۶۳ درصد برنامه ابلاغی طرح جهش تولید در دیمزارهای آذربایجانغربی محقق شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی در گردهمایی مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها گفت: حدود ۶۳ درصد از برنامه ابلاغی طرح جهش تولید در دیمزارهای استان امسال محقق شده است که امیدواریم این رقم تا پایان سال بهبود یابد.
علی دیانتی افزود: از سطح ۴۱۰ هزار هکتار برنامه ابلاغی طرح جهش تولید در دیمزارهای استان تاکنون ۲۵۶ هزار هکتار زیر کشت پاییزه رفته و معادل ۶۳ درصد از برنامه ابلاغی تحقق یافته است.
دیانتی اظهار کرد: تاکنون ۱۰۰ درصد برنامه ابلاغی کشت گندم به مساحت ۲۲۱ هزار هکتار، ۲۳ درصد کشت جو، ۳۳ درصد علوفه، ۳۱ درصد نخود و مابقی سایرمحصولات شامل کاملینا، گلرنگ و گیاهان دارویی اجرایی شده است.
وی ، با ارائه گزارشی از عملیات اجرایی طرح جهش تولید در دیمزارها افزود: ۹۳ درصد کشاورزی حفاظتی و ۱۲۲ درصد حفظ بقایای گیاهی و همچنین رعایت مصرف ۸۰ درصد کود اوره به صورت پایه نیز تاکنون در راستای اجرای این طرح در استان اجرایی شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی هم در این نشست بر ضرورت تبیین الگوی تناوب زراعی و افزایش برنامه های ترویجی و آموزشی برای کشاورزان طرف قرارداد طرح جهش تولید در دیمزارها تأکید کرد.
خسرو شهبازی افزود: در این زمینه برگزاری برنامه های آموزشی و ترویجی برای بهرهبرداران در فصل کشت جدی گرفته شود.
شهبازی، با اشاره به ابلاغ برنامه اجرایی آموزش ۱۱۷ هزار بهره بردار طرف قرارداد طرح اظهار کرد:تاکنون برای۱۳ هزارو ۵۰۰ بهره بردار کلاس و کارگاه آموزشی برگزار شده و ضروری است برگزاری دوره و کارگاههای آموزشی تا پایان سالجاری برای مابقی بهره برداران نیز تسریع یابد.
وی،از مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها خواست با توجه به کاهش بارندگی و نزولات آسمانی در سال زراعی جاری، با افزایش آگاه سازی کشاورزان، نسبت به ترغیب آنان برای بیمه نمودن محصولات زیرکشت خود به منظورکاهش بروزخسارت احتمالی ناشی از خشکسالی و تغییرات اقلیمی اقدام کنند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی اضافه کرد: در راستای کشاورزی پایدار در خاکهای مزارع دیم وکم بازده استان، رعایت تناوب زراعی می تواند به افزایش حاصلخیزی، بهبود کیفیت خاک، کاهش مصرف سموم وکودهای شیمیایی، جلوگیری از فرسایش و افزایش بهره وری در سیستم کشاورزی دیم کمک کند.
شهبازی، در ادامه بر جدیت تمامی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها بر اتمام فرآیند رفع تداخلات اراضی کشاورزی تا یک ماه آینده تأکید کرد.
وی اضافه کرد: در راستای توسعه نهضت گلخانه ای در استان، شهرستانهای شمال استان و همچنین پیرانشهر و سردشت که دارای شرایط مستعد و منابع غنی آبی و بارشهای خوبی در طول سال هستند ، نسبت به توسعه کشت های متراکم گلخانه ای اقدام کنند.