اندونزی با نخستین نیروگاه اتمی دردست ساخت به طور رسمی هستهای میشود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور، مدیر اجرایی نیروگاه هستهای اندونزی با اشاره به نیروگاه اتمی در حال ساخت با سوخت توریوم (ایمنتر و کارآمدتر از اورانیوم) از هستهای شدن رسمی اندونزی به عنوان نخستین کشور اتحادیه جنوب شرق آسیا خبر داد.
باب افندی تصریح کرد: نیروگاه اتمی اندونزی در ایالت بانگکا بلیتونگ در جزیره کلاسا واقع در سواحل جنوب شرق سوماترا با هدف اولیه تولید پانصد مگاوات برق با هزینه ۱۷ تریلیون روپیه، معادل بیش از یک میلیارد دلار در دست ساخت است.
بودجهای که برای تحقیقات، واردات نمونه اولیه راکتور با سوخت تریوم از کره جنوبی، انتقال فناوری و سایر زیرساختها هزینه شده است.
دولت جدید اندونزی بنا به گفته کارشناسان برای دستیابی به هدفگذاری رشد اقتصادی ۸ درصدی ناگزیر به تامین انرژی ارزان، پاک و قابل اعتماد است.
بهلیل لاهادالیا، وزیر انرژی اندونزی نیز در پارلمان این کشور تصریح کرد: ما از انرژی هستهای استقبال کنیم؛ زیرا نیروگاههای زغال سوز در حال حاضر ۶۷ درصد برق مورد نیاز کشور را تولید میکنند.
شورای ملی انرژی اندونزی هم اعلام کرد: هدف قطعی ما رسیدن به تولید انرژی هستهای ظرف چند سال آینده است.
رسانههای محلی این کشور نیز گزارش دادند: اندونزی برای افزایش یکصد گیگاواتی تولید برق ظرف ۱۵ سال آینده، هدفگذاری کرده است.
انرژی هستهای به عنوان سوختی پاک و قابل اعتماد برای جایگزینی زغال سنگ به گفته رئیس سابق آژانس ملی انرژی اندونزی میتواند به اندازه هزاران هزار توربین بادی یا گستره دهها کیلومتری صفحات خورشیدی در منطقهای به مراتب کوچک تر، انرژی پایدار، پاک و ارزان تولید کند.
وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی اعلام کرد: انرژیهای تجدید پذیر فقط ۱۴ درصد از ترکیب انرژی ملی کشور را طی یکسال اخیر به خود اختصاص دادهاند که کمتر از هدفگذاری ۱۹/۵ درصدی است.
عضو شورای ملی انرژی اندونزی هم گفت: با فناوریهای نوین همچون راکتورهای کوچک مدولار، هزینههای تولید برق هستهای به طور قابل توجهی کاهش مییابد که همین امر موجب ترغیب سرمایه گذاران شرکتهای خصوصی برای تامین مالی بخشی از این نیروگاه اتمی شده است.
بر همین اساس وزارت انرژی اندونزی نیز اعلام کرد: آئین نامه نهاد ریاست جمهوری این کشور برای ایجاد سازمان اجرای برنامه انرژی اتمی به زودی نهایی میشود.......
اظهارات:
۱) باب افندی - مدیر اجرایی ساخت نیروگاه اتمی اندونزی
۲) بهلیل لاهادالیا - وزیر انرژی اندونزی
۳) ایندرا گوناوان - سخنگوی آژانس انرژی هستهای اندونزی