معاون پارلمانی وزیر امور خارجه، با اشاره به سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به اتیوپی، این سفر را گامی مهم در راستای توسعه روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی میان دو کشور دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وحید جلالزاده، با اشاره به سفر دو روزه رئیس مجلس شورای اسلامی به کشور اتیوپی، گفت: رئیس مجلس شورای اسلامی به دعوت همتای اتیوپیایی خود، روزهای پنجشنبه و جمعه به این کشور سفر کردند. این سفر بهعنوان اولین سفر در سطح رئیس قوه جمهوری اسلامی ایران به اتیوپی پس از انقلاب اسلامی، اهمیت تاریخی دارد.
وی ادامه داد: اتیوپی دومین کشور پرجمعیت قاره آفریقا و پنجمین اقتصاد این قاره است. این کشور که در شاخ آفریقا قرار دارد، به دلیل میزبانی از مقر اتحادیه آفریقا و برخی مؤسسات سازمان ملل متحد، بهعنوان پایتخت دیپلماسی قاره آفریقا شناخته میشود. چنین جایگاهی اتیوپی را به کشوری مهم برای توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران تبدیل کرده است.
جلالزاده افزود: در اتیوپی ظرفیتهای قابلتوجهی در حوزههای مختلف وجود دارد که میتواند بازار مناسبی برای کالاها و خدمات ایرانی باشد. از جمله این ظرفیتها، امکان صادرات خدمات فنی و مهندسی و فناوریهایی است که ایران در آنها حرف اول را میزند. در جریان این سفر، رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدارهای فشرده خود، مسائل مختلفی از جمله برقراری خط پروازی و کشتیرانی میان دو کشور و احیای کمیسیون مشترک اقتصادی که بیش از ۱۰ سال است برگزار نشده، را مطرح کرد. احیای این کمیسیون میتواند زمینهساز گسترش روابط اقتصادی میان دو کشور باشد.
وی همچنین تأکید کرد: بعد از سالها رکود در روابط اقتصادی با قاره آفریقا، در چند سال اخیر شاهد پیشرفتهایی بودهایم، اما همچنان حجم مبادلات اقتصادی و تجاری با این قاره کمتر از دو میلیارد دلار است که عدد پایینی بهشمار میرود. این رفتوآمدها و تبادل هیأتهای عالیرتبه میان مقامات دو کشور، میتواند نقشی کلیدی در رشد و گسترش روابط اقتصادی ایفا کند. در آینده، هر کشوری که بخواهد نقشآفرینی جهانی داشته باشد، باید در آفریقا حضور فعال داشته باشد، زیرا این قاره سرشار از فرصتها است و میتواند دروازهای به روی ظرفیتهای اقتصادی بنگاههای جمهوری اسلامی ایران باشد.
معاون پارلمانی وزیر امور خارجه همچنین به عضویت اخیر هر دو کشور در گروه بریکس اشاره کرد و گفت: عضویت ایران و اتیوپی در بریکس، ظرفیتهای اقتصادی قابلتوجهی را در اختیار دو کشور قرار داده است. استفاده از سیستم مبادلات مالی بریکس به جای سوئیفت و سایر امکانات این گروه، میتواند زمینهساز گسترش روابط اقتصادی و تجاری میان ایران و اتیوپی باشد. ما باید در آینده روابط خود را با این کشور مهم بیش از پیش تقویت کنیم.