پوشش گیاهی بیش از ۲۰۰ هکتار از مراتع شهرستان مرزی تایباد با مشارکت داوطلبانه و جهادی مردم این خطه از خراسان رضوی تقویت و احیا شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تایباد گفت: عملیات کُپهکاری در ۲۰۰ هکتار از عرصههای طبیعی روستای کرات، از توابع بخش مرکزی تایباد، انجام و پوشش گیاهی این سطح از مراتع تقویت و احیا شد.
هادی مجدی افزود: این عملیات مرتعداری با مشارکت ۱۰۰ درصدی مردم و اهالی این روستا صورت گرفته است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تایباد ادامه داد: مراتع کُپهکاریشده از اراضی شیبدار هستند و بذر گیاهان علوفهای همچون سِکاله و آگروپایرون اِلنگاتوم در این اراضی کاشته شد.
مجدی گفت: کُپهکاری، یکی از راههای موثر برای احیای مراتع در اقلیم گرم و خشک است که در این روش بذر گیاهان در خاک قرار گرفته و با نزولات جوی آبیاری میشود.
وی افزود: همچنین تا پایان دی در ۲۰۰ هکتار از اراضی دشت ریزه در بخش میانولایت تایباد، هلالیهای آبگیر ایجاد میشود که این عملیات مرتعداری نیز با مشارکت کامل مردم انجام خواهد شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تایباد گفت: ایجاد هلالی آبگیر همانطور که از نام آن پیداست؛ بذر گیاهان در نقاط هلالیشکل کاشته میشود که میتواند روانابها و بارشهای آسمانی را در خود ذخیره کند و به خاک بازگرداند.
مجدی افزود: پیشگیری از بیابانزایی، حفاظت از مراتع و محیطزیست، تقویت چراگاههای دام، احیای پوشش گیاهی، جلوگیری از فرسایش خاک و مهار روانابها از جمله اهداف عملیاتهای مرتعداری در شهرستان هستند.