دولت چین اعلام کرده میخواهد ۱۰۰ میلیارد دلار در حوزه انرژیهای نو در دیگر کشورها سرمایه گذاری کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا وسیما از پکن؛ شرکتهای بزرگ چین در حوزه انرژی پاک در بحبوحه رقابت شدید داخلی و تنشهای تجاری با رقبای آمریکایی، سرمایهگذاریهای خود در خارج از کشور را افزایش دادهاند.
این شرکتها در دو سال گذشته از برنامههای فراوانی برای سرمایهگذاری در خارج از چین رونمایی کردهاند که از نیروگاههای خورشیدی و کارخانههای تولید باتری تا سدهای برق آبی و خطوط انتقال برق را در بر میگیرد.
اخیرا چین طرحهای بزرگی در حوزه انرژی خورشید در پاکستان، عربستان و چند کشور افریقایی اجرا کرده است.
این اقدامات از یک طرف نشانگر فشاری است که با توجه به تشدید تحریمهای آمریکا و اروپا و نیز افزایش ظرفیت داخلی و در نتیجه کاهش قیمتها و حاشیه سود در داخل چین، بر تولیدکنندگان چینی وارد میشود؛ و از سوی دیگر پیشرفت این کشور طی چهار دهه گذشته و تبدیل شدنش از واردکننده به صادرکننده ایدهها و فناوریهای جدید را بهروشنی نشان میدهد.
این درحالیست که ظرفیت تولید انرژیهای نو در چین به حدنصابهای تازهای دست یافته است.
طبق دادههای رسمی منتشر شده، چین نرخ بهره برداری بالا از انرژی بادی و خورشیدی را حفظ کرده است.
این مسئله نشان میدهد چین به عنوان نیروگاه انرژیهای تجدیدپذیر جهان سرعت و کیفیت را در گذار سبز خود تضمین کرده است.
بر اساس دادههای «سازمان ملی انرژی»، نرخ بهره برداری برق بادی و خورشیدی در سال ۲۰۲۴ میلادی بالای ۹۵ درصد رسیده است. ظرفیت نصب شده برق بادی چین در پایان سال گذشت میلادی به ۵۱۰ میلیون کیلووات و ظرفیت انرژی خورشیدی آن به ۸۴۰ میلیون کیلووات رسید.
تولید برق بادی و خورشیدی در سال ۲۰۲۴ جمعا از یک تریلیون کیلووات ساعت گذر کرد که معادل حدود ۲۰ درصد کل تولید برق چین است.
صنعت انرژی جدید چین طی سالهای اخیر رشدی سریع داشته و نرخ رشد سالانه دو رقمی را حفظ کرده است.
بااین حال تکمیل طرحهای بزرگ دولت چین در حوزه انرژی خورشیدی تقاضا برای پنلهای خورشیدی را کاهش داده. به همین علت شرکتهای چینی فعال دراین حوزه با کاهش قیمتها به دنبال مشتریان جدید دردیگر کشورها هستند.......
اظهارات:
۱- کارشناس حوزه انرژی نو
۲- یانگ کان - معاون اجرایی شورای برق چین
۳- زائو چن شین- معاون توسعه و اصلاحات ملی چین
۴- وانگ یائو جینگ - استاد اقتصاد دانشگاه چین