نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت امروز در سالن همایش های منطقه آزاد اروند با معرفی برترین ها به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت در ۴ بخش مسابقه نمایشنامه نویسی، مسابقه تئاتر صحنهای، سردار آسمانی (تئاتر خیابانی) و سمینار علمی و پژوهشی، آذر و دیماه سال ۱۴۰۳ برگزار شد که آبادان و خرمشهر از میزبانان بخش خیابانی این جشنواره بودند.
این بخش از جشنواره امروز چهارشنبه ۱۹ دی، در سالن همایشهای شهید سیاحطاهری سازمان منطقه آزاد اروند با مراسم اختتامیه و با معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف این رویداد برگزاری شد.
نایب رییس کمیسون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: آثار مقاومت بیشتر از سازش و هزینه آن کمتر است.
سید علی یزدی چهارشنبه در آیین اختتامیه نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت اظهار کرد: این جشنواره هزاران استعداد را ارتقا بخشیده و منشا آغاز کار بسیاری از کارگردانان بوده است.
وی ضمن ارائه تعاریفی از حوزه مقاومت در جهان و اهمیت آن در موضوع محور مقاومت فلسطین گفت: مقاومت همیشه در طول تاریخ آثار عظیم و خسارات حداقلی دارد و شما امروز با نام تئاتر مقاومت در این صحنه حضور دارید.
یزدیخواه ضمن ابلاغ درود ویژه رییس مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به شرکت کنندگان در جشنواره تئاتر مقاومت ابراز امیدواری کرد: صد و نودمین دوره این جشنواره برگزار و میلیونها نفر بیننده آثار نمایشی در حوزه محور مقاومت باشند.
تجلیل از خانواده شهید بازیگر تئاتر
تجلیل از خانواده شهید عارف کایدخورده بازیگر تئاتر و از شهدای مدافع حرم و مالک سراج بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون هم از بخش های این مراسم بود.
در این بخش ضمن پخش تصاویری از این شهید بزرگوار ستاد برگزاری جشنواره از خانواده شهید کایدخورده قدردانی کرد.
مادر شهید کاید خورده در این بخش گفت: متشکرم از همه عزیزانی که واژه مقاومت را میفهمند. شهید کایدخورده از جمله رزمندگانی بودند که تئاتر کار میکردند و خیلی خوشحالم که شما هنرمندان راه این هنرمند را ادامه میدهید.
بهترین نمایشنامه
مسابقه نمایشنامه نویسی بخش دیگری از مراسم اختتامیه بود که براساس آرای هیئت داوران برگزیدگان معرفی شدند.
در این بخش از علیرضا معروفی نویسنده نمایشنامه "دیفن هیدرامین" قدردانی کرد.
جایزه بخش مسابقه نمایشنامه نویسی به خسرو امیری نویسنده نمایشنامه "لجن خوار" رسید.
برگزیدگان بخش صحنهای جشنواره
در بخش طراحی صحنه هیات داوران در این بخش لوح تقدیر و جایزه نقدی را به ترتیب به کیانوش ایازی به خاطر نمایش گاراژ از تهران، رضا محمدخانی و فرهاد رزمپوش به خاطر نمایش "با من بمان" از ارومیه اهدا کرد و دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی نیز به ابوالفضل بوالغدر و بهنام رضاییان بخاطر نمایش "هر هفت دقیقه" از قم رسید.
در بخش موسیقی
لوح تقدیر و جایزه نقدی نیز به ترتیب به محمد عباد به خاطر نمایش "چند گرگ از مادرم ماه جان" از اصفهان اهدا شد.
هیات داوران در بخش بازیگری مرد لوح تقدیر و جایزه نقدی به مصطفی جعفری به خاطر بازی در نمایش "خالکوب" از رشت اهدا کرد و دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به حسام خلیلنژادی بخاطر بازی در نمایش "گاراژ" از تهران تعلق گرفت.
هیات داوران در بخش بازیگری زن لوح تقدیر و جایزه نقدی را به نرمین کیانوند به خاطر بازی در نمایش "با من بمان" از ارومیه و آرزو کهوازی به خاطر بازی در نمایش "اگرسور" از اهواز اهدا کرد و دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به ویدا موسوی بخاطر بازی در نمایش "لجن خوار" از اصفهان رسید.
هیات داوران لوح تقدیر و جایزه نقدی بخش کارگردانی را به احسان جانمی برای کارگردانی نمایش "چند گرگ از مادرم ماه جان" از اصفهان اهدا کرد و دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی نیز به پدرام رحمانی کارگردان نمایش "با من بمان" از شهر ارومیه تعلق گرفت.
هیات داوران نظر به کیفیت اجراها نمایشهای "با من بمان" به نویسندگی و کارگردانی پدرام رحمانی، "لجن خوار" به نویسندگی خسرو امیری و کارگردانی ویدا موسوی، "چند گرگ از مادرم ماه جان" به نویسندگی رضا گشتاسب و کارگردانی احسان جانمی، "گاراژ" به نویسندگی کیانوش ایازی و عرفانپور محمدی و کارگردانی کیانوش ایازی و "دیفن هیدرامین" به نویسندگی و کارگردانی علیرضا معروفی را به جشنواره بینالمللی فجر معرفی کرد.
برگزیدگان بخش خیابانی نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت
هیات داوران در بخش پوستر و بروشور، لوح تقدیر و جایزه نقدی را به هومان هادیزاده به خاطر نمایش "اگرسور" از شهرستان اهواز و سعید یزدانی و حوریه نیل فروشان بخاطر نمایش "لجن خوار" از اصفهان اهدا کرد.
در بخش گریم نیز لوح تقدیر و جایزه نقدی به سعید موذنی به خاطر نمایش "چند گرگ از مادرم ماه جان" از اصفهان و هاشم جوری بخاطر نمایش گاراژ از تهران اعطا شد.
هیات داوران در بخش طراحی لباس لوح تقدیر و جایزه نقدی را به سمیرا حاجی فتحعلی به خاطر نمایش "خون خفته" از تهران اهدا و دیپلم افتخار تندیس جشنواره و جایزه نقدی خود را به الهام باقرزاده و احسان جانمی به خاطر نمایش "چند گرگ از مادرم ماه جان" از اصفهان اهدا کرد.
در بخش طراحی صحنه نیز هیات داوران لوح تقدیر و جایزه نقدی را به کیانوش ایازی به خاطر نمایش "گاراژ" از تهران و رضا محمدخانی و فرهاد رزمپوش به خاطر نمایش "با من بمان" از ارومیه اهدا کرد و دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی نیز به ابوالفضل بوالغدر و بهنام رضاییان بخاطر نمایش "هر هفت دقیقه" از قم اهدا شد.
در بخش موسیقی نیز لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمد عباد به خاطر نمایش "چند گرگ از مادرم ماه جان" از اصفهان شد.
هیات داوران در بخش بازیگری مرد این جشنواره لوح تقدیر و جایزه نقدی را به مصطفی جعفری به خاطر بازی در نمایش "خالکوب" از رشت اهدا کرد و دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی در این بخش به حسام خلیل نژادی بخاطر بازی در نمایش "گاراژ" از تهران اهدا شد.
هیات داوران بخش بازیگری زن لوح تقدیر و جایزه نقدی را به نرمین کیانوند به خاطر بازی در نمایش "با من بمان" از ارومیه و آرزو کهوازی به خاطر بازی در نمایش "اگرسور" از اهواز اهدا کرد و دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی نیز به ویدا موسوی بخاطر بازی در نمایش "لجن خوار" از اصفهان تقدیم شد.
در بخش نمایشنامه نویسی نیز لوح تقدیر و جایزه نقدی به علیرضا معروفی نویسنده نمایشنامه "دیفین هیدرامین" از تهران اهدا شد و هیات داوران دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی این بخش را به خسرو امیری نویسنده نمایشنامه "لجن خوار" از اصفهان تقدیم کرد.
هیات داوران در بخش کارگردان لوح تقدیر و جایزه نقدی را به احسان جانمی برای کارگردانی نمایش "چند گرگ از مادرم ماه جان" از اصفهان اهدا کرد و دیپلم افتخار تندیس جشنواره و جایزه نقدی خود را به پدرام رحمانی کارگردان نمایش "با من بمان" از شهر ارومیه اهدا شد.
هیات داوران نظر به کیفیت اجراها نمایشهای "با من بمان" به نویسندگی و کارگردانی پدرام رحمانی، "لجن خوار" به نویسندگی خسرو امیری و کارگردانی ویدا موسوی، "نمایش چندگرگ از مادرم ماه جان" به نویسندگی رضا گشتاسب و کارگردانی احسان جانمی، "گاراژ" به نویسندگی کیانوش ایازی و عرفانپور محمدی و کارگردانی کیانوش ایازی و نمایش "دیفن هیدرامین" به نویسندگی و کارگردانی علیرضا معروفی را به جشنواره بینالمللی فجر معرفی کرد.
همچنین هیات داوران با توجه به شرایط مسلمانان تحت ظلم و ستم توسط دژخیمان رژیم دروغین صهیونیست نمایش نمایشهای "خالکوب" به نویسندگی و کارگردانی مهرداد بخشی، "با من بمان" به نویسندگی و کارگردانی پدرام رحمانی، "خون خفته" به نویسندگی علیرضا قاسمی و کارگردانی مهیار رضاخانی، "پروانه بر ناقوس" به نویسندگی فارس باقری و کارگردانی علی افشار، "هر هفت دقیقه" به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا شاهمردی و "زندگی میان آتش" به نویسندگی اصغر خلیلی و کارگردانی رزا را با موضوع غزه به جشنواره فجر معرفی کرد.
هیات داوران بابت هماهنگی، همدلی و یک دستی بازیگران در جهت اجرای نمایش "بدون اولویت" از گروه بازیگران نمایش مردان کوچک و گروه نمایش "ماهی قرمز دریا" تقدیر کرد.
همچنین هیات داوران ضمن تشکر و قدردانی از بازیگران کودک و نوجوان نمایشهای قهرمان، استیک با سس باربیکیو و wcsnf تشکر کرد.
این جشنواره با حضور جانشین سازمان بسیج مستضعفان، نایب رئیس کمیسون هرهنگی مجلس شورای اسلامی و جمعی از هنرمندان، مسئولان استانی و کشوری برگزار شد.
داوران جشنواره
سه هنرمند شناخته شده عرصه تئاتر به عنوان اعضای هیات داوران بخش تئاتر خیابانی نوزدهمین جشنواره بینالمللی معرفی شدند.
سیما تیرانداز، سیروس همتی، سلمان فرخنده اعضای هیات داوران بخش تئاتر خیابانی نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت را تشکیل میدهند.
آبادانی ها و خرمشهری ها هر شب با هفت اجرا در بخش خیابانی ویژه سردار آسمانی میزبان جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت بودند.
به گفته دبیر نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت: نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت از ۲۸ آذر به صورت رسمی کار خود را از گلزار شهدای کرمان و از جوار مرقد مطهر شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، سیدالشهدای جبهه مقاومت آغاز کرد.
محمد کاظم تبار، با بیان اینکه این جشنواره در ۱۵ استان کشور اجرای برنامه دارد افزود: در مجموع هزار و ۳۵۰ اثر در چهار بخش، «مسابقه نمایشنامهنویسی»، «مسابقه تئاتر صحنهای»، «سردار آسمانی (تئاتر خیابانی)»، «سمینار علمی و پژوهشی»، به دبیرخانه این جشنواره رسید.
اجراهای بخش «سردار آسمانی» این دوره از جشنواره نیز با حضور ۲۷ گروه فعال عرصه تئاتر خیابانی به صورت رقابتی و ۹ گروه در بخش مهمان پانزدهم تا نوزدهم دی ماه در شهرهای اهواز، آبادان، خرمشهر و بندر ماهشهر خوزستان اجرا شد.