معاون اقتصادی استانداری فارس گفت: با همکاری ۷ دستگاه اجرایی ، ۱۰۸ مزرعه انرژی خورشیدی در استان ساخته میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیمای مرکز گفت: با انعقاد تفاهم نامه همکاری بین ۷ دستگاه اجرایی و خدمات رسان استان ۱۰۸ مزرعه انرژی خورشیدی با ظرفیت تولید ۳۲۴ مگاوات انرژی تا سال آینده در استان ساخته میشود.
شیخ نیا افزود: تفاهمنامه توسعه نیروگاههای خورشید با نظارت و تسهیلگری استانداری بین مدیران عامل توزیع برق فارس، برق منطقهای و توزیع برق شیراز و رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیران کل محیط زیست و منابع طبیعی استان امضا شد.
وی در این مراسم با بیان اینکه این ۱۰۸ ساختگاه سهم استان فارس از ۵۰۰ ساختگاه انرژی خورشیدی کشور در قالب تفاهمنامه ایران و چین است گفت: کار ساخت از هفته آینده آغاز میشود.
حسن شیخنیا افزود: صنعت استان فارس در شرایط بسیار خوبی قرار دارد و استان از ظرفیتها و پتانسیلهای قابل توجهی در این بخش بهره میبرد؛ این استان حدود ۷۶ شهرک صنعتی دارد که ۶۳ شهرک صنعتی آن عملیاتی است.
شیخنیا گفت: بنا شد که امسال و سال آینده ۱۴۰۴، ۵۰۰ مگاوات در قالب ۵۰۰ ساختگاه به ظرفیت نیروگاههای خورشیدی اضافه شود، استان فارس به عنوان استان پیشرو و جزو نخستین استانهایی است که توانسته از این ظرفیت استفاده کند و امروز هم روند اجرایی ساخت ۱۰۸ ساختگاه تولید انرژی خورشیدی با مشارکت دستگاههای اجرایی مختلف و با امضای این تفاهمنامه آغاز میشود.
معاون استاندار فارس یادآور شد: فرآیند بهرهبرداری از مزرعههای خورشیدی از زمان ساخت تا بهرهبرداری حدود ۶ تا هشت ماه طول میکشد و در استان فارس هم مقدمات برای ساخت این ساختگاهها از امروز آغاز خواهد شد.
او با تأکید بر اینکه سهم استان از ۵۰۰ ساختگاه در کشور ۱۰۸ مورد است، گفت: این فرصت بیبدیل در اختیار استان فارس قرار گرفته است؛ این فرآیند در همین دوهفته گذشته با برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و مدیریتی و با رفع همه موانع پیش رو تسهیل شد؛ امیدواریم در سال ۱۴۰۴ شاهد بهرهبرداری از این ساختگاهها باشیم و تا ظرف ۶ ماه آینده بخشی از ناترازیها هم پوشش داده شود؛ هماکنون درصدد هستیم که بخش خصوصی هم بتواند از این ظرفیت بهره ببرد.
معاون استاندار فارس ادامه داد: خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ اتفاقات خیلی خوبی در حوزه انرژیهای خورشیدی در استان فارس شکل گرفت و فرآیند اجرایی برای یک هزار و ۴۲۰ مگا وات انرژی خورشیدی آغاز شد؛ در حال حاضر حدود ۱۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان وارد شبکه میشود و در روزهای اخیر هم فرآیند ۱۱ مگاوات انرژی خورشیدی هم آغاز شده یا در حال اجراست.
شیخنیا از دیگر اهداف انعقاد این تفاهمنامه را توسعه استان قلمداد کرد و افزود: یکی از محدودیتهای چرخ توسعه استان هم بحث برق بود که امیدواریم با این اقدام بتوانیم بخشی از ناترازیها در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ را پاسخ دهیم و سرمایهگذارانی که علاقمند به سرمایهگذاری در استان فارس هستند هم دغدغهای بابت بحث انرژی به ویژه برق نداشته باشند.