رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: ارزش محصولات کشاورزی استان در سال گذشته به بیش از ۱۰۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: ۱۰۸ هزار میلیارد تومان ارزش محصولات کشاورزی استان در سال گذشته بود، که معادل ۴۰ همت ارزش افزوده داشته است.
خسرو شهبازی با بیان اینکه ۵۰ درصد اشتغال استان به نوعی وابسته به بخش کشاورزی است گفت: در این استان در راستای تولید محصولات استراتژیک و تامین امنیت غذایی بدون افزایش سطح ابلاغی و با افزایش عملکرد تولید در واحد سطح اقدامات قابل توجهی انجام شده است.
وی با بیان اینکه تولید عمده محصولات کشاورزی استان استراتژیک است، تصریح کرد: به طور مثال امسال تولید محصول چغندرقند از مرز ۲ میلیون تن گذشت، تولید ۱.۴ میلیون تن سیب درختی، افزایش ۵۰ درصدی در تولید محصول گندم با تولید یک میلیون تن، تولید ۷۰۰ هزار تن گوجه فرنگی همگی با ارتقا عملکرد در واحد سطح و بدون افزایش سطح زیرکشت عملیاتی شده است.
شهبازی با بیان اینکه سیب اساسیترین محصول صادراتی استان است، افزود: امسال نسبت به سال ۱۴۰۲ تعرفه پایه صادراتی این محصول هیچ گونه افزایشی نیافته است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اظهار کرد: ۷۶۰ هزار تن سیب در سال گذشته از گمرکات کشور به کشورهای خارجی صادر شده است که اگر به ازای هر ۱.۵ کیلوگرم سیب صادراتی، یک کیلو موز وارد کشور میشد، باید ۵۰۰ هزار تن موز وارد کشور میشد، که این مقدار بیش از نیاز کشور است.
وی اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی در مساله تعهد ارزی و پیمان سپاری ارزی محصولات کشاورزی، اختیاری ندارد، اما پیگیر این هستند که برونسپاری ارزی از محصولات کشاورزی برداشته شود. به طور مثال در واردات موز براساس فرمولی که وزارتخانه با همکاری دستگاههای نظارتی که مبنای آن متوسط ۵ ساله است و بر اساس نیاز کشور عمل میکند.
شهبازی تاکید کرد: پیشنهاد ما حذف تعهدات ارزی در بخش کشاورزی به دلیل فساد پذیری و تسریع در روند صادرات محصولات کشاورزی است که به دلایل نیاز کشور به ارز آوری بانک مرکزی این پیشنهاد را قبول نکرده است.
وی با بیان اینکه در تعداد واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی و واحدهای سورت و بسته بندی استان رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است، خاطر نشان کرد: در طی سالهای اخیر معضل دپوی سیب صنعتی در حاشیه جادهها مرتفع شده و سیب صنعتی در صنایع تبدیلی استان تبدیل به پوره و کنسانتره شده و بعنوان یک محصول فرآوری شده با ارزش صادراتی به کشورهای خارجی صادر میشود.