصربهفرد در استان و در منطقه جنوب کشور میتواند به عنوان یکی از بهترین مکانهای گردشگری محسوب شود.
رحمانی جاده دسترسی خوب و ارائه خدمات لازم برای توسعه گردشگری این غار را ضروری عنوان کرد و افزود: در جلسهای که با دستگاههای مرتبط و حوزه اقتصادی استاندار گرفته شد تصمیمات لازم در خصوص این غار اتخاذ شده است.
وی با بیان اینکه، این غار یکی از شگفت انگیزترین اثر طبیعی و خدادادی در این منطقه است، عنوان کرد: این غار دارای هفت تالار اصلی و شش ورودی و خروجی است که در حال حاضر از همه دالانهای غار استفاده نمیشود.
استاندار با بیان اینکه، حوضچههای بزرگ و کوچک آبی در این غار به شکلی خاصی با کانالهای باریک به هم متصل شدهاند، گفت: اگر چه دهانه ورودی آن ارتفاع چندانی ندارد، اما در داخل غار به بیش از ۲۰ متر میرسد.
استاندار در خصوص بازدید از مسیر کوهگل گفت: بخشی از فعالیتها در این منطقه توسط محیط زیست، بخشی منابع طبیعی، بخشی شهرداری و بخشی را جهاد کشاورزی و آب منطقهای انجام میدهند که قرار شد مشاور مطالعه جامعی انجام داده و تامین منابع آن به صورت مشترک توسط شهرداری، میراث فرهنگی و آب منطقهای انجام و تعیین تکلیف شود.
وی با اشاره به بازدید از کارخانه آب معدنی و پل تنگ سریز گفت: یکی از پروژههای مهم استان تونلهای مسیر یاسوج _سیسخت است که مورد بازدید قرار گرفتند و میتواند شهرستان دنا و شهر گردشگرپذیر سی سخت را از بنبست خارج کند.
استاندار از تامین ۳۱ میلیارد تومان برای این پروژه خبر داد و گفت: این میزان اعتبار کافی نیست و پیگیر اعتبارات بیشتری برای به سرانجام رسیدن این پروژه مهم هستیم، ضمن اینکه یکی از تونلها بازگشایی و تونل دیگری ۶۰ درصد کار شده است.
رحمانی با اشاره به ناترازی انرژی به بازدید از نیروگاه برق آبی پل کلو سیسخت اشاره کرد و گفت: احداث نیروگاههای برق آبی با توجه به ظرفیت خوب استان یکی از راهکارهایی است که میتواند کمک کننده و موثر باشد.
استاندار گفت: در حال حاضر در شهرستانهای بویراحمد و دنا پنج نیروگاه برق آبی با ظرفیت ۱۶.۸ مگاوات فعال بوده و ۴۰ درصد ظرفیت در حال کار است که روزانه بیش از ۶ مگاوات تولید این نیروگاهها است.
وی بیان کرد: استان ظرفیت توسعه نیروگاههای برق آبی را دارد که در دیداری که با وزیر نیرو داشتیم برای توسعه این نیروگاهها قولهایی گرفتیم.
رحمانی خاطرنشان کرد: ۲۰ مورد نیروگاه خورشیدی در دست مطالعه داریم که دو مورد آن به نتیجه رسیده و آماده فراخوان است و مطالعات ۱۸ مورد دیگر انجام میگیرد
رحمانی در پایان ضمن قدردانی از همراهی و همکاری رسانهها در انعکاس خدمات و اقدامات دولت گفت: رسانهها علاوه بر اینکه خدمات دولت را انعکاس میدهند میتوانند ناظر بر پروژهها باشند که پروژه که جنبه سیاست گذاری دارد زودتر به نتیجه میرسد و پروژههایی که جنبه اجرایی دارد نیازمند تامین مالی بوده و چند ماهی را باید طی کند.
بهرامی نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد دنا و مارگون هم در این بازدید بااشاره به اینکه اعتبارات استانی و شهرستانی برای به سر انجام رساندن این طرحها کفی نیست افزود سعی میکنیم با رایزنی در مرکز و وزارخانهها اعتبارات لازم را اخذ کنیم که هر چه سریعتر طرحهای نیمه تمام مانند بیمارستان سیسخت پل تنگ سریز و تونلهای سیسخت به اتمام برسند
رسولی فرماندار دنا هم با بیان اینکه این شهرستان ۴۳ هزار نفر جمعیت دارد گفت هشتاد درصد این جمعیت در روستاها سکونت دارند که با بهره برداری از طرحهایی که اکثرا ماهیت اقتصادی و گردشگری دارند در شهرستان دنا میتوان اشتغالزایی خوبی ایجاد کرد