سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی گفت: هماکنون ظرفیت تولید برق داریم، اما سوخت نداریم.
ناصر اسکندری، سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: از ابتدای سال جاری، تولید برق ۲ درصد افزایش یافته است، در حالی که مصرف سوخت یک درصد بیشتر شده و در نهایت یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون لیتر صرفهجویی در مصرف سوخت به دست آمده است.
وی افزود: هماکنون ذخیره سوخت نیروگاهی به ۸۰۰ میلیون لیتر رسیده است در حالیکه این رقم پارسال یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر بود، بنابراین این رقم ذخیره سوخت هشداری است که تامین سوخت نیروگاهی را مطمئنتر انجام دهیم.
اسکندری بیان کرد: هرسال در نیمه اول، نیروگاهها از سوخت گاز استفاده میکنند و سوخت مایع بهویژه برای نیمه دوم سال ذخیره میشود که به ۳ میلیارد و ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون مترمکعب میرسد، اما امسال ذخایر سوخت مایع هرگز به این عدد نرسید و به طور مداوم یک میلیارد و نیم کمتر از پارسال بوده است.
سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به افزایش محدودیت تامین گاز در سال جاری گفت: از ابتدای سال تاکنون حدود ۴ میلیارد ۸۰۰ میلیون مترمکعب کمتر گاز به نیروگاهها تحویل شده است که جبران آن با استفاده از سوخت مایع انجام شده است.
وی تصریح کرد: نیروگاهها ترجیح میدهند از گازطبیعی استفاده کنند زیرا این سوخت بهترین سوخت برای نیروگاههاست، اما در فصل سرد، با افزایش مصرف خانگی، محدودیتهایی در تامین سوخت ایجاد میشود.
اسکندری اظهار کرد: مصرف مازوت امسال به میزان ۸۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و امیدواریم مردم با مصرف بهینه گاز، نیاز نیروگاهها را تامین کنند.
سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی درباره معایب استفاده از سوخت مایع در نیروگاهها گفت: استفاده از این نوع سوخت در نیروگاهها میتواند فشار داخلی کورهها را افزایش دهد و احتمال بروز آسیبهایی همچون سوراخ شدن بویلرها و مسدود شدن مسیر گاز وجود دارد.
وی تاکید کرد: گرچه استفاده از مازوت تبعات منفی در نیروگاه دارد ولی استمرار و تامین برق مطمئن برای ما مهمتر است و نیروگاهها هرگز از استفاده از مازوت امتناع نکردند.
اسکندری تصریح کرد: هماکنون، ۱۴ نیروگاه بخاری که باید فعال و در مدار باشند، نیازمند مصرف مازوت هستند.
وی ادامه داد: از آنجایی که شرکت گاز توان تامین گاز برای همه نیروگاهها را ندارد، بیشتر نیروگاهها به سوخت دوم یعنی سوخت مایع (مازوت یا نفت کوره و گازوئیل) روی آوردهاند.
به گفته سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی، مصرف فعلی برق در زمان اوج مصرف حدود ۴۳ هزار مگاوات است و ظرفیت نیروگاهی که در مدار تولید قرار دارد نیز به همین میزان است در نتیجه بخشی از ظرفیت برای تعمیرات آزاد باقی مانده است.