دو مجموعه تلویزیونی استانی آماده تصویربرداری است، مجموعه «امیدواران» از استان یزد و مجموعه «ُملک آباد» از استان سیستان و بلوچستان.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمدباقر اعلمی قائم مقام معاون امور استانهای رسانه ملی، با حضور در استودیو شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره تولیدات نمایشی در دست ساخت مراکز استانها گفت: معاونت امور استانها، یکی از معاونتهای حوزه پیام سازمان صداوسیماست که در بخشهای مختلف رادیو، تلویزیون، خبر، فضای مجازی، شعر و موسیقی درحال تولید و پخش است.
وی افزود: تولیدات استانها به دو بخش تقسیم میشود، یکسری تولیدات اختصاصی خود شبکه استانی است که در قالب برنامههای همیشگی صبحگاهی، اذانگاهی، خانواده، شبانگاهی و مسابقه قرار میگیرند. دسته دوم که در مجموعه سازمان تولیدات طبقه ب هستند در حوزه مستند، نمایشی، حوزههای عروسکی و بخشهای فاخرتر به نسبت آن برنامههای ترکیبی در حال تولید هستند.
وی گفت: در همین بخش در بین ۳۳ شبکه استانی یعنی ۳۰ شبکه استانی و سه شبکه محلی، طبقه ب استانها حدود ۵۰۰ ساعت تعهد است که در طول کنداکتور ۲۴ ساعته استانها قرار گرفته و در حال پخش است، یک بخشی از اینها هم تولیدات متمرکز ما در ستاد معاونت استانهاست. در این بخش ما به نوعی چرخه تعریف شده طی سالهای گذشته هم به همین شکل بوده است، با توجه به اینکه استعدادیابی که از وظایف معاونت امور استانها و شبکههای استانی بوده چرخهای که تعریف بوده، اینکه فرد در شبکه استانی تولید میکرد، در ستاد ارزیابی میشد، بهترین اثرها در شبکههای ملی پخش می شد،در اعتمادی که ستاد معاونت هم بنا بود انجام بدهد برای تولید، حتما به این بخش توجه میکرد و کسانی که در ارزیابیها بهترین تولید را داشتند به آنها کار محول می شد.
وی گفت: در این چرخه ما بخشهای مختلف نمایشی در دست تولید داریم، بخشهای مستند و پویانمایی در دست تولید داریم، بخشی که تعهد خود استان است ابتدا در شبکه استانی پخش میشود و بهترین ها به شبکه سراسری هم میرسد و به عنوان برنامههای تامینی استفاده میشود. آن بخشی که ما در متمرکز تولید میکنیم معمولا ابتدا از شبکه سراسری پخش میشود و در نهایت در شبکههای استانی.
وی گفت: در بین مجموعه های تلویزیونی، در این همین سال جاری، سه مجموعه از استانها به پخش سراسری رسیده است، مجموعه «سنجرخان» از کردستان، مجموعه «روز خون» از استان فارس و مجموعه «سوجان» که در حال حاضر از شبکه یک سیما در حال پخش است.
وی افزود: دو مجموعه آماده تصویربرداری داریم، مجموعه «امیدواران» در استان یزد و مجموعه «ُملک آباد» ازاستان سیستان و بلوچستان. نکته مهم این است که هر دو جدیدا پا به عرصه مجموعه سازی گذشتند و این به واسطه دوره تحولی است که طی سه سال در صداوسیماست اتفاق افتاده و توجه ویژهای به استانها میشود. این میزان تولیدات شاید بی نظیر یا کم نظیر است. ما ۵ مجموعه در حال نگارش داریم از استانهای مختلف، دو مجموع که آماده تصویربردای است، مثل «دامون» که بعد از «سوجان» از یکی از شبکه های سراسری پخش خواهد شد.
یکی از اولویتهای اصلی استفاده از ظرفیتها و هنرمندان استانی است، در مرکز سیما فیلم برخی از هنرمندانی که سریالهای مهم سازمان را تولید میکنند شروع کارشان در دهههای گذشته از شبکههای استانی بود. این چرخه و این استعدادیابی در نهایت منجر به تولیدات مهم در سازمان صداوسیما میشود.
در نمایشهایی که در خود استانهاست، صد درصد هنرمندان استانی هستند افرادی که در حوزه تئاتر، حوزههای نمایشی مشغول فعالیت هستند، در برنامههای متمرکز مکن است در حد دو یا سه نفر بازیگران مشهور تهرانی استفاده بکنیم البته داشتیم برنامههای متمرکزی که صد درصد از هنرمندان استانی بود.
در حوزه مستند تقریبا همه استانها ظرفیت تولید دارند، طی این سالها به حدی رسیده است که ما در بعضی از سالها، سالی ۱۰۰ مستند از استانها تولید جدید کار شده، بعضی استانها به شکل شاخص کار کردند مثل استان ایلام. غیر از حوزه مستند، برخی از استانها در بخشهای دیگر قطب هستند مثلا استان همدان در حوزه پویانمایی. در مجموع تلاش شده که این قطبها باعث نشود از کارهای دیگر قالبها عقب بمانند، مثلا مرکز همدان در حوزه مستند هم حرف برای گفتن دارد اما در حوزه پویانمایی بسیار فعال و موفق است.
در دوره تحول یک ظرفیت مهمی در اختیار استانها قرار گرفت و آن هم ظرفیت ۱۰ ساعته باکس «ایران ما» است، در شبکههای اصلی شبکه یک، دو، سه، نسیم، چهار و شبکه قرآن، همین ظرفیت نشان میدهد سازمان به این نقطه رسیده است که تولیدات استانها به این حد ارتقا پیدا کردند که توانایی اداره در شبکههای سراسری دارند. مثل برنامه «چشم و چراغ» که در این حوزه تولید میشود. موضوع مهم این است که مسئولیت آن دو ساعت بر عهده استانهاست. داریم تلاش میکنیم شبکههای دیگر سراسری هم مثل شبکه ورزش، به این باکس اضافه شود. برخی از تولیدات سفارش داده شده است که آماده شود و منهای این باکس، در شبکههای سراسری پخش شود. مثل معماری در یزد که قطب این هنر است.
وی درباره تولیدات رادیو هم گفت: در بخشهای مختلف استانها تمام ظرفیتهای استانها پای کار است، چه در رادیو چه تلویزیون. شبکههای استانی جز شبکههای پرمخاطب سازمان است، میزان رضایت مندی مردم خیلی زیاد است. یکی از علتهای اصلی این است که ما فرهنگها، خرده فرهنگها، زبان، موسیقی و لباس در شبکههای استانی به وفور دیده میشود و مردم هم زیاد توجه میکنند. شبکههای رادیویی هم به همین شکل است، ما در حوزه رادیو اولا حدود شاید هر استان ۴ هزار ساعت در سال تولیدات مختلف در قالبهای مختلف دارد، ثانیا در جشنوارههای مختلف همیشه رادیوهای استانی شرکت میکنند و جوایز خیلی خوبی می گیرند.