مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران گفت: طراحیهای نماهای غیرهمسو با معماری ایرانی چهره شهر را مخدوش کرده و از زیباییشناسی شهری کاسته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حامد سلیمی با اشاره به اجرای نماهای امروزی گفت: بسیاری از نماهای ساختمانی طراحیشده امروز، فاقد هویت معماری ایرانی هستند که این موضوع علت اصلی کاهش اعتماد عمومی به ساخت و سازهای شهری و نازیبایی شهری است.
وی افزود: بی توجهی به آموزش مهندسان طراح در زمینه طراحی نماهای ساختمانی یکی از ضعفهای جدی سازمان نظاممهندسی در این خصوص است.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران تصریح کرد: رعایت مقررات و ضوابط شامل شاخصهایی است که برای طراحی نماهای هماهنگ با فرهنگ بومی، زیباییشناسی شهری و پایداری باید در همه طرحها رعایت شود.
سلیمی با تاکید بر رعایت الزامات مناسب سازی در طرحهای ساختمانی افزود: در بسیاری از طرحهای ساختمانی، الزامات مناسبسازی برای افراد دارای معلولیت جسمی-حرکتی رعایت نمیشود که این موضوع به بی توجهی مهندسان ناظر به ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت باز میگردد.
او گفت: این ضوابط شامل جزئیاتی مانند طراحی رمپهای استاندارد، نصب آسانسورهای مناسبسازیشده، ایجاد سرویسهای بهداشتی قابل دسترس، و فراهمسازی مسیرهای بدون مانع برای ویلچر است که به همت مرکز تحقیقات راه، مسکن و ساختمان تدوین شده، اما متأسفانه در بسیاری از ساختمانها نادیده گرفته میشود.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران تصریح کرد: رعایت نکردن ضوابط مناسبسازی باعث محرومیت شهروندان دارای محدودیت جسمی-حرکتی از دسترسی برابر به امکانات شهری شده و حقوق اساسی این قشر را نقض کرده است.
سلیمی به راهکارها اشاره کرد و گفت: برگزاری دورههای اجباری در خصوص طراحی نماهای ساختمانی مطابق ضوابط مرکز تحقیقات راه، مسکن و ساختمان و مناسبسازی فضاهای شهری برای افراد دارای معلولیت، ایجاد سامانهای برای نظارت بر رعایت الزامات مناسبسازی و ضوابط معماری ایرانی در تمامی طرحها، همکاری نزدیکتر سازمان نظام مهندسی با شهرداری برای کنترل کیفیت و رعایت ضوابط در طرحهای ساختمانی و برخورد قانونی با مهندسان و سازندگانی که ضوابط مناسبسازی و طراحی استاندارد را رعایت نمیکنند راهکاری بهبود دهنده در زیبا سازی شهری است.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران تصریح کرد: نظارت، آموزش و آگاهیبخشی از وظایف سازمان نظام مهندسی است که رعایت ضوابط و مناسبسازی محیط برای افراد دارای معلولیت در کنار طراحی هماهنگ با معماری ایرانی میتواند به ارتقای کیفیت محیط و زندگی شهری کمک کننده باشد.