میانگین برداشت پنبه در هر هکتار در استان نسبت به ۲ دهه گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش یافته و به سه تُن رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان گفت: اصلاح بذر، استفاده از ارقام جدید و سازگار با کم آبی و شوری آب و خاک و بهبود روشهای مدیریتی کشاورزی در افزایش میانگین عملکرد برداشت پنبه در اصفهان موثر بوده است.
مجید جعفرآقایی افزود: در ۲ دهه گذشته از ارقام محدود بذر پنبه در اصفهان استفاده میشد، اما در زمان حاضر ۱۳ رقم جدید در این استان کشت میشود که متحمل خشکی و شوری است.
وی با بیان اینکه میانگین برداشت پنبه در هر هکتار در اصفهان نسبت به میانگین کشوری (حدود ۲.۵ تن) نیز بالاتر است، اضافه کرد: با حمایتهای مؤثر از سوی وزارت جهاد کشاورزی و استفاده از روشهای نوین آبیاری و بهبود شرایط اقتصادی، میتوان پنبه را دوباره به یک محصول پررونق در اصفهان تبدیل کرد.
جعفرآقایی با اشاره به نقش ارقام جدید مانند «شایان»، «ساجدی» و «خرداد» در افزایش بهرهوری تولید پنبه، افزود: این ارقام زودرس مقاوم به شوری و دارای کیفیت بالای الیاف هستند، رقم شایان در سطح محدودی در اصفهان کشت میشود، اما در برخی استانها حدود هفت هزار هکتار از این رقم کشت شده است.
وی با اشاره به مزایای ارقام جدید، تصریح کرد: این ارقام با دوره رشد ۱۲۰ تا ۱۴۰ روزه و نیاز کمتر به آب، عملکرد بالاتری دارند و در مناطقی، چون ورزنه، جرقویه، کاشان و آران و بیدگل که از مناطق اصلی کشت پنبه در استان هستند آبیاری به روش «تیپ» بهدلیل کمبود آب در حال گسترش است.