برق یک حلقه چاه عمیق در دشت بیرجند که بدون پروانه بهره برداری مجاز بود قطع شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر منابع آب بیرجند گفت: با قطع برق و جلوگیری از ادامه بهره برداری این چاه سالانه ۴۸۸ هزار متر مکعب صرفه جویی در برداشت از منابع آب زیرزمینی دشت بیرجند انجام می شود.
نیکنیا با اشاره به کاهش شدید سطح منابع آب زیرزمینی به عنوان یکی از پیامد خشکسالی در خراسان جنوبی افزود: این موضوع باعث شده در چند سال اخیر تعداد دشتهای بحرانی در این استان افزایش یابد.
مدیر منابع آب بیرجند گفت: کمبود بارش، افزایش جمعیت و افزایش برداشت از سفرههای آب زیرزمینی منجر به افت شدید این منابع شده است.
وی افزود: اکنون از مجموع ۳۵ دشت یا محدوده مطالعاتی خراسان جنوبی، ۹ دشت آزاد یا فاقد تخصیص آب، ۱۴ دشت ممنوعه بحرانی و ۱۲ دشت ممنوعه است.
نیکنیا مساحت محدوده مطالعاتی بیرجند را سه هزار و ۴۰۷ کیلومتر مربع اعلام کرد و گفت: این دشت از مهر ماه سال ۱۳۶۵ تا مهرماه سال ۱۴۰۲ به طور متوسط سالانه ۴۶ سانتی متر با افت سطح آب زیرزمینی مواجه شده است به گونهای که افت مستمر سطح آب زیرزمینی سبب فرونشست دشت شده است.
وی با بیان اینکه مجموع اضافه برداشت از محدوده مطالعاتی بیرجند در بازه زمانی مذکور ۲۴۳.۵ میلیون متر مکعب است، افزود: برای بهبود وضعیت آبخوانهای استان و سازگاری با کمبود منابع آب سطحی و زیرزمینی، سند سازگاری با کم آبی استان از اسفندماه سال ۱۳۹۹ در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی تصویب و در حال اجرا است.