رییس فدراسیون وزنه بردای گفت: صحبت وزیر ورزش درست است و ساخت و ساز وظیفه فدراسیونها نیست، اما متاسفانه فضای تمرینی ما محدود است.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، سجاد انوشیروانی در نشست خبری با خبرنگاران افزود: باید قبول کنیم زیرساخت مناسب نداریم و این موضوع در کیفیت تمرین و در نهایت در نتیجه تاثیر دارد.
وی افزود: بازسازی کمپ تمرینی ملی پوشان بودن کمک وزارت و کمیته ملی المپیک بوده و ما با کمک حامیان مالی این مجموعه را بازسازی کردهایم.
البته صحبت وزیر محترم به این معناست که از بحث قهرمانی جا نمانیم، اما ما در زمینه نتیجه گیری عملکرد خوبی داشتیم و این باسازیها در نتیجه گرایی ما تاثیر خوبی داشته است.
رئیس فدراسیون وزنهبرداری در خصوص بدهی ۲۵ میلیاردی به پیمانکار سالن ایرانیان گفت: قرارداد این سالن در سال ۱۴۰۱ برای پنج سال، منعقد شد و اقداماتی برای بازسازی و تجهیز سالن شده و مسئولان وقت هم تعهدات را انجام ندادند، اما حواشی دوران کرونا هم بر این امر تاثیرگذار بود که در نهایت حدود ۲۵ میلیارد تومان بدهی روی دست فدراسیون گذاشت؛ وزارت ورزش در این رابطه کمک کرد و تا چند روز آینده بخش دیگری از بدهی به پیمانکار سالن پرداخت میشود. بدهی به پیمانکار زیاد بود که با رایزنیهای انجام شده بخشی از آن بخشیده شد و تا اردیبهشت سال آینده کل مبلغ پرداخت را میکنیم.
وی ادامه داد: تاریخ اتمام قرارداد مشخص است و یک پیشنهاداتی داشت که منجر به قطع همکاری شد. جزییات قرارداد مشخص است و چند ماه بعد از حضور ما نیز پیمانکار حضور داشت، اما به خاطر تعهدات شکایتی داشت و در نهایت با توجه به مستندات حکم علیه ما گرفت.
رئیس فدراسیون وزنهبرداری با اشاره به برنامه ریزیهای صورت گرفته برای توسعه این رشته گفت: با کمک بزرگان، پیشکسوتان و قهرمان این برنامهها را اجرا خواهیم کرد.
با برگزاری منظم اردوها و کمک دوستان نتایج بسیار خوبی کسب کردیم، اما هنوز به نتایج ایدهآل مدنظر خودم نرسیدهایم. در این ۲ سال در رده پایه و بزرگسالان نتایج درخشانی گرفتیم. ما هنوز کار داریم و باید خود را برای حضور در تورنمنتهای بزرگ مانند بازیهای آسیایی و المپیک آماده کنیم.
وی درباره تکریم و توجه به پیشکسوتان وزنه برداری افزود:وزنهبرداری مدیون تلاش پیشکسوتان است و به همین دلیل حضور در مسابقات بینالمللی برای پیشکسوتان جزء برنامه فدراسیون است.
ما جزء اولین فدراسیونهایی بودیم که اعزام پیشکسوتان به میادین بین المللی را انجام دادایم و پیشکسوتان شاخصی مانند محمد نصیری را داریم که قابل احترام هستند و برنامهای برای تجلیل از آنان برگزار خواهد شد. قرار است گردهمایی بزرگ خانواد وزنهبرداری برگزار شود و از قهرمانان و پیشکسوتان تجلیل باشکوهی خواهیم داشت.
رئیس فدراسیون وزنه برداری با اشاره به توجه بیشتر به مربیان پایه در سطح کشور، گفت: تا جایی که توانستیم مربیان استانی را مورد توجه قرار دادیم تا بتوانند، شاگردان خوبی را برای وزنهبرداری تربیت کنند. برگزاری مسابقات منطقهای در ردههای سنی و کارگاههای دانشافزایی برای مربیان از دیگر اقدامات فدراسیون بود. همچنین در کادر فنی تیمهای پایه از مربیان سازنده استانها استفاده کردیم. همچنین مربیان برتر سال را معرفی و پاداشهایی را برای آنان در نظر گرفتیم.
دارنده مدال نقره بازیهای المپیک ۲۰۱۲ لندن اشارهای به تغییر نسل در وزنه برداری بانوان کرد و افزود: عملکرد بانوان به اندازه مردان مهم است. تمام اردوها پا به پای مردان برگزار شد. در ابتدا تیم بانوان از نفراتی تشکیل شده بود که سن بالایی داشتند و وزنهبردار نبودند از این رو تغییر نسل دادیم. هر چند ریسک بزرگی بود، اما باید این تغییر انجام میشد، چون نگاه ما به بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ و المپیک ۲۰۲۸ هست و نمیتوان در کوتاه مدت هم نتیجه گرفت. اکنون تیم خوبی در رده سنی ۱۶ تا ۲۰ سال داریم و خودمان هم پیشبینی میکردیم از قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا درخشش آنها شروع شود.
انوشیروانی درباره ادامه همکاری با نواب نصیرشلال در تیم ملی گفت: او از مربیان بزرگ است و اشتیاق همکاری با او را داریم و اگر بخواهد همکاری کند ما تردیدی در همکاری نداریم. وی در این ۲ سال زحمات زیادی کشیده و نتایج خوب امروز نتیجه تمرینات و دانش اوست.
رئیس فدراسیون وزنه برداری با اشاره به حواشی ایجاد شده در برخی از اعزامهای این فدراسیون افزود: اتفاقاتی رخ داد که هم فدراسیون و هم دوستان دیگر در آن دخیل بودند. ما هم اشتباهات را پذیرفتیم و در خصوص تیم جوانان کادر فنی وقت نیز تقصیراتی داشت و تلاشمان این است که کمترین حاشیه را داشته باشیم. سختگیری در رشته وزنهبرداری برای مبارزه با دوپینگ وجود دارد و تلاش میکنیم اشتباهات به کمترین سطح ممکن برسد.
سجاد انوشیروانی در ادامه به موفقیت ملی پوشان در دسته فوق سنگین کشورمان در پیکارهای جهانی ۲۰۲۴ بحرین، اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که ما قدرتمان در دسته فوق سنگین است و همسایگان ما در آسیا مرکزی و قفقاز نیز اینگونه هستند. تعداد وزنهبرداران ما دستههای سبک کم است، اما در دستههای میانی و سنگین شرایطمان خوب است.
وی در خصوص تغییرات صورت گرفته در اوزان وزنه برداری توسط فدراسیون جهانی گفت: تغییر اوزان انجام شده است. یک وزن که ما شانس داشتیم (۱۰۲ کیلوگرم) کم شد، اما برای دستههای ۷۸ کیلوگرم، ۸۸ کیلوگرم، ۹۸ کیلوگرم، ۱۱۰ کیلوگرم و فوق سنگین باید برنامهریزی کنیم که به نتیجه برسیم. در کنگره این بحث شد از هشت وزن، هفت وزن در المپیک است و هر کشور پنج نفر در المپیک میتواند داشته باشد و فقط در یک وزن کشورها میتوانند دو نماینده داشته باشند.
وی با اشاره به درآمدزا شدن این فدراسیون افزود: فدراسیونی که همیشه ۱۰۰ یا ۱۵۰ میلیون در آمد داشته، برای نخستین بار در تاریخ تبدیل به یک ارگان درآمدزا شده و در سال گذشته حدودا ۸ و نیم میلیارد تومان درآمد خالص داشتیم.
وی ادامه داد: کمکهای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک افزایش خوبی داشته و رشد چشمگیری در درآمدها داشتیم. وقتی نمایندگان در مجلس تصمیم میگیرند در خصوص بودجه سال آینده، یک بند به دولت تکلیف شده که اگر آن شرکتها به تعهدات خود عمل نکنند، خزانهداری کشور میتواند مستقیماً از حساب آنها برداشت کند. ما روی این پول که ۵۰ میلیارد بوده، حساب ویژهای باز کرده بودیم، اما تا امروز تخصیص نیافته است. وزارت ورزش پیگیر این بودجه است.
رئیس فدارسیون وزنه بردرای در خصوص حاشیههای مربوط به خروج غیرقانونی ارز با مهر فدراسیون وزنهبرداری در نامه فدراسیون بدنسازی، توضیح داد: نه نامهای دیدیم و نه وزارت ورزش و مراجع قضایی در این باره سوالی از ما کردهاند و این موضوع را تکذیب میکنم. اگر نامهای بوده به ما هم نشان دهند. این گونه اظهار شده که کلانتری در صورت جلسه به جای بدنسازی، وزنهبرداری نوشته است.
انوشیروانی همچنین در خصوص مصطفی جوادی و برنامه فدراسیون برای رسیدن به رکورد تالاخادزه اظهار داشت: در جهانی بحرین نتایج خوبی به دست آمد. ورزشکار انگیزه دارد و انگیزه او هدف ماست. علی داودی هم رشد رکوردی خوبی داشت و مدال نقره گرفت. پیشبینی ما این بود که نفرات جوان به دلیل استرس نتوانند عملکرد خودشان را داشته باشند. جوادی هم یک آسیب دیدگی قدیمی داشت، اما چون در آستانه المپیک بود با فیزیوتراپی کار را پیش بردیم، اما بعد از المپیک درد او بیشتر شد. پس از مسابقات جهانی به صورت جدی پیگیر آسیبدیدگی وزنهبرداران هستیم.
انوشیروانی در پاسخ به این پرسشی که گفته میشود نسل جدیدی در وزنه برداری وجود نداشته و همه نفرات از قبل بودهاند، یادآور شد: برخیها مدعی هستند که نسل ساخته شده قبلا پایهگذاری شده است. به سه سال پیش برگردید علیرضا نصیری، ابوالفضل زارع، آریا پایدار و عالیپور و به جز مصطفی جوادی و داودی باقی قهرمانان به مدال رسیدند. آن دوستان ۴ سال پیش در قهرمانی کشور نبودند و ظهور آنها از تیم نوجوانانی که ما شروع کردیم، اتفاق افتاد. محمدی تنها در فوق سنگین جوانان از ۱۶ سالگی کشف شد و سال قبل در مجموع ۴۵ کیلوگرم افزایش رکورد داشت. همه این موارد را در دو سال اخیر در تیم ملی شاهد بودیم. روند علی داودی آیا در زمان این فدراسیون رو به کاهش بود؟ قطعا رو به رشد بوده است و قطع به یقین ما هم با تمرکز به نفع وزنهبرداری اینها را حفظ کردیم و قطعا دوستان قبلی در اینجا زحمات زیادی کشیدند و منکر نمیشویم، اما نسل جدید مربوط به یکی دو سال اخیر هستند.