مدیرکل گمرکات فارس گفت: در ۹ ماهه گذشته، حدود ۴۸۱ هزار تُن کالا به ارزش تقریباَ ۴۴۰ میلیون دلار از استان فارس صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،مدیرکل گمرکات فارس در نخستین همایش شناخت فرصتهای تجاری، بازرگانی و سرمایه گذاری لارستان با بیان اینکه گمرک استان فارس از گمرک منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه لامرد، گمرک لارستان و فرودگاه لار، گمرک منطقه ویژه اقتصادی ویژه جهرم، گمرک منطقه ویژه اقتصادی کازرون، گمرک منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه شیراز، گمرک امانات پستی شیراز و ادارهکل گمرک شیراز تشکیل شده است، افزود: در ۹ ماهه گذشته، در حوزه واردات از گمرکات استان فارس، نزدیک به ۱۱۳ هزارتُن کالا به ارزش ۱۸۵ میلیون دلار وارد استان فارس شده و در حوزه صادرات هم حدود ۴۸۱ هزار تُن کالا به ارزش تقریباَ ۴۴۰ میلیون دلار از این استان صادر شده که نشاندهنده آن است که تجارت از فارس ۶۲۱ میلیون دلار بوده که با رشد ۱۳۴ درصدی همراه بوده است.
زارعی با بیان اینکه در همین مدت درآمد عمومی گمرکات استان فارس باافزون بر هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است، افزود: عمده کشورهای هدف صادرات از استان فارس شامل؛ ترکیه (شمش آلومینیوم)، اندونزی (شمش فولادی)، عراق (هیدروکربن سبک)، چین (سرامیک) و عمان (کره پاستوریزه و لبنیات) و ۶۸ کشور دیگر دنیا ارسال شده است.
وی با اشاره به اینکه در بُعد واردات، کشورهایی نظیر؛ چین، امارات، هند و برزیل، ایتالیا، آلمان بوده است، خاطر نشان کرد: طی ۹ ماهه گذشته در فرودگاههای لار، شیراز و لامرد حدود ۲۰۳ هزار مسافر ایرانی به استان فارس وارد که بطور میانگین روزانه ۷۵۳ نفر مسافر با تابعیت ایرانی را شامل میشود و در همین مدت ۴۵ هزار و ۵۰۰ مسافر با تابعیت خارجی به فارس وارد شدهاند.
این مسئول با اعلام این که از یکسال قبل، گمرکات فارس در زمره گمرکات تخصصی ترخیص جواهرآلات و بدلیجات طلا به شمار میرود، تصریح کرد: ازسال گذشته تقریبا ۱۸۰ کیلو شمش طلا ازطریق فرودگاه شیراز وارد کشور شده است.
مدیرکل گمرکات استان فارس با ارائه آماری از عملکرد گمرک لارستان، عنوان کرد: در گمرک لارستان به صورت موردی به منظور صادرات مجوز صادر میشده است که سهم گمرک فرودگاه لارستان از صادرات حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار دلار بوده است.
زارعی با اشاره به اینکه گمرک، سومین منبع درآمد برای دولتها پس از وزارت نفت و سازمان امور مالیاتی شناخته میشود، ادامه داد: گمرک با اجرای تعرفههای حمایتی، از تولید داخلی حمایت میکند و از همچنین از ورود کالاهای قاچاق و غیرمجاز جلوگیری میکند.
مدیرکل گمرکات استان فارس با تأکید بر اینکه یک سیستم گمرکی شفاف و کارآمد میتواند به جذب سرمایهگذار خارجی کمک کند، گفت: کارخانه لاتکس که در لارستان در حال احداث است، ۳ میلیون یورو خط تولید آن ارزش دارد و حدود ۹۰ کانتینر تجهیزات دارد که با کمک گمرک در انبار واحد تولیدی تخلیه میشود و کارهای گمرکی آن انجام میشود و از هزینههای سربار کم میشود و اگر بخواهد این کالا حدود یک هفته در بنادر بندرعباس بماند، حدود یکونیم میلیارد میبایست هزینه بپردازد.
وی با ابراز خرسندی از مجوز راهاندازی رویه تجاری شامل؛ واردات قطعی، واردات موقت، ترانزیت، صادرات مجدد، رویه ورود قطعی، ورود موقت برای پردازش، سیستم مرجوعی، عبور خارجی و داخلی و ... در گمرک لارستان تصریح کرد: مزیتهای سامانه جامع گمرکی که در گمرک لارستان راهاندازی شده، این است که؛ فرآیند دوراظهاری در رویههای صادرات و واردات کالا فراهم شده و نیازی به مراجعه حضوری نیست.
زارعی از بهبود فرآیندهای تجاری و کاهش ترخیص هزینههای کالا و هزینههای گمرکی خبر داد و خاطر نشان کرد: راهاندازی این سامانه باعث افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی، حذف اسناد فیزیکی قابل جعل، قطع ارتباط حضوری ارباب رجوع و کارمند، صدور پروانه الکترونیکی و ... شده است.
وی با برشمردن تسهیلات ارائه شده در گمرک لارستان به واحدهای تولیدی، فعالین اقتصادی و بازرگانان، عنوان کرد: گمرک حاضر است کالاهای صادراتی این افراد را در محل واحد تولیدی یا کارخانه اگر نیاز به ارزیابی دارد، با حضور در محل ارزیابی شود و رویه انجام شود و نیاز به بارگیری و انتقال به گمرک نیست.
مدیرکل گمرکات استان فارس با اشاره به اینکه اگر سرمایهگذاری خط تولیدی را ایجاد، اما نقدینگی لازم را ندارد، گمرک میتواند عوارض گمرک را به صورت ضمانتنامه بانکی برای مدت حدود یکسال بپذیرد، ادامه داد: به منظور اعتمادسازی بین واحد تولیدی و گمرک، کالا را از مسیر قرمز خارج و به مسیر سبز یا زرد راهنمایی کند.