رئیس شورای عالی استانها در نشست هم اندیشی نقش زنان در مدیریت شهری گفت: در چند دهه اخیر کنشگری بانوان در حوزه مدیریت شهر و روستا، بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشست هم اندیشی نقش زنان در مدیریت شهری، در محل شورای عالی استانها در تهران، با حضور بانوان فعال در حوزه مدیریت شهری استانهای مختلف کشور، برگزار شد.
نرگس معدن پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی این نشست به اهمیت مشارکت زنان در حکمرانی و مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: متاسفانه شوراهای عالی به جایگاه واقعی خود نرسیدهاند و فقط بر عملکرد شهرداریها نظارت دارند در حالیکه این نظارت باید در سایر حوزههای مدیریت شهری هم ورود کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی افزود: قوانین مدیریت شهری نیازمند بازنگری و تدوین و تکمیل از طریق مراجع ذی صلاح مثل وزارت کشور است.
موسی الرضا حاجی بگلو، رئیس شورای عالی استان ها، با قدردانی از بانوان فعال در مدیریت شهری و محلی، بانوان را نگین مدیریت شهری و روستایی دانست و گفت: اگر چه در گذشته به نقش بانوان در این زمینه چندان اهمیت داده نمیشد، اما در چند دهه اخیر کنشگری بانوان در این عرصه، بیش از پیش مورد اهمیت قرار گرفته است.
رئیس شورای عالی استان ها افزود: برخی از مدیران باید شورا باور بشوند و گرنه در این ساختار جایگاهی ندارند.
حاجی بگلو با اشاره به اینکه رئیس جمهور و معاونین او هم شورا باور هستند گفت: ما بر اساس قانون اساسی، بر همه موارد عمرانی شهری، نظارت داریم.
وی افزود: برخی از مسئولین شوراهای عالی روستاها، در محرومترین روستاهای کشور، ریالی بابت ارائه خدمات خود دریافت نمیکنند و متاسفانه آنطور که باید مورد توجه قرار نمیگیرند.
رئیس شورای عالی استان ها گفت: طرحهای نیمه کاره حوزه مدیریت شهری با حمایت مسئولین مرتبط به مرحلهی اجرا درآید و خلأهای قانونی برطرف شوند.
فاطمه سلیمی عضو شورای اسلامی مشهد مقدس، با ارائه گزارشی از عملکرد فعالیتهای سخت افزاری و نرم افزاری بانوان در مدیریت شهری افزود: ما در این دوره شورای شهری به توسعه بوستانهای بانوان در شهر و افزایش اشتغال بانوان در مشهد مقدس پرداختیم و از طریق مراکز رویش به بازتعریف هویت زنان و نامگذاری اماکن شهری با نام شهدای زن پرداختیم.
عضو شورای اسلامی مشهد مقدس به آسیب شناسی مشکلات بانوان و راه اندازی مراکز خیران شهری اشاره کرد و گفت: یکی از طرحهای اجرا شده در زمینه نرم افزاری، آموزشهای مهارت محور در زمینه خانواده است که باعث کاهش آمار طلاق در مشهد شده است.
سمیه رفیعی نماینده مجلس شورای اسلامی در این نشست با اشاره به اینکه حکمروایی بیش از هر چیز نیازمند نگاه مادرانه است تا نگاه پدرانه، افزود: رویداد خورشید در مشهد مقدس، یکی از بهترین رویدادهایی بود که در زمینه زنان درخشید و توانست روایتگری درستی را در حوزه زنان داشته باشد.
نایب رئیس فراکسیون زنان گفت: ما در تهران، شهردار به خوبی آقای قالیباف نداشتیم و بهترین نقش را زنان در دورهی ایشان ایفا کردند.
رفیعی افزود: مدیریت شهری در زمان ایشان، با شبکه سازی و فعالیتهای زنان و ایجاد کار تشکیلاتی در حوزه زنان و خدمت رسانی به زنان و خانواده، باعث شد که این مصداق خوب شکل بگیرد و بسیاری از آن بانوان همچنان در حال فعالیت هستند.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، گفت: جهان بینی ما، زن در بستر خانواده است و شهر حامی زن و خانواده در کلیه شهرها، به ویژه کلان شهرها، نیازمند ارتقاء است.
رفیعی افزود: تا صحبت از زنان میشود، این موضوع رویداد محور تعریف میشود در حالی که نگاه نباید پروژه محور و مقطعی باشد و رویکرد مداوم و مستمر، ریشهای و عمیق مورد نیاز است که روح زنانه را در حکمروایی و امور مختلف شهری، مشارکت دهد.
وی گفت: این نشستها در قالب نشستهای دورهای شش ماه یکبار و به صورت تالار گفتگوی فعال شکل بگیرد.