رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش گفت: در جریان رزمایشهایی که از یکشنبه شب (۲۲ دی ماه) اجرا میشود، قرار است این نیروی نظامی از یک شناور و بیش از هزار پهپاد در سازمان رزم خود رونمایی کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ابراهیم اسدی بیدمشکی - از رزمایشهایی که «اقتدار نیروهای مسلح» نامگذاری شده، نزدیک یک هفته میگذرد. رزمایشهایی که در استانهای مختلف برگزار شده و از یکشنبه شب (۲۲ دی ماه) تحت عنوان رزمایش پدافند هوایی ۱۴۰۳ ارتش با محوریت ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.
ارتش ساعاتی پیش اعلام کرده قرار است «سامانههای متنوع و بومی پدافند هوایی در شرایط واقعی میدان نبرد، مقابله با تهدیدات هوایی، موشکی و جنگالی (جنگ الکترونیک) را تمرین کنند.»
رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش که در اتاق عملیات این رزمایش در تهران حضور پیدا کرد، اطلاعاتی از رزمایشهای روزهای آینده این نیروی نظامی داده؛ امیردریادار حبیب الله سیاری که پیشتر فرمانده نیروی دریایی ارتش هم بوده، در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیما تأکید کرد «ارتش باید آنقدر توانمند و قدرت دفاعی بالا داشته باشد که هیچ دشمنی فکر تجاوز به تمامیت ارضی و یا منافع ما را به خودش راه ندهد.»
سلاحها و مهمات جدید و تاکتیکهای ابتکاری جوانان ارتش را در رزمایش آزمایش میکنیم
خبرگزاری صدا و سیما: نیروهای مسلح در زرمایش چندین روزهای که از هفته پیش شروع کردهاند، چه هدفی را دنبال میکنند؟
امیر دریادار سیاری: هدف از برگزاری این رزمایشها در سطح نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران قطعا ارتقای توان بازدارندگی کشور است؛ نیروهای مسلح و ارتش باید آنقدر توانمند و قدرت دفاعی بالا داشته باشند که هیچ دشمنی فکر تجاوز به تمامیت ارضی و یا منافع ما را به خودش راه ندهد.
در این رزمایشهای مشترک، نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، پدافند هوایی، نیروی هوایی، نیروی دریایی، و قرارگاه پدافند هوایی باید هماهنگی لازم را در این رزمایش کسب کنند و اگر ضعفی هست، برطرف شود. آزمایش سلاحها، مهمات جدید و سامانهها و همچنین آزمایش تاکتیکهایی که با ابتکار و خلاقیت جوانان نیروهای سازمانی ارتش طراحی شده، در دستور کار این رزمایشهاست. در جریان اجرای رزمایش، تجربه کارکنان قدیمیتر به کارکنان جوانتر مجموعه هم منتقل میشود. این انتظارهایی است که برگزاری رزمایش داریم.
رزمایشها بر اساس برنامه ریزیهای آموزشی و رزمایشی است که در طول سال برای ارتش جمهوری اسلامی ایران پیش بینی شده و از ابتدای سال تاکنون تعداد زیادی از رزمایشها در نیروهای چهارگانه ارتش و در قرارگاه پدافند هوایی انجام شده است.
ارتش «رزمایش بزرگ ذوالفقار» را برگزار خواهد کرد/ با «کشورهای همسو» رزمایش مرکب داریم
خبرگزاری صدا و سیما: ارتش چه رزمایشهایی را برنامه ریزی کرده است؟
امیر دریادار سیاری: رزمایش پدافند هوایی و مقابله با تهدیدهای دورایستا با فرماندهی قرارگاه پدافند هوایی مشترک انجام میشود که در آن، نیروی پدافند هوایی و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جنگال راهبردی در سطح کل ارتش و سپاه شرکت میکنند.
دومین رزمایش برای مقابله با تهدیدهای تروریستی و مقابله با گروههای تروریستی معاند برنامه ریزی شده است که نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی یک رزمایش را در شمال شرق و یک رزمایش را در غرب انجام خواهد داد. در این رزمایش نیروی هوایی ارتش در دو مقطع زمانی همکاری و پشتیبانی خواهد کرد.
ارتش برای جلوگیری از غافلگیری در برابر تهدیدات سایبری، یک رزمایش سایبری هم پیش بینی کرده؛ این رزمایش با حضور نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران، قرارگاه پدافند هوایی و جنگال راهبردی ارتش اجرا خواهد شد.
مشارکت و همکاری در رزمایش پدافند غیرعامل در برنامه ارتش جمهوری اسلامی ایران است که با سازمان پدافند غیرعامل همراهی خواهد کرد.
رزمایش کمربند ایمنی در دریا هم پیش بینی شده که در دریای عمان و شمال اقیانوس هند برگزار خواهد شد. برخی کشورها دعوت میشوند و شناورهایشان در رزمایش شرکت میکنند و یا گروههای ناظر میفرستند و از تجربیات این رزمایش استفاده خواهند کرد.
اواخر بهمن تا اوایل اسفند ماه وارد مرحله اصلی رزمایشهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در ابعاد زمینی، هوایی، دریایی، پدافند هوایی و در ابعاد دیگر خواهیم شد که «رزمایش بزرگ ذوالفقار» نامگذاری شده است.
خبرگزاری صدا و سیما: از رزمایش مرکب با کشورهای دیگر گفتید. چه کشورهایی در این رزمایش حاضر خواهند شد؟
امیر دریادار سیاری: کشورهای همسو در شمال دریای عمان از کشورهایی هستند که در رزمایش مرکب شرکت خواهند کرد. برقراری امنیت در دریاها، مبارزه با دزدی دریایی و برقراری امنیت در خطوط مواصلاتی کشورها تمرین خواهد شد.
تازههای ارتش جمهوری اسلامی ایران؛ از هزار پهپاد تا «یک شناور جدید»
خبرگزاری صدا و سیما: نیروهای نظامی در رزمایشها به دنبال قدرتنمایی هستند؛ آیا ارتش قرار است از سلاح یا تجهیزاتی رونمایی کند؟
امیر دریادار سیاری: قرار شده بیش از هزار فروند پهپاد راهبردی در نیروهای چهارگانه نیروی زمینی، نیروی پدافند، نیروی هوایی و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بپیوندد که توان رزم ارتش را بسیار بالا میبرد.
ارتش از فازِ اولِ منطقه دومِ ولایتِ جاسکِ نیروی دریایی رونمایی میکند که در اجرای تدبیر فرمانده معظم کل قوا در سالهای گذشته ساخته شده است. این فاز شامل موج شکن، اسکله، تأسیسات بندری و اماکن اداری است که برای بهره برداری هر چه بهتر و بیشتر نیروی دریایی و انجام مأموریت در دریای دوردست استفاده خواهد شد.
الحاق یک فروند شناور جدید در برنامه ارتش است که کمک بزرگی به توان رزمی نیروی دریایی میکند. پیوستن تعداد زیادی تجهیزات، شناورها و پروازیهای ارتقا یافته به سازمان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هم در دستور کار است.