رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی با تاکید براینکه بکارگیری دانش و فناوریهای نوین لازمه توسعه کشاورزی است، از آمادگی این سازمان برای ارائه خدمات فنی و علمی به کشاورزان بصورت تضمینی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الله علیمحمدی، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با اشاره به تسریع تغییرات اقلیمی و تداوم کاهش منابع آبی در ایران، افزایش بهره وری در سایه کشاورزی دانش بنیان را امری ضروری در تامین امنیت غذایی خواند و گفت: در چنین شرایطی توسعه دیمزارها اهمیت مضاعف مییابد و لازم است که علاوه بر غلات و حبوبات، تولید سایر محصولات از جمله محصولات باغی را نیز بصورت دیم توسعه دهیم.
وی با توجه به شکل گیری طرح جهش تولید در دیمزارها با تاکید رهبر معظم انقلاب، به آثار مثبت این طرح طی ۵ سال گذشته اشاره کرد و افزود: همانگونه که دیدیم امسال با عنایت خداوند و تلاش کشاورزان و دستگاههای ذیربط از جمله ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، معاونت زراعت وزارت جهات کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی تولید گندم به رکورد جدیدی رسید و پس از چند سال، به خودکفایی رسیدیم.
علیمحمدی با اشاره به ورود سازمان نظام مهندسی کشاورزی از سال سوم به این طرح، تصریح کرد: امسال هم بالغ بر صدهزار و پانصد کارشناس در تخصصهای مربوطه در قالب بخش خصوصی در این طرح فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه کار در دیمزارها به دلایل مختلفی دشوار است، خواهان توجه بیشتر به کارشناسان فعال در دیمزارها شد و گفت: کارشناسان ما هم در کنار کشاورزان با آن شرایط سخت کار میکنند و به همین خاطر از دستگاهها و مسئولان ذیربط میخواهیم که در بحث حق الزحمه کارشناسان کشاورزی تجدید نظر کنند.
علیمحمدی افزایش تولید و خودکفایی در تولید محصولات را در گرو افزایش ضریب نفوذ دانش در مزارع و بکارگیری روشها و فناوریهای نوین عنوان کرد و گفت: در صورتی که از ظرفیتهای مهندسان کشاورزی بخوبی استفاده شود، افزایش تولید و خودکفایی کاملا در دسترس خواهد بود و در این زمینه آمادهایم که با دستگاههای ذیربط جلسات هم اندیشی و همکاری بگذاریم.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی با اشاره به نتایج مثبت حضور کارشناسان فنی در واحدهای دام و طیور و گلخانه ها، تعمیم این روند به باغها و مزارع را ضروری دانست و افزود: موضوع اصلی افزایش ضریب نفوذ دانش به مزارع است و سازمان نظام مهندسی و کارشناسان آن متخصصان این امر هستند و اینکه اصناف یا سازمانهای دیگری نیز در این زمینه فعالیت کنند، باز هم به دانش فنی مهندسان کشاورزی نیاز است.
وی با تاکید بر اینکه ما در امور صنفی دخالتی نداریم، تصریح کرد: کار ما تخصصی و فنی است و در گذشته نیز زمانی که یک واحد صنفی دچار مشکل میشد، با ورود مهندسان ما و ارائه خدمات فنی و آسیب شناسی و رفع مشکل و راهنماییهای لازم، تولید از نظر کمی و کیفی ارتقا مییافت.
علیمحمدی موضوع صادرات کیوی را یکی از نمونههای اثار مثبت این همکاری خواند و گفت: حدود سی هزار تن محصول کیوی ایران به کشور هند صادر میشد و وقتی هیئت اقتصادی و کارشناسان هندی به مبدا محصول، یعنی ایران مراجعه میکردند متوجه میشدند که این محصول در چه شرایطی و با چه روش فنی تولید میشود و از هر لحاظ کیفیت مورد نظر خود را مشاهده میکردند.
وی افزود: ما به دنبال این هستیم که همه محصولات کشاورزی را به همین صورت از نظر کیفی ارتقا دهیم و روند شناسه دار کردن محصولات بخوبی و طبق استانداردهای جهانی و کشور مبدا انجام شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی با متفاوت خواندن شناسنامه دار کردن محصولات با شناسه دار کردن آنها، اظهار داشت: طبیعتا هر محصولی شناسنامه و مشخصاتی از قبیل نوع، گونه، محل تولید و .. دارد، اما شناسه دار کردن به معنی مشخص کردن روش تولید و فناوری استفاده شده در روند آن است که اغلب بر اساس دستور عمل یا سفارش کشور هدف طراحی میشود. چراکه ممکن است یک کشور استفاده از نوعی از سموم را ممنوع و کشور دیگری آن را تائید کرده باشد.
وی تصریح کرد: در این زمینه ما توانایی رصد و تحت پوشش قرار دادن محصولات از طریق سامانههای هوشمند را داریم و روند شناسه دار کردن نیز به درگاه ملی مجوزها متصل است.
علیمحمدی همچنین درباره بررسی شرایط فنی اقلامی مانند سموم نیز اعلام کرد که سازمان نظام مهندسی کشاورزی آماده است در زمینه بررسی و استاندارد سازی این موارد همکاری کند.