مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: براساس آخرین ارزیابی پژوهشکده غلات کشور، کلیه آیتمهای کیفی آردهای مورد استفاده در استان زنجان در محدوده استاندارد قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز زنجان؛ زمانی گفت: بر اساس این ارزیابی کشوری، آردهای خبازی شامل تافتون و لواش، بربری و سنگک همگی به صورت استاندارد تولید شده و ویژگیهای این آردها مورد تایید میباشد.
وی با اشاره به اینکه کیفیت مطلوب و استانداردهای تولیدی در سطح استان حاصل بازدیدهای دورهای مداوم میباشد، افزود: کارشناسان اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان با هدف ارتقای کیفیت آردهای تولیدی و نانهای عرضه شده، برنامههای نظارتی دقیقی را بهطور منظم و دورهای حداقل ۱۵ روزه از کارخانجات و واحدهای نانوایی استان اجرا میکند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان ادامه داد: در این راستا، هر دوهفته یکبار و با همکاری نمایندگان اداره کل استاندارد استان، بازدیدهایی از واحدهای تولید آرد استان انجام میشود. در این بازدیدها، نمونههایی از آرد تولیدی بهطور مرتب برداشته و برای آزمایشهایی همچون تعیین درصد رطوبت، سطح سبوسگیری و دانهبندی، به آزمایشگاه ارسال میشود.
به گفته زمانی، چنانچه در نتایج آزمایشها، نمونهای از استانداردهای کیفی تعیین شده خارج باشد، ابتدا به واحد تولیدی تذکر کتبی داده شده و در صورت تکرار، موضوع به مراجع قانونی استان ارجاع خواهد شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان در خصوص کیفیت نان تولیدی نیز گفت: بازدیدهایی مشترک با حضور کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل استاندارد و سایر دستگاههای نظارتی صورت میگیرد که در آن نمونههای نان از نظر کیفیت خمیر و مواد افزودنی مورد بررسی قرار میگیرند. در صورت مشاهده تخلف و عدم رعایت استانداردهای کیفی، گزارش لازم جهت پیگیری به دستگاههای نظارتی استان ارائه میشود.
وی به عملکرد مثبت استان زنجان در زمینه کیفیت آرد و نان اشاره کرد و افزود: طبق ارزیابیهای ماهانه شرکت بازرگانی دولتی ایران، استان زنجان از نظر کیفیت آرد و نان در رتبههای اول یا دوم کشور قرار دارد که نشاندهنده توجه و تلاش این استان در زمینه ارتقای کیفیت است.
زمانی در پایان خواستار افزایش همکاری نهادهای نظارتی استان بهویژه دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل استاندارد در برنامههای نظارتی شد و اضافه کرد: معرفی کارشناسان متخصص برای شرکت در بازدیدهای مشترک، میتواند به بهبود کیفی محصولات تولیدی کمک کرده و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کند.