اهمیت راه اندازی نیروگاه خورشیدی برای چاه آب مزارع کشاورزی در تأمین منابع آبیاری برای کشاورزان بسیار چشمگیر است. این نیروگاهها امکان استفاده از انرژی خورشید به عنوان یک منبع پایدار و موثر برای پمپاژ آب فراهم میکنند، که باعث کاهش هزینههای انرژی و معافیت از قطعی برق برای کشاورزان میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در دنیای امروز تأمین انرژی برای صنایع مختلف و زندگی روزمره از اهمیت بسزایی برخوردار است و از آنجا که منابع انرژیهای فسیلی محدودند، لذا بحث تأمین انرژی از منابع تجدید پذیر همچون انرژی آب، باد، زمین گرمایی و انرژی خورشیدی از دو جهت مورد توجه قرار گرفته است؛ نخست اینکه منابع اینگونه انرژی ها، نامحدود و پایدار است و دیگر اینکه تأمین انرژی از این منابع گامی است مثبت در راستای کمک به حفظ و احیای محیط زیست است.
بنابراین به گفته، محسن ذبیحی معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر:بر اساس مصوبات وزارت نیرو در قالب ۱۴ مگاپروژه، هر چاه کشاورزی که بتواند معادل ۸۰ درصد از دیماند مصرفی خود، سامانه خورشیدی نصب کند از برنامههای مدیریت بار سال ۱۴۰۴ معاف شده و در ماههای گرم سال، بخشی از انرژی مورد نیاز الکتروپمپ، توسط این سامانه احداثی تأمین خواهد شد.
بر اساس این گزارش، اهمیت راه اندازی نیروگاه خورشیدی برای چاه آب مزارع کشاورزی در تأمین منابع آبیاری برای کشاورزان بسیار چشمگیر است. این نیروگاهها امکان استفاده از انرژی خورشید به عنوان یک منبع پایدار و موثر برای پمپاژ آب فراهم میکنند، که باعث کاهش هزینههای انرژی و معافیت از قطعی برق برای کشاورزان میشود.
مصطفی رجبی مشهدی مدیر عامل توانیر گفت: کشاورزان ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود را که معادل ۱۵ درصد از مصرف روزانه آنهاست، از نیروگاههای تجدیدپذیر تأمین کنند، از برنامههای مدیریت مصرف معاف خواهند شد.
به طور کلی نصب صفحات خورشیدی بر روی چاههای کشاورزی یکی از راهکارهای کاهش ناترازی برق در کشور است که برای توسعه آن نیازمند اعتماد سازی حضور سرمایه گذاران در این صنعت است.
گزارش از ناهید خدادادی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما