«الن ووسالو» پژوهشگر فنلاندی ساکن شهر رویان مازندران که به مادر درنای سیبری شهرت دارد درگذشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، «الن ووسالو» پژوهشگر فنلاندی ساکن شهر رویان مازندران که به دلیل بیش از پنج دهه حضور و فعالیت پژوهشی درباره پرندگان مهاجر به ویژه درناهای سیبری در این استان به مادر درنای سیبری شهرت داشت، در ۹۵ سالگی درگذشت.
جانورشناس، پژوهشگر، روزنامهنگار و مؤسس انجمن درنای سیبری عصر دیروز چهارشنبه پس از افزون بر پنج دهه زندگی و کار پژوهشی در مازندران در سن ۹۵ سالگی چشم از جهان فروبست.
«الن ووسالو» در بیش از ۵۰ سال حضورش در مازندران ساکن شهرهای فریدونکنار، بابلسر و در نهایت شهر رویان بود و علاوه بر فعالیتهای پژوهشی مستمر، ارتباط نزدیک و پررنگی با جوامع محلی نیز داشت.
مادر درناهای سیبری دانش آموخته مقطع کارشناسی جانورشناسی از دانشگاه یو. سی. ال. اِی (UCLA) امریکا بود و مدرک کارشناسی ارشد روزنامهنگاری را نیز اخذ کرده بود.
او پنج دهه پیش، پس از ازدواج با همسر ایرانیاش راهی مازندران شد و به فریدونکنار رفت تا دسته باقیمانده از گله غربی درناهای سیبری را که هر سال به مازندران میآمدند مشاهده کند و پس از مدتی ساکن مازندران شد.
ووسالو علاوه بر فعالیتهای پژوهشی و علمی متعدد در زمینه جانورشناسی، پرندگان مهاجر، بیوتکنولوژی، بیوشیمی، نانوتکنولوژی و شیمی، با چند دانشگاه کشور از جمله دانشگاه مازندران نیز همکاریهایی داشت.
تلاشهای گسترده و مستمر الن ووسالو از او چهرهای شناخته شده و اثرگذار در زمینه پرندگان مهاجر مازندران ساخت. او نخستین پژوهشگری بود که در ایران کار پژوهشی روی درناها را آغاز کرد. بارها در همایشهای علمی متعدد حضور یافت و تجارب خود را ارائه کرد و اقداماتش نیز در برخی رویدادهای محیط زیستی مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفت. مادر درنای سیبری سال ۱۳۹۶ در نخستین همایش زیستوران بوم ایران که در ساری برگزار شده بود به پاس چند دهه فعالیت در زمینه پرندگان مهاجر مازندران تجلیل شد.
یاداور میشوم آخرین درنای سیبری باقی مانده از گلههای این درناها، دو سال پیش به مازندران سفر کرد و بعد از بازگشت از ایران، دیگر به این استان برنگشت و به این ترتیب پرونده درناهای سیبری در کشورمان بسته شد.