استفاده از نور خورشید بهعنوان انرژی پاک، راهکار موثر تولید برق و جبران ناترازی این نیروی پرمصرف در بخش کشاورزی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تابستانهای گرم با تنش بالا در مزارع، وضعیت نامناسب گلخانهها در زمستان و قطعی مکرر برق این بخشها به دلیل ناترازی انرژی موجب شده تا با انتخاب روشهای موثر از جمله رونق نیروگاههای خانگی که میتواند به این ناترازی و خاموشی پایان دهد و برق کشاورزی را پایدار کند.
وزیر جهاد کشاورزی هم گفته تا جایی که بتوانیم مانع خاموشیها در بخش کشاورزی می شویم و سعی میکنیم بخش کشاورزی در آخرین اولویت اعمال برنامههای احتمالی قطعی برق قرار بگیرد.
به باور کارشناسان برطرف کردن نگرانی مشترکان خانگی، تجاری، اداری، خدماتی و صنعتی نسبت به کمبود برق این روزها و مهمتر از آن فصل گرمای سال آینده، تنها با ایجاد زیرساختهای استفاده از انرژی پاک خورشیدی امکان پذیر است.
مدیر عامل توانیر با اشاره به این که بستر مناسبی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور وجود دارد، گفت: دستکم تولید ۳۲ هزار مگاوات برق با نور خورشید ظرفیتسنجی شده است.
رجبی مشهدی همچین گفت: اگر چاه کشاورزی به اندازه ۸۰ درصد میزان مصرف شان از انرژی خورشیدی استفاده کنند از برنامههای مدیریت مصرف معاف میشوند.
کشاورزان میتوانند علاوه بر تامین نیاز انرژی خود در ایام سرد سال با فروش مازاد برق خود به دولت و یا استخراج قانونی رمز ارزها درآمد زایی هم داشته باشند.
بررسیها نشان میدهد موانعی در اعطای مجوزها وجود دارد که البته کارشناسان معتقدند در بند ۲ دستور العمل اصلاحی تعیین مصادیق و ضوابط حفظ کاربری اراضی این امر تسهیل شد.