همزمان با سفر رئیسجمهور و وزیر نیرو به سیستان و بلوچستان، ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال طرح آب و فاضلاب در شمال این استان به بهرهبرداری رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، طی مراسمی با حضور وزیر نیرو، ۷ طرح شامل احداث سه ایستگاه پمپاژ آب، یک ایستگاه پمپاژ فاضلاب، خط انتقال آب به طول ۴ کیلومتر با قطر هزار میلیمتر و اجرای خط انتقال و شبکه فاضلاب به طول ۲۶ کیلومتر برای ساکنان دشت سیستان به صورت رسمی بهرهبرداری شد.
منطقه سیستان واقع در شمال استان سیستان و بلوچستان شامل ۵ شهرستان، ۱۰ شهر و ۸۴۶ روستا است که آب مورد نیاز شهرها و روستاهای آن از منابع آبی چاهنیمهها تأمین میشود.
بنابر این گزارش، با توجه به توپوگرافی منطقه سیستان، احداث ایستگاههای پمپاژ با هدف تقویت فشار در شبکهها و توزیع عادلانه آب در قالب طرح آبرسانی به شهرهای سیستان با عنوان طرح آبرسانی به زابل و شهرهای مسیر، پیشبینی شد که از ۴ ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۲ هزار و ۴۰۰ لیتر بر ثانیه، در این مرحله ۳ ایستگاه شامل ایستگاههای پمپاژ زون شرقی و غربی زابل و ایستگاه زهک تکمیل و وارد مدار بهرهبرداری شد.
طرح آبرسانی به زابل و شهرهای مسیر با پیشرفت ۹۰ درصد یکی از طرحهای توسعهای منطقه سیستان محسوب میشود که در قالب آن ۵ پروژه بزرگ شامل احداث آبگیر، تصفیهخانه به ظرفیت ۲ هزار و ۵۰ لیتر در ثانیه، خطوط انتقال، مخازن بتنی به ظرفیت ۵۱ هزار مترمکعب و احداث ۴ ایستگاه پمپاژ پیشبینی شده است.
این گزارش میافزاید، طرح فاضلاب زابل به عنوان نخستین طرح ملی و اولویت دار شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در دهه ۷۰ با توجه به نیاز شهر وارد فاز اجرایی شد، با توجه به توسعه شهر و اضافه شدن مناطق جدید به محدوده شهرى توسعه تاسیسات فاضلاب مصوب و وارد مرحله اجرا شد و علاوه بر توسعه، عملیات بازسازی خطوط اصلی، فرعی و ایستگاههای پمپاژ این شهر به دلیل قدمت بالا و جنس لوله در دستور کار قرار دارد.
به منظور اجرای طرح توسعه، یک باب ایستگاه پمپاژ فاضلاب با دبی ۱۸۶ لیتر در ثانیه و اجرای ۲۶ کیلومتر خط انتقال و شبکه در کوتاهترین زمان ممکن در مناطقی از شهر زابل به بهرهبرداری رسید و با تکمیل این طرح ارائه خدمات فاضلاب برای ۱۶ هزار نفر فراهم شد.