مسئول دفتر پاسداشت زبان فارسی در حوزه هنری، از اهدای نشانی با عنوان «پارسیجان» خبر داد و گفت: هدف این جایزه، توجه به زبان فارسی در حوزههای گوناگون فرهنگی و هنری است.
ناصر فیض در گفتوگو با خبرنگار صداوسیما با بیان اینکه یکی از اهداف این نشان، ترغیب افراد به نوآوری در استفاده از زبان فارسی و توجه به ظرفیتهای آن است، گفت: این نشان به اشخاص، مجموعهها یا نهادهایی تعلق میگیرد که به زبان فارسی توجه ویژهای دارند و این زبان را در فعالیتهای خود به زیباترین و تاثیرگذارترین شکل به کار میگیرند.
مسئول دفتر پاسداشت زبان فارسی در حوزه هنریگفت: این جایزه ابتدا در حوزه سینما متمرکز بود و با نام «فارسینما» شناخته میشد؛ اما اکنون تصمیم گرفتهایم آن را به دیگر حوزهها نیز گسترش دهیم تا به هر فرد یا مجموعهای که برای پاسداشت زبان فارسی تلاش کرده، اعطا کنیم؛ از این رو به حوزههای مختلفی مانند آموزش، ادبیات و حتی فعالیتهای خلاقانهای، چون طراحی بازیهایی با محوریت زبان فارسی تعلق خواهد گرفت.
او با اشاره به اهمیت زبان فارسی در حفظ هویت فرهنگی افزود: نگرانی ما تنها ورود واژگان بیگانه به زبان فارسی نیست، بلکه مسئلهای گستردهتر است که به جایگاه و ظرفیت زبان فارسی در جهان بازمیگردد.
مسئول دفتر پاسداشت زبان فارسی در حوزه هنری افزود: زبان فارسی غنی و زیباست و نیازی به تکیه بر واژههای بیگانه ندارد؛ با این حال، پذیرش واژههایی که به علت ضرورتهای اجتماعی و فرهنگی وارد زبان میشوند، طبیعی است.
فیض افزود: هر اقدامی که به گسترش و تقویت زبان فارسی کمک کند، شایسته قدردانی است؛ برای مثال طراحی بازیهایی مانند «آمیرزا» که ضمن سرگرمی، کاربران را با واژگان فارسی آشنا میکند، نمونهای از این اقدامات است.
وی همچنین گفت: هدف ما این است که نشان پارسیجان به نمادی برای پاسداشت زبان فارسی در سراسر کشور تبدیل شود.
فیض افزود: باید به جامعه نشان دهیم که زبان فارسی چقدر غنی و ارزشمند است و این موضوع را در تعامل با جهان نیز تقویت کنیم. این رویداد، با همکاری حوزه هنری و سایر نهادهای فرهنگی برگزار میشود.